Training seminar of Religious Education teachers from the D’ Athens Directorate of Secondary Education in our school

On Thursday 28 November 2024, was realized the training seminar of religious Education teachers of the D’ Athens Directorate of Secondary Education in the Reception Hall of our school with the initiative of the Education Counsellor of Religious Education in D’ Athens Mrs. Konstantina Peppa on the topic “Workshop of using good practices and digital tools in the subject of Religious Education”.

The main speakers of the meeting were the Religious Education teachers of Evangeliki Model Secondary and High School of Smyrna Despoina Zamani and Sotirios Kollias, who presented and analysed teaching scenarios based on modern teaching methods and techniques and they realized an experiential workshop.

 

Συμμετοχή στο σεμινάριο: “Η Συνθήκη της Λοζάνης ως αντικείμενο διδασκαλίας και μάθησης”

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, το Πρότυπο ΓΕΛ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε στο συνέδριο-σεμινάριο με τίτλο: “Η Συνθήκη της Λοζάνης ως αντικείμενο διδασκαλίας και μάθησης” που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπεύθυνη της δράσης ήταν η κυρία Δήμητρα Γκορτσαλή (Ιστορικός -Φιλόλογος του σχολείου μας) που διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας στα τμήματα Α2 και Α3. Η ομάδα μαθητών της Α΄Τάξης αποτελούνταν από τους μαθητές Φώτιο Κασκάνη (Α3), Ηλία Μέρδη (Α2), Σταύρο Μέρτογλου (Α2), Ιωάννη Σκαρβέλη (Α3), Εμμανουήλ Σφακιανάκη (Α3), Κωνσταντίνο Ρεπάσο (Α3) και τη μαθήτρια Σοφία Φαρμάκη (Α2).

Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των σχολείων που πήραν μέρος παρακολούθησαν τους χαιρετισμούς των οργανωτών: Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Ιωάννα Δεκατρή, φιλόλογος), The Lausanne Project (Γιώργος Γιαννακόπουλος, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) καθώς και την «Εισαγωγική στην προβληματική του σεμιναρίου» (Άγγελος Παληκίδης, Αν. Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Ειδικότερα, οι μαθήτριες και οι μαθητές εμβάθυναν τις γνώσεις τους σχετικά με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, συμμετέχοντας σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες. Χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και έγινε κατανομή δραστηριοτήτων. Οι μαθητές μας ασκήθηκαν στην ενεργητική-διερευνητική πορεία μάθησης μέσα από τη μελέτη ιστορικών πηγών που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, μαρτυρίες Μικρασιατών προσφυγών σχετικά με την άφιξή τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, πήραν μέρος σε θεατρικά δρώμενα, συνέθεσαν και διατύπωσαν γραπτό και προφορικό ιστορικό λόγο, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους στο πλαίσιο των ομάδων και χειροκροτήθηκαν από την Ολομέλεια. Ακολούθησε το κλείσιμο του σεμιναρίου και η συμπλήρωση ερωτηματολογίων ανατροφοδότησης.

 

Συμμετοχή στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Μόναχο της Γερμανίας

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 19μελή ομάδα στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Μόναχο από 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2024, με θέμα ««Η Γερμανία των Ελλήνων-Η Ελλάδα των Γερμανών. Η κλασική Ελλάδα και η επίδρασή της στον γερμανόφωνο πολιτισμό».

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄, της Β΄  και της Γ΄ Λυκείου Αλεξάκη Χριστίνα, Βαρδή Ρέα, Βογιατζή Νεφέλη-Φωτεινή, Ιωάννου Νικόλαος, Καλογιάννη Αικατερίνη, Κανδαράκη Αικατερίνη, Κατσαδωράκη Δέσποινα-Αντιγόνη, Λύκου Ζωή, Μαυρικίου Θεοδώρα, Ορφανάκης Ρωμανός, Παπανικολάου Άννα,  Πριοβόλου Νιόβη, Ραπανάκης Ηρακλής,  Σαράφογλου Χαράλαμπος- Μιχαήλ, Τάσικα Αγγελική, Τράκου Μυρτώ, Τσιτιμάκης Περικλής, Φαρμάκη Σοφία, Φωτοπούλου Νικολέτα,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου, φιλολόγου, και κ. Αρναούτη Ειρήνης, καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας, παρουσίασαν με επιτυχία την εισήγηση με θέμα «Η γερμανική ραδιοφωνία και η επίδρασή της στην ελληνική ιστορία του προηγούμενου αιώνα».

Η αφίσα του συνεδρίου

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση

Εισήγηση καθηγητή του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό συνέδριο

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024, ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Γεώργιος Θώδης, Φιλόλογος, συμμετείχε με εισήγηση στο  2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: «Η Εκπαίδευση στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Άρτα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με τμήματα και σχολές των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Θράκης και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Γεώργιος Θώδης εισηγήθηκε το θέμα «Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στα φιλολογικά μαθήματα». Η εισήγηση διερευνούσε τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει στη βελτιστοποίηση της διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων και στην ενίσχυση της μάθησης των αντίστοιχων μαθημάτων. Προτάθηκαν τρόποι ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, που αφορούσαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών στον γραπτό λόγο (όπως στη δημιουργία κειμένου, στην περίληψη, στη μετάφραση κ.λ.π.), στη χρήση διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, στην εξατομίκευση, στην ανατροφοδότηση, στη βοήθεια των μαθητών με ειδικές ανάγκες, αλλά και στη βαθμολόγηση και την παροχή πληροφοριών για κάθε μαθητή, ώστε ο φιλόλογος εκπαιδευτικός να λαμβάνει καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις.

Εισήγηση καθηγητών του σχολείου μας σε εκπαιδευτικό συνέδριο

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Δρ. Ειρήνη Αρναούτη (Καθηγήτρια Αγγλικών) και Δρ. Σωτήριος Κόλλιας (Θεολόγος), υπεύθυνοι του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας, συμμετείχαν με εισήγησή τους στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ, www.eepek.gr), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ε.Κ.Π.Α., το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπου εισηγήθηκαν το θέμα: «THE FALLING STONES: Μία μαθητική ταινία για το δυστύχημα στα Τέμπη». Η παρουσίαση της εισήγησης είναι προσβάσιμη στο διαδίκτυο και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του Ομίλου τους και την όλη διαδικασία των γυρισμάτων που προβλέπεται για τη δημιουργία μιας μαθητικής ταινίας μικρού μήκους. H υλοποίηση του Ομίλου Κινηματογραφικής Παιδείας έρχεται να καλύψει την ανάγκη για την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και τη σύνδεση του σχολείου με τον πραγματικό κόσμο, που είναι όλες βασικές δεξιότητες των νέων Προγραμμάτων Σπουδών αλλά και βασικοί στόχοι των Ομίλων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων. Έτσι και η δημιουργία οιπτικοακουστικού υλικού είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο για την επεξεργασία και αποτύπωση κοινωνικών θεμάτων καθώς και για την ευαισθητοποίηση των νέων και του ευρέος κοινού.

Η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Λύκεια-Ταινία μυθοπλασίας» στον 14ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;;» του 2023-2024 και αναμένονται τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της σε ακόμη δύο διαγωνισμούς.

Διάχυση καλών πρακτικών

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 09:30-11:30, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας της Δ’ Αθήνας κ.κ. Τσώλου Ολυμπία και Κίτσου Σοφία οργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους που υπηρετούν σε Γενικά Λύκεια. Το σεμινάριο είχε τίτλο “CLIL in the Greek High School” και εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Δρ. Ειρήνη Αρναούτη, η οποία μίλησε για την εφαρμογή της μεθόδου CLIL στη διδασκαλία της Αγγλικής στα ΓΕΛ μέσα από παραδείγματα εφαρμογής σε τάξεις, διαθεματικές δράσεις και προγράμματα που έχει υλοποιήσει στη σχολική μας μονάδα.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 12:00-14:00, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας κ.κ. Γράψας Ιωάννης, κλ. ΠΕ04, Δημακοπούλου Αλεξάνδρα, κλ. ΠΕ02, και Κοκκαλιάρη Μαγδαληνή, κλ. ΠΕ03, διοργάνωσαν για τις σχολικές μονάδες παιδαγωγικής τους ευθύνης επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Συμπλήρωση της αίτησης Erasmus+ KA122 – Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων της Σχολικής Εκπαίδευσης». Προσκεκλημένη εισηγήτρια ήταν η Δρ. Ειρήνη Αρναούτη, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ06 του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Η κ. Αρναούτη παρουσίασε αναλυτικά την προετοιμασία και τον τρόπο συμπλήρωσης μίας αίτησης Erasmus+ σχολικής εκπαίδευσης, με εστίαση στις αιτήσεις Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων ΚΑ122, βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία της από την υποβολή αιτήσεων και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών έργων της σχολικής μας μονάδας.

Διαδικτυακή ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης

To σχολείο μας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 παρακολούθησε διαδικτυακά την ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (https://www.philology.uoc.gr) σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ημερών γνωριμίας.

Το Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης διαθέτει ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραµµα σπουδών, πιστοποιηµένο µε µια από τις υψηλότερες βαθµολογίες στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτάκης Στέλιος, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Πρόεδρος του Τμήματος, η κ. Νάτσινα Αναστασία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής και Νεοελληνικής φιλολογίας και ο κ. Χατζηκυριακίδης Στέργιος, καθηγητής Γλωσσολογίας ενημέρωσαν τους μαθητές μας γύρω από τα βασικά µαθήματα και τα µαθήματα επιλογής στις κατευθύνσεις των Κλασικών Σπουδών, της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Θεατρολογίας και Κινηµατογραφικών Σπουδών.

Επίσης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την καινοτομία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εστιάζει στο ζήτημα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Τεχνητής Νοημοσύνης. (https://www.philology.uoc.gr/nea/talws-texnhth-nohmosynh-gia-tis-anorwpistikes-kai-tis-koinwnikes-episthmes)

H συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δράσης συνεργασίας του σχολείου μας με τις ανθρωπιστικές σχολές της χώρας, για θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γεωργίου και της φιλολόγου κ. Κατσούλη Γεωργίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίασή τους και ευχόμαστε πάντα να παρουσιάζουν πρωτοποριακές προτάσεις στη φιλολογική εκπαίδευση.

 

7η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 7η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Η συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην υποστήριξή τους στη λήψη αποφάσεων, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες για το θέμα των Επαγγελμάτων των Οικονομικών Επιστημών.

Εισηγητές:

«Στην εποχή των δεδομένων: καλώς ήρθατε στην επιστήμη της Στατιστικής»,
Καρλής Δημήτριος, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής, Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Επαγγελματικές προοπτικές στα γνωστικά πεδία Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής»,
Λελεδάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Payments Evolution»,
Μαρνέρης Ανδρέας, Επικεφαλής Καταναλωτικής Πίστης, Eurobank

«Ευκαιρίες και προκλήσεις της εργασίας στο εξωτερικό: γνώσεις και ήπιες δεξιότητες (soft skills)», Μελίτας Ιωάννης, Business Marketing Manager, Imaging Products & Services, Sony France


Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

 

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών»

Στη ραγδαία εξελισσόμενη σύγχρονη εποχή, αποτελεί αναγκαιότητα όλα τα επίπεδα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο να διέπονται από τις αρχές του δικαίου. Η Νομική Επιστήμη αποτελεί μία διαχρονική αξία για την παροχή βοήθειας και προσφοράς για την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανόνων για την απονομή δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής (επιχειρήσεις, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνής σχέσεις, εμπόριο κ.ά.).

Εισηγητές:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Δικηγορική Εταιρεία». Πεδίο ειδίκευσης το εργατικό δίκαιο, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων. Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Δρ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο αντικείμενο του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πεδίο ειδίκευσης Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «METAXAS & ASSOCIATES LAW FIRM» Πεδίο ειδίκευσης Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Κρατικών Ενισχύσεων, Δίκαιο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Δίκαιο Ενέργειας. Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΙΚΕ – http//www.stateaid.gr). Είναι επίσης μέλος της Γερμανοελληνικής Ένωσης Νομικών (Deutsch-Griechische Juristenvereinigung e.V.), της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ελληνικής Ένωσης Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου (Societas Greaca Iuris Publici Comparativi) καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων (Association of Greek Constitutionalists).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, – Εισαγγελέας Ανηλίκων

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

3η διαδικτυακή συνάντηση: «Βίο – Επαγγέλματα»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 (17.15 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Βίο – Επαγγέλματα»

Η ανάπτυξη της δεξιότητας της συνεργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία. Στην εποχή της επανάστασης της γνώσης και της πληροφορίας η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων αποτελεί αναγκαιότητα και πρόκληση. Η διεπιστημονικότητα με τον συνδυασμό και την ενσωμάτωση γνώσεων από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους είναι μια τάση της αγοράς εργασίας. Η βιοχημεία, η βιοστατιστική, η βιοτεχνολογία, η βιοπληροφορική είναι ενδεικτικά παραδείγματα των διεπιστημονικών προσεγγίσεων στον τομέα της βιολογίας, που σηματοδοτούν τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές μέσα από τον συνδυασμό δεξιοτήτων και επιστημονικών γνώσεων.

Εισηγητές:

Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale – School of Public Health:
«Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών [Αναλυτική Χημεία – Διασφάλιση Ποιότητας] ως ένα παράδειγμα επιτυχούς επαγγελματικού προσανατολισμού του Χημικού»

Γιώτα Τουλούμη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ:
«Βιοστατιστική/Βιοπληροφορική/Επιδημιολογία: συνέργεια και σύνδεση με αγορά εργασίας»

Ράνια Τσιτσιλώνη, Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ:
«Η Βιοϊατρική έρευνα από το εργαστήριο στον ασθενή και πίσω στο εργαστήριο»

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/48rCovp

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση