2ο Βραβείο για την ταινία του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας “The Falling Stones”, στην κατηγορία Λύκεια – ταινία μυθοπλασίας στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;; 2023-2024

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διετής ενασχόληση των μαθητών/-τριών του Ομίλου Κινηματογραφικής Ταινίας με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “The Falling Stones” ανταμείφθηκε, αφού η ταινία κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία Λύκεια – ταινία μυθοπλασίας στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;; 2023-2024. Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ: https://youtu.be/byzNyf_CYzg

Η ταινία είναι αφιερωμένη στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στις 28/02/2023 και πραγματεύεται τις ευαίσθητες σχέσεις μίας ελληνικής οικογένειας με φόντο αυτό το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Πιο συγκεκριμένα, η Άρτεμις, η οποία είναι φοιτήτρια Φαρμακευτικής στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει στην Αθήνα να επισκεφτεί την οικογένειά της για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Στο σπίτι της, όμως, υπάρχει ένταση, η οποία εστιάζεται στην αντίδραση του πατέρα της που δεν εγκρίνει την επιλογή του έφηβου αδερφού της να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Και ενώ οι χαρακτήρες μοιάζουν με πέτρες σε ελεύθερη πτώση, η Άρτεμις επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το φθινόπωρο του 2024.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, οι οποίοι εργάστηκαν με συνέπεια, θέληση, μεράκι και κέφι, θυσιάζοντας πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για να ολοκληρώσουν τη δημιουργία τους!

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Σωτήριος Κόλλιας (Θεολόγος)

Ειρήνη Αρναούτη (Καθηγήτρια Αγγλικών)

3η θέση στον Διαγωνισμό Cansat In Greece 2024

Την 3η θέση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Cansat In Greece 2024 κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής Asterius. Η ομάδα κατασκεύασε ένα μικρό δορυφόρο με αποστολή την εξερεύνηση του κλίματος άλλων πλανητών, ο οποίος μπορεί να διαιρείται σε δύο ίδιους υπο-δορυφόρους, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου από Cansat.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας 25-28 Απριλίου 2024, με διοργάνωση από την SPIN.

Τα μέλη της ομάδας δούλεψαν μεθοδικά σε όλους τους τομείς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και το επίπεδο δυσκολίας της κατασκευής (ίδιο ζητούμενο αλλά στο μισό μέγεθος!), κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο.

Συνεργασία, ομαδικότητα, επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου, λήψη αποφάσεων υπό πίεση, ψηφιακές δεξιότητες, αυτοπεποίθηση είναι μερικά από τα οφέλη της συμμετοχής των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό αυτό, με κυριότερο όμως μάθημα το ότι «Δεν τα παρατάμε ποτέ».

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν, μας στήριξαν και πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Παναγιώτα Ματθέ (Πληροφορικής)

Μαρία Διακόνου (Φυσικής)

     

 

Επιτυχία μαθητών του σχολείου μας με τη συμμετοχή τους στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε)

Τα θερμά συγχαρητήρια της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στους μαθητές μας, Μάξιμο Γεωργάρα και Σέργιο Γεωργάρα, οι οποίοι διακρίθηκαν (ανάμεσα σε 120 μαθητές από όλη τη χώρα) στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και θα στελεχώσουν την οκταμελή ελληνική αποστολή στην 101η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι του 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος – European Youth Parliament Greece (ΕΚΝΕ, EYP Greece) συστάθηκε ως σωματείο στη Θεσσαλονίκη το 1994 και αποτελεί τον επίσημο φορέα του διεθνούς δικτύου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα. Από το 1994, το ΕΚΝΕ διοργανώνει με συνέπεια, κάθε χρόνο, δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές Λυκείου. Όσοι διακριθούν, συμμετέχουν στις Διεθνείς Συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, απαρτίζοντας την εκάστοτε εθνική μας αποστολή. Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις του ΕΚΝΕ, τα τελευταία χρόνια, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλες οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων τελούν υπό την αιγίδα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024 στην Αθήνα υπό την εξής θεματική: «Perpetual Bloom of the Youth: Creating the basis for an innovative and empoweredEuropean future» / «Αέναη Άνθηση των Νέων: Δημιουργούμε τις βάσεις για ένα καινοτόμο καιενδυναμωμένο ευρωπαϊκό μέλλον».

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός – σύνδεσμος: Ματθαίος Γιανναράς ΠΕ80&ΠΕ78

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, γυναίκα, ανθρώπινο πρόσωπο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, ανθρώπινο πρόσωπο, άνδρας

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει άτομο, ρουχισμός, ανθρώπινο πρόσωπο, άνδρας

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Μεγάλη διάκριση στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες Λυκείων

6η Πανελληνιονίκης στον τελικό του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος στα 3000 μέτρα η Αγγελική Τζαννέτου.

tzanettouIMG-61f464f252772.jpg tzanetouIMG-c9a4c6356c74e2e9.jpg

Την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος των 3000 μέτρων κατέλαβε η μαθήτρια της Α Λυκείου Τζαννέτου Αγγελική βελτιώνοντας και πάλι το ατομικό της ρεκόρ με χρόνο 10:37” (στην Α Φάση είχε σημειώσει χρόνο 11:00” και στην Β Φάση 10:51”). Η Αγγελική βρέθηκε ανάμεσα στις 12 καλύτερες μαθήτριες – αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο στην τελική φάση των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού που διεξήχθη στις Σέρρες στις 22 – 23 Απριλίου 2024. Στο αγώνισμα των 3000 μέτρων που πραγματοποιήθηκε με βροχή, αν και από τις μικρότερες σε ηλικία, βελτίωσε την ατομική της επίδοση και τερμάτισε μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες, αποδεικνύοντας ότι του χρόνου μπορεί να βρεθεί ακόμη ψηλότερα.

Πολλά συγχαρητήρια στην Αγγελική για την μεγάλη της επιτυχία!

Συμμετοχές σε άλλα αθλήματα:

Στο αγώνισμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έλαβαν μέρος στις 18 και 19 Απριλίου 2024 στο ατομικό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Β Λυκείου: Διαμαντοπούλου Σοφία, Τσίντζου Άννα Μπέλλα, Παπαδόπουλος Βασίλης, Σαράφογλου Βασίλης, Σκαρτσίλης Αντώνης, Μοξόν Ευθύμης, Κακόγιαννος Μάξιμος, Μέρτογλου Κώστας και η μαθήτρια της Α Λυκείου Πανουσάκη Αλεξάνδρα. Στους 32 μεταξύ 300 μαθητών και 100 μαθητριών από όλη την Ελλάδα έφτασαν ο Αντώνης Σκαρτσίλης και ο Βασίλης Παπαδόπουλος πραγματοποιώντας εξαιρετικά παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή τους!!!

pingpong20240418_113605.jpg ping_pong20240418_103345.jpg pingpong20240418_085249.jpg pingpong20240418_101830.jpg

 

Πρώτη θέση στο σκάκι μεταξύ των Λυκείων της Αττικής

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα σκάκι της Σχολής μας για την 1η θέση ανάμεσα στα Λύκεια της Αττικής! Η ομάδα μας αποτελούνταν από τον Ερνέστο Πιλάλη, τον  Αθανάσιο Καλτσά-Πάντο, τον Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση, τη Βιολέττα-Ρεβέκκα Μπεναρντούτ και την Ελένη Αλεξοπούλου.

Διάκριση και συμμετοχές στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων

Στον τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στον κλασσικό αθλητισμό στα 3.000 μέτρα η Αγγελική Τζαννέτου.

stivos20240328_102353.jpg stivos20240328_100810.jpg

Μεγάλη διάκριση στο αγώνισμα των 3000 μέτρων πέτυχε η μαθήτρια της Α Λυκείου Τζαννέτου Αγγελική (716), η οποία σημειώνοντας δύο ατομικά ρεκόρ (στην Α΄ Φάση με χρόνο 11:00” και στην Β΄ Φάση με χρόνο 10:51”), προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος (Γ΄ Φάση). Με την πρόκρισή της η Αγγελική βρίσκεται στις 12 καλύτερες μαθήτριες – αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα διεκδικήσει να φθάσει ακόμη ψηλότερα στην τελική φάση όλων των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες στις 22 – 23 Απριλίου 2024.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αγγελική και καλή επιτυχία στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στους αγώνες της Α΄ Φάσης συμμετείχε ο μαθητής της Β Λυκείου Κουτρούλης Γιώργος(737) στο αγώνισμα των 400 μέτρων πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

stivos20240328_113854.jpg

Συμμετοχές σε άλλα αθλήματα:

Στο αγώνισμα της Αντισφαίρισης συμμετείχαν: στο ατομικό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, Ντόρια Έλενα, Αραπίδης Νίκος, Τραυλού Μαγδαληνή και η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Πέτρου Αθηνά και στο μεικτό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Β Λυκείου Μιχαλόχρηστα Χριστίνα, Μαραμενίδης Σταύρος και η μαθήτρια της Γ Λυκείου Καρασαββίδη Φαίδρα, κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

tenis20240401_101534.jpg

Στο αγώνισμα της Κολύμβησης συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Αργυρίου Νίκος στα 50 μέτρα ελεύθερο πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

kolimvisi_20240408_102156.jpg

Οι συμμετοχές για την Ευαγγελική Σχολή ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα με την συμμετοχή της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Κωνσταντινίδη Μαρίας στην Τελική φάση της Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και 12 μαθητών και μαθητριών μας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή τους!!!

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Βίκτωρ Κάβουρα, Ελισσάβετ Αλεβίζου και Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο καθώς και στους μαθητές μας της Α΄ Λυκείου Γεώργιο Πνευματικάτο και Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση για την εξαιρετική τους επίδοση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, που οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών!

Βράβευση του σχολείου μας στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη βράβευση του Σχολείου μας στον Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» για το σχολικό έτος 2023-2024. Η ταινία φέρει τον τίτλο: «Wahrheit macht frei» (Η αλήθεια ελευθερώνει). Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής μαθητές/τριες της Β’ τάξης: Κλεφτογιάννης Νικόλαος, Κουκά Νίκη, Λέκα Σοφία. Φιλική συμμετοχή (στο τραγούδι) είχαν οι μαθήτριες: Κανταρτζή Αθηνά και Νονότα Σοφία.

Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτέλεσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες Εβραίους. Οι μαθητές/τριες μέσα από το έργο τους εξέφρασαν βιωματικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέμα και εξοικειώθηκαν με την επιστημονική και ιστορική έρευνα του παρελθόντος μελετώντας πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές. Μεταξύ άλλων αξιοποιήθηκε σημαντική μαρτυρία επιζήσασας από το αρχείο της ΕΡΤ (με εξασφάλιση της σχετικής άδειας) και υλικό από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Τσαπάρα Ξανθή για την καθοδήγηση των μαθητών/τριών και τη γενική επιμέλεια του έργου, την εκπαιδευτικό κ. Διακόνου Μαρία για τη διάθεση ενδυμασιών και τη συμβολή της στη διαμόρφωση των σκηνικών καθώς και τον εκπαιδευτικό κ. Κόλλια Σωτήριο για το φωτογραφικό υλικό και την έμπνευση με αφορμή σύγγραμμα από το προσωπικό του συγγραφικό αρχείο.

Οι πρωτεύσαντες θα συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς-Μπίρκεναου» στην Πολωνία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στον εξής σύνδεσμο:

https://video.sch.gr/asset/detail/MzItCEAGlSIVlXhW7wlOi8ox

 

Αποτελέσματα 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing”

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκριματικής φάσης του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing”.

Το σχολείο μας κατέλαβε την 2η και 3η θέση στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε Πανελλαδικό επίπεδο, όπου διαγωνίστηκαν 496 ομάδες στην κατηγορία Λυκείων, δύο ομάδες του σχολείου μας βρέθηκαν στην δεκάδα, καταλαμβάνοντας την 6η και 9η θέση.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Παναγιώτα Αργύρη

Παναγιώτα Ματθέ

Ματθαίος Γιανναράς

Υπέροχες – Υπέροχοι! Β Φάση – Πρωταθλήτριες ομάδες Διευθύνσεων Αττικής

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Νικήτρια αναδείχθηκε την Πέμπτη 07-03-2024 η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητριών της Σχολής μας στον πρώτο αγώνα της Β φάσης με αντίπαλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας, το 5ο ΓΕ.Λ. Βύρωνα, για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Σε ένα ακόμη συναρπαστικό παιχνίδι η ομάδα μας αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 2-1 σετ (23-25, 25-17, 15-8) και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο αγώνα.

Σε ένα δυνατό πρώτο σετ με διακύμανση στο σκορ η ομάδα του 5ου ΓΕ.Λ. Ζωγράφου επικράτησε με σκορ 25-23. Η ανατροπή όμως η οποία έχει συμβεί σε αρκετούς αγώνες, ήρθε στο 2ο σετ όπου για μια ακόμη φορά η ομάδα μας δείχνοντας χαρακτήρα ομάδας, με απίστευτο πάθος, με ενέργεια και πολύ υπομονή ανέτρεψε το σκορ και πήρε το σετ με σκορ 25-17. Στο 3ο σετ (τάι μπρέικ) οι παίκτριες μας έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν στα δύσκολα, με ανεβασμένη ψυχολογία και ψυχραιμία επικράτησαν με 15-8. Χωρίς να υστερήσει και πάλι καμιά παίκτρια μας, με βοήθεια από τον πάγκο κέρδισαν πανάξια τον αγώνα και την πρόκριση για το επόμενα αυριανό παιχνίδι 08-03-2024 με αντίπαλο την πρωταθλήτρια της Διεύθυνσης Β Αθήνας, τα Εκπαιδευτήρια Μωραΐτη. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και καλή συνέχεια στο final 7 της Αττικής!!

volleyBfasi20240307_125256.jpg

volleyBfasi20240307_114252.jpg

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Νικήτρια αναδείχθηκε την Πέμπτη 07-03-2024 και η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητών της Σχολής μας στον πρώτο αγώνα της Β φάσης με αντίπαλο την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Α΄ Αθήνας, το 1ο ΓΕ.Λ. Ζωγράφου με σκορ 18-2 για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα να απειλήσει το σκορ. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες μας και απέδειξαν ότι άξια δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η σχολική ομάδα χειροσφαίρισης. Το τελικό σκορ δείχνει ότι οι παίκτες μας όχι μόνο τελείωσαν πολλές επιθέσεις αλλά ήταν πολλοί καλοί και αμυντικά αφού δέχθηκαν μόνο 2 τέρματα και κέρδισαν άξια την πρόκριση. Στο παιχνίδι της επόμενης βδομάδας αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια ομάδα της Διεύθυνσης Β Αθήνας, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Πολλά συγχαρητήρια στα αγόρια μας και καλή συνέχεια στο final 7 της Αττικής!!

χαντμπολBfasi20240307_092337.jpg

χαντμπολBfasi20240307_095739.jpg

χαντμπολΒfasi20240307_105923.jpg