Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γενικών Λυκείων κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Στις 6/9/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρες 12.00-14.00, στο Αμφιθέατρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Κριτική προσέγγιση του νέου ΠΣ_ΓΛ Αγγλικής Γλώσσας: Από τη θεωρία στην πράξη» για όλους τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, που υπηρετούν στα Δημόσια και Ιδιωτικά  ΓΕ.Λ. της Δ’ Αθήνας. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, κ.κ. Ολυμπία Τσώλου και Σοφία Κίτσου.

Την Ημερίδα πλαισίωσε η κ. Ειρήνη Αρναούτη, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ06 (BA, MA, MA, PhD), που υπηρετεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με την αντίστοιχη εισήγηση.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ06 από όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΓΕ.Λ της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται στο ζήλο και αμέριστο ενδιαφέρον όλων των επιμορφούμενων αλλά και στην ευγενική και απλόχερη φιλοξενία της Διευθύντριας του Πρότυπου ΓΕ.Λ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κας Αντιγόνης Λασκαρίδου.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης,

Δρ. Ολυμπία Τσώλου

Δρ. Σοφία Κίτσου

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γυμνασίων κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Στις 6/9/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρες 9.00-11.30, στο Αμφιθέατρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Latest Trends and Innovations in English Language Teaching and Learning» για όλους τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, που υπηρετούν στα Δημόσια και Ιδιωτικά  Γυμνάσια της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, κ.κ. Ολυμπία Τσώλου και Σοφία Κίτσου.

Την Ημερίδα πλαισίωσαν οι κ.κ. Μαρία Σταθοπούλου, Συντονίστρια έργου METLA, ECML Συμβουλίου της Ευρώπης και Μέλος ΣΕΠ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με την εισήγηση «Τeaching and Testing Mediation: How to develop and use mediation tasks» και Σοφία Κίτσου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, με την εισήγηση «AI in English Language Teaching and Learning».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ06 από όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται στο ζήλο και αμέριστο ενδιαφέρον όλων των επιμορφούμενων αλλά και στην ευγενική και απλόχερη φιλοξενία της Διευθύντριας του Πρότυπου ΓΕ.Λ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κας Αντιγόνης Λασκαρίδου.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης,

Δρ. Ολυμπία Τσώλου

Δρ. Σοφία Κίτσου

Εισήγηση σε εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα διακεκριμένη μαθητική ταινία του σχολείου μας

Το Σάββατο 6 Μαϊου 2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Δρ. Ειρήνη Αρναούτη (Καθηγήτρια Αγγλικών) και Δρ. Σωτήριος Κόλλιας (Θεολόγος), υπεύθυνοι του Ομίλου Κινηματογράφου κατά το σχολικό έτος 2021-2022, συμμετείχαν με εισήγησή τους στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα.

Η εισήγηση με τίτλο “«Μήνυμα έστειλες;»: Μία ταινία για τον εγκλεισμό του covid-19” παρουσίαζε και ανέλυε τη μαθητική ταινία μικρού μήκους “Μήνυμα έστειλες;”, την οποία δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον Όμιλο Κινηματογράφου κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 και η οποία κέρδισε το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο στην 22η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας ?Camera Zizanio? (κατηγορία 13-17) και το 3ο Βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους “Cinema…διάβασες;;” (κατηγορία: Ταινία Μυθοπλασίας – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Λύκειο).

Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων -19th International Particle Physics Masterclasses 2023

Την Τετάρτη 29/03 μία πενταμελής ομάδα της Γ? Λυκείου (Κάραλη Καλλιόπη, Μαυρίκος Γιάννης, Προυσαλίδης Μιχάλης, Τζανέτος Γιάννης και Φαλούτσου Στελλίνα) είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο των Κουάρκ και των Λεπτονίων δουλεύοντας με πραγματικά δεδομένα από τα πειράματα του CERN.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα και διήρκεσε από 09:00π.μ. έως 06:00μ.μ. Στο τέλος τα παιδιά συζήτησαν διαδικτυακά με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού για τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια των πρωινών διαλέξεων ενεργοί ερευνητές – επιστήμονες (Νίκος Τράκας, Γιώργος Τσιπολίτης και Γιάννης Νταλιάνης) ανέλυσαν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν στα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα πραγματοποιήθηκε ερευνητική εργασία στο Διατμηματικό PCLab που βρίσκεται στο Κτήριο του Κεντρικού Υπολογιστή.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι καθηγήτριες του σχολείου Διακόνου Μαρία και Τουλάτου Μαργαρίτα.

A group of people posing for a photo

Description automatically generated

Συμμετοχή στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα Ιταλίας

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 20μελή ομάδα στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Βερόνα Ιταλίας από 2 έως 5 Μαρτίου 2023, με θέμα «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους».

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Κουκά Νίκη, Ασπρογέρακας Χριστόφορος, Θεοφιλάτου Έλλη, Λέκα Σοφία-Δέσποινα, Γιαννακοπούλου Άννα, Παπαδόπουλος Βασίλειος, Φουρτουνίδου Μαριλίζα, Γεωργάρας Σέργιος, Σκαρτσίλης Αντώνιος, Ψειμάδας Χρήστος, Ορφανάκη Εμμανουέλα, Κανταρτζή Αθηνά, Πετσίνιαγκα Αθηνά, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Κατσαδωράκη Δέσποινα, Καρυστηναίου Μαρία, Καραντζίκης Ιωάννης, Δαλαμάγκας Δημήτρης, Μόξον Ευθύμιος, Γεωργάρας Μάξιμος,  με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου και κ. Αρναούτη Ειρήνης, παρουσίασαν με επιτυχία εισήγηση με θέμα ?Η διαχρονική επίδραση της ελληνικής τέχνης στη νεότερη ευρωπαΐκή τέχνη?.

Η περίληψη της εισήγησης.

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ

Η αφίσα του συνεδρίου.

AFISA_MATHITIKO SYNEDRIO_VERONA_2023

5η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα της Κυκλικής Οικονομίας»

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 5η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα της Κυκλικής Οικονομίας».

Πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων καθιστούν ανάγκη και πρόκληση την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σύγχρονης οικονομίας που συμβάλει στην ευημερία των πολιτών. Η βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας σε περιβαλλοντικό επίπεδο περιλαμβάνει πολλούς επαγγελματικούς τομείς, που συνδέονται με μια σειρά λήψης αποφάσεων και πράξεων για ένα καλύτερο μέλλον με απόλυτη γνώση του σήμερα.

Εισηγητές:

?Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της αλλαγής της ζήτησης στους υδάτινους πόρους?

Άρης Γεωργακάκος, Professor of Water Resources, Georgia Institute of Technology,

Director, Georgia Water Resources Institute, Atlanta, Georgia, USA.

?Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία:

Αναπτυξιακές και Επαγγελματικές προοπτικές?

Ανδρέας Λουκάτος, χημικός DEA περιβαλλοντολόγος, Αντιπρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Βιομηχανίων & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης & Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ).

?Οι προκλήσεις της Κυκλικής Οικονομίας?

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

?Τα 1000 – επαγγελματικά – πρόσωπα της κυκλικής οικονομίας?

Γιώργος Καζαντζόπουλος, Σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3KJafGT

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Η Έρευνα και η Καινοτομία περιλαμβάνουν δραστηριότητες για την Ανάπτυξη νέων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την ανακάλυψη και τη δημιουργία Νέας Γνώσης για Επιστημονικά και Τεχνολογικά θέματα. Η έρευνα βοηθά στην καθοδήγηση πολλών αποφάσεων που μετατρέπουν μια ιδέα σε καινοτομία, αλλά και η καινοτομία είναι η κινητήρια δύναμη για την αναζήτηση των τρόπων και των διαδικασιών δημιουργίας μίας ιδέας. Μπορούν η έρευνα και η καινοτομία να δημιουργήσουν προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας;

Εισηγητές:

?EIC: Από την Έρευνα στη Καινοτομία και τελικά στην Οικονομία της Γνώσης?

Δρ. Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, Διευθυντής Προγράμματος για την Υγεία και τη Βιοτεχνολογία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC).

?Η αναζήτηση του ιδανικού προβλήματος?

Δρ. Αντώνης Ζωγράφος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής Akorn Technology.

?Ακολούθησε τα όνειρά σου?

Δρ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

?PERpectives: Ερευνητικό έργο βραβευμένο με Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM2022?

Μαριάννα Μητσιώνη, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3RKuiq1

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

Εκπαιδευτική μετακίνηση στην Βερόνα

Το Σχολείο μας προτίθεται να διοργανώσει πολυήμερη μετακίνηση τεσσάρων (4)  ημερών μαθητών/μαθητριών Α΄ Λυκείου και των συνοδών εκπαιδευτικών στην Ιταλία ? Βερόνα.

Παρατίθεται η προκήρυξη

Προκήρυξη Εκδρομής στην Βερόνα ΠΓΕΛ Ευαγγελικής 3 2023

το πρακτικό αποσφράγισης

Πράξη 3η Βερόνα

η επαναπροκήρυξη

ΕπαναΠροκήρυξη Εκδρομής στην Βερόνα ΠΓΕΛ Ευαγγελικής 3 2023

και το αντίστοιχο πρακτικό αποσφράγισης

Πράξη 4η Βερόνα

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Presentation of the Pilot Implementation of the New National Curriculum at the International Educational Conference entitled: “National Curricula: Theory and Practice”

Mathematician Argyri Panagiota (M.Sc., M.Ed.) participated as a presenter in the International Educational Conference entitled: “National Curricula: Theory and Practice” on Thursday, December 15, 2022, to present the results of the pilot implementation of reflective mathematics in the new national curricula as an interpretive tool of the social life, which was implemented in the school year 2021-22 with the working group Malliaris Christos (Mathematician, Model Lyceum of Varvakeio School) and Nikolaos Antaboufis (Coordinator of Educational Work of Mathematics in Eastern Macedonia and Thrace).

2η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Την Κυριακή 18/12/2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», που υλοποιείται από το Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, από το 2019, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους εισηγητές για πολύπλευρη κάλυψη του ζητήματος των προκλήσεων και των ευκαιριών για τις επαγγελματικές προοπτικές, που αναδύονται μέσα από την βασική αρχή της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

?Οι προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας ως προϋπόθεση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ευημερίας?.

  • Τον κ. Νικόλαο Κουλούρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πώς παράγονται και πώς αμβλύνονται οι ανισότητες; Σπουδές για κοινωνικά προβλήματα και πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης?.

  • Την κα Ζοζεφίνα Τερέζα Βιτάλη, Υπεύθυνη Έργων στο Τμήμα Διεθνούς Ανάπτυξης της εταιρείας Ροϊκός, Πολιτικό μηχανικό, με μεταπτυχιακό στα Υδραυλικά και τη Μηχανική Περιβάλλοντος.

?Ο ρόλος του Ευρωπαίου Μηχανικού στη διασφάλιση του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αξιοπρεπείς υποδομές αποχέτευσης στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής?.

  • Τον κ. Ευστράτιο Αθανασίου, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ).

Η σύνδεση της νέας γενιάς με τη διεπιστημονικότητα, μέσω του εθελοντισμού: το παράδειγμα της CPRGGreece.

  • Τον κ. Αναστάσιο Υφαντή, Επιχειρησιακός Διευθυντής, Γιατροί του Κόσμου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία στον Ανθρωπιστικό Τομέα. Ευκαιρίες και Προκλήσεις.