Διάκριση και συμμετοχές στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων

Στον τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στον κλασσικό αθλητισμό στα 3.000 μέτρα η Αγγελική Τζαννέτου.

stivos20240328_102353.jpg stivos20240328_100810.jpg

Μεγάλη διάκριση στο αγώνισμα των 3000 μέτρων πέτυχε η μαθήτρια της Α Λυκείου Τζαννέτου Αγγελική (716), η οποία σημειώνοντας δύο ατομικά ρεκόρ (στην Α΄ Φάση με χρόνο 11:00” και στην Β΄ Φάση με χρόνο 10:51”), προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος (Γ΄ Φάση). Με την πρόκρισή της η Αγγελική βρίσκεται στις 12 καλύτερες μαθήτριες – αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα διεκδικήσει να φθάσει ακόμη ψηλότερα στην τελική φάση όλων των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες στις 22 – 23 Απριλίου 2024.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αγγελική και καλή επιτυχία στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στους αγώνες της Α΄ Φάσης συμμετείχε ο μαθητής της Β Λυκείου Κουτρούλης Γιώργος(737) στο αγώνισμα των 400 μέτρων πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

stivos20240328_113854.jpg

Συμμετοχές σε άλλα αθλήματα:

Στο αγώνισμα της Αντισφαίρισης συμμετείχαν: στο ατομικό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, Ντόρια Έλενα, Αραπίδης Νίκος, Τραυλού Μαγδαληνή και η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Πέτρου Αθηνά και στο μεικτό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Β Λυκείου Μιχαλόχρηστα Χριστίνα, Μαραμενίδης Σταύρος και η μαθήτρια της Γ Λυκείου Καρασαββίδη Φαίδρα, κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

tenis20240401_101534.jpg

Στο αγώνισμα της Κολύμβησης συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Αργυρίου Νίκος στα 50 μέτρα ελεύθερο πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

kolimvisi_20240408_102156.jpg

Οι συμμετοχές για την Ευαγγελική Σχολή ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα με την συμμετοχή της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Κωνσταντινίδη Μαρίας στην Τελική φάση της Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και 12 μαθητών και μαθητριών μας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή τους!!!

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Βίκτωρ Κάβουρα, Ελισσάβετ Αλεβίζου και Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο καθώς και στους μαθητές μας της Α΄ Λυκείου Γεώργιο Πνευματικάτο και Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση για την εξαιρετική τους επίδοση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, που οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών!

Βράβευση του σχολείου μας στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη βράβευση του Σχολείου μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για το σχολικό έτος 2023-2024. Η ταινία φέρει τον τίτλο: «Wahrheit macht frei» (Η αλήθεια ελευθερώνει). Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής μαθητές/τριες της Β’ τάξης: Κλεφτογιάννης Νικόλαος, Κουκά Νίκη, Λέκα Σοφία. Φιλική συμμετοχή (στο τραγούδι) είχαν οι μαθήτριες: Κανταρτζή Αθηνά και Νονότα Σοφία.

Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτέλεσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες Εβραίους. Οι μαθητές/τριες μέσα από το έργο τους εξέφρασαν βιωματικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα και εξοικειώθηκαν με την επιστημονική και ιστορική έρευνα του παρελθόντος μελετώντας πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές. Μεταξύ άλλων αξιοποιήθηκε σημαντική μαρτυρία επιζήσασας από το αρχείο της ΕΡΤ (με εξασφάλιση της σχετικής άδειας) και υλικό από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Τσαπάρα Ξανθή για την καθοδήγηση των μαθητών/τριών και τη γενική επιμέλεια του έργου, την εκπαιδευτικό κ. Διακόνου Μαρία για τη διάθεση ενδυμασιών και τη συμβολή της στη διαμόρφωση των σκηνικών καθώς και τον εκπαιδευτικό κ. Κόλλια Σωτήριο για το φωτογραφικό υλικό και την έμπνευση με αφορμή σύγγραμμα από το προσωπικό του συγγραφικό αρχείο.

Οι πρωτεύσαντες θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στον εξής σύνδεσμο:

https://video.sch.gr/asset/detail/MzItCEAGlSIVlXhW7wlOi8ox

 

Αποτελέσματα 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing”

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing”.

Το σχολείο μας κατέλαβε την 2η και 3η θέση στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο, όπου διαγωνίστηκαν 496 ομάδες στην κατηγορία Λυκείων, δύο ομάδες του σχολείου μας βρέθηκαν στην δεκάδα, καταλαμβάνοντας την 6η και 9η θέση.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Παναγιώτα Αργύρη

Παναγιώτα Ματθέ

Ματθαίος Γιανναράς

Υπέροχες – Υπέροχοι! Β Φάση – Πρωταθλήτριες ομάδες Διευθύνσεων Αττικής

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Νικήτρια αναδείχθηκε την Πέμπτη 07-03-2024 η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητριών της Σχολής μας στον πρώτο αγώνα της Β φάσης με αντίπαλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας, το 5ο ΓΕ.Λ. Βύρωνα, για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Σε ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι η ομάδα μας αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 2-1 σετ (23-25, 25-17, 15-8) και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο αγώνα.

Σε ένα δυνατό πρώτο σετ με διακύμανση στο σκορ η ομάδα του 5ου ΓΕ.Λ. Ζωγράφου επικράτησε με σκορ 25-23. Η ανατροπή όμως η οποία έχει συμβεί σε αρκετούς αγώνες, ήρθε στο 2ο σετ όπου για μια ακόμη φορά η ομάδα μας δείχνοντας χαρακτήρα ομάδας, με απίστευτο πάθος, με ενέργεια και πολύ υπομονή ανέτρεψε το σκορ και πήρε το σετ με σκορ 25-17. Στο 3ο σετ (τάι μπρέικ) οι παίκτριες μας έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν στα δύσκολα, με ανεβασμένη ψυχολογία και ψυχραιμία επικράτησαν με 15-8. Χωρίς να υστερήσει και πάλι καμιά παίκτρια μας, με βοήθεια από τον πάγκο κέρδισαν πανάξια τον αγώνα και την πρόκριση για το επόμενα αυριανό παιχνίδι 08-03-2024 με αντίπαλο την πρωταθλήτρια της Διεύθυνσης Β Αθήνας, τα Εκπαιδευτήρια Μωραΐτη. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και καλή συνέχεια στο final 7 της Αττικής!!

volleyBfasi20240307_125256.jpg

volleyBfasi20240307_114252.jpg

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Νικήτρια αναδείχθηκε την Πέμπτη 07-03-2024 και η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητών της Σχολής μας στον πρώτο αγώνα της Β φάσης με αντίπαλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας, το 1ο ΓΕ.Λ. Ζωγράφου με σκορ 18-2 για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει το σκορ. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες μας και απέδειξαν ότι άξια δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης. Το τελικό σκορ δείχνει ότι οι παίκτες μας όχι μόνο τελείωσαν πολλές επιθέσεις αλλά ήταν πολλοί καλοί και αμυντικά αφού δέχθηκαν μόνο 2 τέρματα και κέρδισαν άξια την πρόκριση. Στο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Β Αθήνας, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Πολλά συγχαρητήρια στα αγόρια μας και καλή συνέχεια στο final 7 της Αττικής!!

χαντμπολBfasi20240307_092337.jpg

χαντμπολBfasi20240307_095739.jpg

χαντμπολΒfasi20240307_105923.jpg

Πρώτες και μπράβο τους!

telikosvolley20240219_100445.jpg

telikosvolley20240228_120642.jpg

telikosvolley20240228_120553.jpg

Νικήτρια αναδείχθηκε την Τετάρτη 28-02-2024 η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητριών της Σχολής μας στο μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας, για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την μεγάλη ανατροπή στο σκορ να σημειώνεται στο 1ο σετ, λύγισε την αντίσταση του Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου και επικράτησε με τελικό σκορ 2-0 σετ. (28-26 και 25-18). Παρόλο που η ομάδα μας ξεκίνησε συγκεντρωμένη, στη συνέχεια οι παίκτριες της αντίπαλης ομάδας κατάφεραν να πάρουν διαφορά 6 πόντων 16-22. Ο χαρακτήρας, το πάθος, η ενέργεια και υπομονή όμως που έδειξαν οι παίκτριες μας, κάλυψαν τη διαφορά, ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το συναρπαστικό σετ με 28-26. Στο 2ο σετ παίζοντας με ενθουσιασμό, μεγαλύτερη συγκέντρωση, υπομονή στο παιχνίδι και ενέργεια βελτίωσαν την υποδοχή, δεν έχασαν σερβίς, κέρδισαν τα μπλοκ και τελείωσαν τις επιθέσεις, παίρνοντας το σετ με σκορ 25-18, την νίκη και τον μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης. Χωρίς να υστερήσει καμιά παίκτρια μας, παίρνοντας δύναμη από τις συμπαίκτριες που ήταν στον πάγκο και ενίσχυαν διαρκώς την ομάδα, κέρδισαν πανάξια τον τελικό, την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη Β΄ φάση, που τόσο πολύ το ήθελαν και το άξιζαν. Στην Β΄ φάση θα αντιμετωπίσουν, μετά από κλήρωση, μια από τις πρώτες σχολικές ομάδες των άλλων Διευθύνσεων της Αττικής στο final 7.

Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και καλή επιτυχία στην πορεία τους!

 

Ρεκόρ, τρεις ομάδες μας στους τελικούς της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας

Για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, μετά το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης Δ΄Αθήνας από την ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών, τη συμμετοχή της στον τελικό πραγματοποίησε η ομάδα καλαθοσφαίρισης των κοριτσιών ενώ την αντίστοιχη συμμετοχή εξασφάλισε η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών. Έτσι η Σχολή μας για πρώτη φορά εκπροσωπείται με 3 ομάδες στους τελικούς της Διεύθυνσης, ενώ όλες οι ομάδες μας πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία με 2 ακόμη συμμετοχές στους προημιτελικούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις:

Ο ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητών γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Λεοντείου στον προημιτελικό της διοργάνωσης με σκορ 2-0 (τα σετ 19-25 και 22-25). Οι μαθητές μας με πολύ καλή απόδοση προσπάθησαν και στα δύο σετ, όμως δεν κατάφεραν να επιβληθούν της πιο έμπειρης αντίπαλης ομάδας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την συμμετοχή και την εξαιρετική προσπάθειά τους!!!

Ο ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητών, αν και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, δεν κατάφερε να πετύχει την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών και ηττήθηκε από την ομάδα του 5ου Γ.Ε.Λ. Νέας Σμύρνης (ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τελικό). Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική πορεία τους στην διοργάνωση φτάνοντας για πρώτη φορά ως τον ημιτελικό!!! Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον απόφοιτο μαθητή μας Ζουγανέλη Τάσο που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βοήθησε με την αγάπη του για την ομάδα καλαθοσφαίρισης, την προετοιμασία της ομάδας μας!!! Τον ευχαριστούμε θερμά!!!

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Την Παρασκευή 23-02-2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητριών, αγωνίστηκε αξιοπρεπέστατα στον τελικό της Διεύθυνσης και παίζοντας με ελλείψεις λύγισε με αντίπαλο τη Λεόντειο. Οι μαθήτριες μας έτρεξαν, σκόραραν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Το τελικό σκορ ήταν 51-38, όμως για το ότι έφτασαν και έπαιξαν στον τελικό εκπροσωπώντας άξια την Ευαγγελική Σχολή τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από όλους μας!!! Συγχαρητήρια αξίζουν και στο μαθητή της Γ Λυκείου Ροδόπουλο Κώστα που βοήθησε με τον αρτιότερο τρόπο στην προετοιμασία της ομάδας μας και τον ευχαριστούμε θερμά!!!

basketkor20240219_125550.jpg

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Την Πέμπτη 22-02-2024, η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών, σε ένα συναρπαστικό αγώνα και κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι επικράτησε με ανατροπή στο σκορ, με αντίπαλο το 2ο Γ.Ε.Λ. Αργυρούπολης και σκορ 2-1 (τα σετ 22-25, 25-19 και 15-7). Μετά από ένα όχι καλό ξεκίνημα στο 1ο σετ το οποίο και έχασε, κατάφερε στο 2ο σετ να διαβάσει το παιχνίδι της ομάδας της Αργυρούπολης, να αποδώσει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 3ο σετ (τάι μπρέικ) έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους και κέρδισε το σετ και τον προημιτελικό.

Την Δευτέρα 26-02-2024 στον ημιτελικό η ομάδα μας αντιμετώπισε το 2ο Γ.Ε.Λ. Αλίμου και με μια ακόμη νίκη σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης 28-02-2024 με αντίπαλο το Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου. Αν και η ομάδα μας κέρδισε το 1ο σετ με σκορ 25-19 αποδίδοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές της, στο 2ο σετ ο ενθουσιασμός και κάποια λάθη λειτούργησαν ανασταλτικά, χάθηκε η συγκέντρωση και το σετ με σκορ 22-25. Στο 3ο και τελευταίο σετ όμως δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους και επιβλήθηκαν με σκορ 15-5. Αν εξαιρέσουμε το 2ο σετ, στα θετικά της ομάδας μας η εξαιρετική λειτουργία του μπλοκ, τα πολύ καλά σεβίς, η καλή υποδοχή, η άμυνα με αυτοθυσία και οι επιθέσεις μετά από εξαιρετικές πάσες και δυνατά τελειώματα.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στον τελικό της Τετάρτης 28-02-2024!!!

volley20240226_094931.jpg

volleykor20240219_105711.jpg

Την Πέμπτη 29-02-2024 η ομάδα χειροσφαίρισης των μαθητών αγωνίζεται και αυτή στον τελικό της Διεύθυνσης με αντίπαλο το 3ο Γ.Ε.Λ. Παλαιού Φαλήρου. Καλή επιτυχία στους μαθητές μας!!!

 

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας και Κύπρου

 

20240208_volley_agor.jpg

20240208_volley_agor1.jpg

Με μια ακόμη πρόκριση έκλεισε η εβδομάδα για τις σχολικές ομάδες της Ευαγγελικής Σχολής. Συγκεκριμένα η ομάδα Πετοσφαίρισης μαθητών επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας του 5ου Γ.Ε.Λ. Γλυφάδας με σκορ 2-0 σετ (25-6 και 25-9) και προκρίθηκε για τον επόμενο αγώνα με αντίπαλο την Λεόντειο Σχολή που θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!

 

Βράβευση της Ευαγγελικής Σχολής για την 1η θέση στο Par-OLYMPIA Festival

«Αθλητισμός και Συμπερίληψη – Inclusion in Sports»

Parolympia_20231103-214815_Drive.jpg

βραβείο-βίντεο-Λύκειο-1-Ευαγγελική-768x512.jpg

Εικόνα . Η βράβευση από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Αθανάσιο Τσιβιλή

χορός-1-768x513.jpg

Εικόνα .Χορός με αμαξίδιο

parolympIMG-1402.jpg

Εικόνα . Αντιπροσωπεία μαθητών μας με την διευθύντρια κ. Λασκαρίδου Αντιγόνη

Parolymp_IMG-fdf7b.jpg

Για την πρώτη θέση στην κατηγορία «Καλύτερα Παραολυμπιακά Βίντεο Γυμνασίων & Λυκείων», μαζί με το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, βραβεύτηκε το σχολείο μας, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση βράβευσης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ Par-OLYMPIA και   έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «Σχολικός Αθλητισμός και Συμπερίληψη». Περισσότερα από 100 (εκατό) σχολεία από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Παραολυμπιακών Αθλημάτων που υλοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Par-OLYMPIA  και στη συνέχεια έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς Παραολυμπιακού Βίντεο, Παραολυμπιακής ζωγραφικής/αφίσας και Παραολυμπιακών γνώσεων.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τη συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με την παρουσία μαθητών και μαθητριών των βραβευθέντων σχολείων και την διαδικτυακή συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για το βίντεο «Φορέσαμε τα παπούτσια σας»

https://drive.google.com/file/d/12hea8MzonBxTkWjFzB-ew2WwH4MlTq8y/view?usp=drive_web

δείχνοντας έμπρακτα ότι έννοιες όπως σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, απόκτηση γνώσεων και ενσυναίσθηση για τα άτομα με αναπηρία και αθλητισμός, βρίσκονται ψηλά στις εκπαιδευτικές μας προτεραιότητες με τη δημιουργία βίντεο (διάρκειας τριών λεπτών) και θέμα την διδασκαλία των Παραολυμπιακών αθλημάτων σεναρίου 4 διδακτικών ωρών, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, που υλοποιήθηκε την περσινή σχολική χρονιά. Την επιμέλεια του βίντεο όπου συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Β Λυκείου, επιμελήθηκε ο μαθητής Τσολάκης Γιώργος και τον ευχαριστούμε θερμά για την δημιουργία του.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού:

 1. Καλύτερα Παραολυμπιακά Βίντεο Δημοτικών Σχολείων
  • 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για το βίντεο «Παίξε διαφορετικά – Παίξε με τις αισθήσεις σου»
  • Δημοτικό Σχολείο Πιτσιδίων Κρήτης για το βίντεο «Ο Λαγός και η Χελώνα»
  • 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης για το βίντεο «Παρουσιάζοντας τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»
 2. Καλύτερα Παραολυμπιακά Βίντεο Γυμνασίων & Λυκείων
 • Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων για το βίντεο «Par-OLYMPIA Symbol»
 • Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για το βίντεο «Φορέσαμε τα παπούτσια σας»
 1. Καλύτερο Παραολυμπιακό Βίντεο Ειδικού Σχολείου
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας για το βίντεο «Yes I can»
 1. Καλύτερα Παραολυμπιακά Έργα Ζωγραφικής / Αφίσας
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκη για την αφίσα «Παραολυμπιακό Κολάζ»
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
 • Γυμνάσιο Ριζωμάτων Ημαθίας
 1. Ειδικά Σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Παραολυμπιακών γνώσεων
 • ΕΕΕΕΚ Δράμας
 • ΕΕΕΕΚ Αριδαίας Πέλλας
 • ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας Πέλλας
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας
 1. Δημοτικά Σχολεία που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Παραολυμπιακών γνώσεων
 • Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Μεσσηνίας
 • Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου – Ποτού Θάσου
 • Δημοτικό Σχολείο Σφακιδακίου Αργολίδας
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης
 • 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης
 1. Γυμνάσια και Λύκεια που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Παραολυμπιακών γνώσεων
 • Ημερήσιο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων
 • 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης Καβάλας
 • Γενικό Λύκειο Σουφλίου
 • Γυμνάσιο Πλωμαρίου
 • Γενικό Λύκειο Γέρας Λέσβου
 1. Βραβεύσεις σχολείων με διακεκριμένες και εμπνευσμένες  Παραολυμπιακές Δράσεις
 • Ειδικό σχολείο Ιλίου για την συμμετοχή των μαθητών τους στο Sport Event Par-OLYMPIA
 • 26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου για την πρωτοποριακή του συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων  δράση να διακοσμήσουν με Παραολυμπιακά γκράφιτι το σχολείο τους
 • 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα για την 1η θέση που κατέκτησαν στο Μαθητικό πρωτάθλημα Μπότσια Γενικών Σχολείων

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός

Σάρλας Γιώργος

 

Διάκριση της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα EOES της Σχολής μας, η οποία στην δεύτερη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού, που διεξήχθη το διήμερο 27-28/1, κατέλαβε την 1η θέση πανελληνίως στη Φυσική και την 6η θέση στο σύνολο. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τις/τους μαθητές/ριες της Β΄ Λυκείου Δημήτρη Δαλαμάγκα, Δήμητρα Κόκκαλη και Δέσποινα Παρθένιου.

Ο διαγωνισμός EOES (European Olympiad of Experimental Science) διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που είναι εργαστηριακός, διεπιστημονικός (βιολογία, φυσική, χημεία) και ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 36 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα 2 πρώτα σχολεία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην τελική φάση του διαγωνισμού!

Η ομάδα μας με έναν εκ των μεντόρων κατά την ημέρα της βράβευσης.