2ο Βραβείο για την ταινία του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας “The Falling Stones”, στην κατηγορία Λύκεια – ταινία μυθοπλασίας στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;; 2023-2024

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διετής ενασχόληση των μαθητών/-τριών του Ομίλου Κινηματογραφικής Ταινίας με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “The Falling Stones” ανταμείφθηκε, αφού η ταινία κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Λύκεια – ταινία μυθοπλασίας στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;; 2023-2024. Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: https://youtu.be/byzNyf_CYzg

Η ταινία είναι αφιερωμένη στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28/02/2023 και πραγματεύεται τις ευαίσθητες σχέσεις μίας ελληνικής οικογένειας με φόντο αυτό το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Πιο συγκεκριμένα, η Άρτεμις, η οποία είναι φοιτήτρια Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα να επισκεφτεί την οικογένειά της για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Στο σπίτι της, όμως, υπάρχει ένταση, η οποία εστιάζεται στην αντίδραση του πατέρα της που δεν εγκρίνει την επιλογή του έφηβου αδερφού της να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Και ενώ οι χαρακτήρες μοιάζουν με πέτρες σε ελεύθερη πτώση, η Άρτεμις επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το φθινόπωρο του 2024.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, οι οποίοι εργάστηκαν με συνέπεια, θέληση, μεράκι και κέφι, θυσιάζοντας πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να ολοκληρώσουν τη δημιουργία τους!

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Σωτήριος Κόλλιας (Θεολόγος)

Ειρήνη Αρναούτη (Καθηγήτρια Αγγλικών)