Διαδικτυακή ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης

To σχολείο μας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 παρακολούθησε διαδικτυακά την ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (https://www.philology.uoc.gr) σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ημερών γνωριμίας.

Το Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης διαθέτει ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραµµα σπουδών, πιστοποιηµένο µε µια από τις υψηλότερες βαθµολογίες στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτάκης Στέλιος, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Πρόεδρος του Τμήματος, η κ. Νάτσινα Αναστασία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής και Νεοελληνικής φιλολογίας και ο κ. Χατζηκυριακίδης Στέργιος, καθηγητής Γλωσσολογίας ενημέρωσαν τους μαθητές μας γύρω από τα βασικά µαθήματα και τα µαθήματα επιλογής στις κατευθύνσεις των Κλασικών Σπουδών, της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Θεατρολογίας και Κινηµατογραφικών Σπουδών.

Επίσης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την καινοτομία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εστιάζει στο ζήτημα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Τεχνητής Νοημοσύνης. (https://www.philology.uoc.gr/nea/talws-texnhth-nohmosynh-gia-tis-anorwpistikes-kai-tis-koinwnikes-episthmes)

H συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δράσης συνεργασίας του σχολείου μας με τις ανθρωπιστικές σχολές της χώρας, για θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γεωργίου και της φιλολόγου κ. Κατσούλη Γεωργίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίασή τους και ευχόμαστε πάντα να παρουσιάζουν πρωτοποριακές προτάσεις στη φιλολογική εκπαίδευση.

 

7η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 7η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Η συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην υποστήριξή τους στη λήψη αποφάσεων, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες για το θέμα των Επαγγελμάτων των Οικονομικών Επιστημών.

Εισηγητές:

«Στην εποχή των δεδομένων: καλώς ήρθατε στην επιστήμη της Στατιστικής»,
Καρλής Δημήτριος, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής, Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Επαγγελματικές προοπτικές στα γνωστικά πεδία Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής»,
Λελεδάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Payments Evolution»,
Μαρνέρης Ανδρέας, Επικεφαλής Καταναλωτικής Πίστης, Eurobank

«Ευκαιρίες και προκλήσεις της εργασίας στο εξωτερικό: γνώσεις και ήπιες δεξιότητες (soft skills)», Μελίτας Ιωάννης, Business Marketing Manager, Imaging Products & Services, Sony France


Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

 

4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγελματικές προοπτικές Νομικών Επιστημών»

Στη ραγδαία εξελισσόμενη σύγχρονη εποχή, αποτελεί αναγκαιότητα όλα τα επίπεδα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο να διέπονται από τις αρχές του δικαίου. Η Νομική Επιστήμη αποτελεί μία διαχρονική αξία για την παροχή βοήθειας και προσφοράς για την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανόνων για την απονομή δικαιοσύνης σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής (επιχειρήσεις, περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνής σχέσεις, εμπόριο κ.ά.).

Εισηγητές:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ: Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Δικηγορική Εταιρεία». Πεδίο ειδίκευσης το εργατικό δίκαιο, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων. Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Δρ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ: Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο αντικείμενο του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πεδίο ειδίκευσης Ιδρυτής εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «METAXAS & ASSOCIATES LAW FIRM» Πεδίο ειδίκευσης Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Κρατικών Ενισχύσεων, Δίκαιο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Δίκαιο Ενέργειας. Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΙΚΕ – http//www.stateaid.gr). Είναι επίσης μέλος της Γερμανοελληνικής Ένωσης Νομικών (Deutsch-Griechische Juristenvereinigung e.V.), της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ελληνικής Ένωσης Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου (Societas Greaca Iuris Publici Comparativi) καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων (Association of Greek Constitutionalists).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, – Εισαγγελέας Ανηλίκων

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

3η διαδικτυακή συνάντηση: «Βίο – Επαγγέλματα»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 (17.15 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Βίο – Επαγγέλματα»

Η ανάπτυξη της δεξιότητας της συνεργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία. Στην εποχή της επανάστασης της γνώσης και της πληροφορίας η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων αποτελεί αναγκαιότητα και πρόκληση. Η διεπιστημονικότητα με τον συνδυασμό και την ενσωμάτωση γνώσεων από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους είναι μια τάση της αγοράς εργασίας. Η βιοχημεία, η βιοστατιστική, η βιοτεχνολογία, η βιοπληροφορική είναι ενδεικτικά παραδείγματα των διεπιστημονικών προσεγγίσεων στον τομέα της βιολογίας, που σηματοδοτούν τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές μέσα από τον συνδυασμό δεξιοτήτων και επιστημονικών γνώσεων.

Εισηγητές:

Νικόλαος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale – School of Public Health:
«Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών [Αναλυτική Χημεία – Διασφάλιση Ποιότητας] ως ένα παράδειγμα επιτυχούς επαγγελματικού προσανατολισμού του Χημικού»

Γιώτα Τουλούμη, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ:
«Βιοστατιστική/Βιοπληροφορική/Επιδημιολογία: συνέργεια και σύνδεση με αγορά εργασίας»

Ράνια Τσιτσιλώνη, Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ:
«Η Βιοϊατρική έρευνα από το εργαστήριο στον ασθενή και πίσω στο εργαστήριο»

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/48rCovp

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

1η και 2η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα στην Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Σάββατο 9/11/2023 και 9/12/2023 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία η 1η και 2η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Επαγγέλματα στην Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης» (1ο & 2ο Μέρος).

Για το θέμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και των Επαγγελμάτων οι εισηγητές: κ.Ασκούνης Δ., κ. Βαζιργιάννης Μ., Τύμπας Α., Λακασάς, Δ. (1ο μέρος) και Μπούρας, Χ., Τουμπής, Σ. και Γουλές, Α. (2ο μέρος), οι οποίοι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και μας μεταφέραν κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για όλα τα πεδία σπουδών, μέσα από πραγματικές εμπειρίες. Μέσα από δημιουργικό διάλογο, συζήτηση και ερωτήσεις των συμμετεχόντων αναδύθηκαν προβληματισμοί για τις επιπτώσεις στην μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία από την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και οι νέες επαγγελματικές προοπτικές για πολλούς τομείς.

“H Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ: Σπουδές, Τεχνολογία, Καινοτομία”

Δημήτριος Ασκούνης, Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ.

“Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLMs) και η επίδραση τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας”

Μιχαήλ Βαζιργιάννης, Διακεκριμένος Καθηγητής , LIX, Ecole Polytechnique, Γαλλία

Η Εκπαίδευση και η Εργασία είναι δύο σημαντικοί σταθμοί της ζωής μας, ο δρόμος για την μετάβαση από το σχολείο στην ενεργό επαγγελματική ζωή έχει εμπόδια και προκλήσεις, όμως μέσα από τέτοιες δράσεις προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους νέους μας για να τους στηρίξουμε μέσα και έξω από την σχολική τάξη.

Για τους μαθητές/τριες και τους φοιτητές αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για την επαφή τους με την αγορά εργασίας, για τους γονείς μία πολύτιμη πηγή ενημέρωσης για να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την λήψη αποφάσεων, για τους εκπαιδευτικούς μία σημαντική πηγή πληροφόρησης για να υποστηρίξουν και αυτοί με την σειρά την πορεία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης με την συνεργασία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου & Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε γέφυρες σύνδεσης εκπαίδευσης και εργασίας μέσα από αυτές τις διαδικτυακές εκδηλώσεις.

Στις 20 / 1/ 2024 θα υλοποιηθεί η 3η διαδικτυακή συνάντηση με επίκεντρο την διεπιστημονικότητα και την συνεργασία των Επιστημών για την πρόοδο και την εξέλιξη του ανθρώπινου Βίου (Βιο- Πληροφορική, Βιο- Χημεία, Βίο- Στατιστική κ.τ.λ.).

Συμμετοχή στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε με 20μελή ομάδα στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Ρώμη από 26 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2023, με θέμα «Αθήνα- Ρώµη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήµερα). Ιστορία, Πολιτισµός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσµοί, Δηµοκρατία».

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ και της Β΄Λυκείου Κουκά Νίκη, Λέκα Σοφία-Δέσποινα, Καρακασίδου-Αθανασίου Μαρία-Ελπίδα, Ντ΄Όρια Ελένη-Ρενάτα, Πατερίτσα Αντωνία, Καλογιάννη Αικατερίνη, Βογιατζή Νεφέλη-Φωτεινή, Βαρδή Ρέα, Λύκου Ζωή, Σκλάβου Παρασκευή, Αρμάου Ερριέτα, Νονότα Σοφία, Βαγουρδής Κωνσταντίνος, Ασπρογέρακας Χριστόφορος, Δαλαμάγκας Δημήτριος, Κόλλιας Αντώνιος, Ιωάννου Νικόλαος, Ψειμάδας Χρήστος, Σκαρτσίλης Αντώνιος και Σαράφογλου Βασίλειος-Εμμανουήλ, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Θώδη Γεωργίου, φιλολόγου, και κ. Αρναούτη Ειρήνης, καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας, παρουσίασαν με επιτυχία την εισήγηση με θέμα «Η παρουσία της Αρχαίας Ρώμης στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα: Η περίπτωση του Αστερίξ του Γαλάτη».

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Η εισήγηση

AFISA_ROMA_8o

Η αφίσα του συνεδρίου

2η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα στην Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 2η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα: «Επαγγέλματα στην Εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης» (2ο Μέρος).

Η αυξανόμενη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρονται για την προστασία των πολιτών από τις κυβερνοαπειλές, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Η μεταβαλλόμενη φύση του κόσμου της εργασίας, που προκύπτει από την 4η βιομηχανική επανάσταση, θέτει τις ψηφιακές δεξιότητες, την καινοτομία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, ως προτεραιότητες για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η 4η βιομηχανική επανάσταση επηρεάζει καθοριστικά τις τρέχουσες και μελλοντικές θέσεις εργασίας, αλλά και τις προσδοκίες μελλοντικής σταδιοδρομίας των νέων.

Εισηγητές:

‘Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλαγή παραδείγματος ή πρόκληση για την αγορά εργασίας;’

Χρήστος Ι. Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Επαγγελματίες στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης’

Σταύρος Τουμπής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας

‘Τεχνητή Νοημοσύνη στο χώρο της Δικαιοσύνης’.

Αλέξανδρος Γουλές, Μηχανικός Πληροφορικής – Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Παρατηρητηρίου Θεσμών, Πολιτισμού και Ανάπτυξης του Τμήματος Φιλοσοφίας (ΕΚΠΑ) και Συντονιστής της Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

Εισήγηση στο 15o “Conference on Informatics in Education CIE2023” – H πληροφορική στην Εκπαίδευση

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (MSc-Καθηγήτρια Πληροφορικής) και Δρ. Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), συμμετείχαν με εισήγησή τους στο 15o “Conference on Informatics in Education CIE2023” – H πληροφορική στην Εκπαίδευση, που διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έδρα εργασιών του CIE2023) σε συνεργασία με την ΕΠΥ.

Η εισήγηση με τίτλο «Πρόταση για Διαθεματική Συνεργασία σε Χημεία και Πληροφορική σύμφωνη με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών», παρουσίαζε και ανέλυε τη Διαθεματική συνεργασία εκπαιδευτικών Χημείας και Πληροφορικής στο πλαίσιο συμμετοχής στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό 2022-2023 «Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών» με θέμα: «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας». Η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2022-2023 στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολή Σμύρνης από τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (MSc-Καθηγήτρια Πληροφορικής), Δρ. Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), Δρ. Χριστόδουλο Μακεδόνα (Χημικός) και μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Η συμμετοχή, βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο.

Την κεντρική ομιλία του συνεδρίου παρουσίασε ο πρώην απόφοιτος του σχολείου μας Δρ. Εμμανουήλ Ζαμπετάκης, Assistant Professor at the Computer Science Department of Yale University, USA. Το θέμα της κεντρικής ομιλίας είχε τίτλο: «A Brief Introduction to Modern Machine Learning Methods and Challenges»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Εμ. Ζαμπετάκη:

Ο Μανώλης Ζαμπετάκης σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ενώ συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Berkley. Σήμερα εργάζεται ως Assistant Professor στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Yale. Έχει δημοσιεύσει 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γενικών Λυκείων κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Στις 6/9/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρες 12.00-14.00, στο Αμφιθέατρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Κριτική προσέγγιση του νέου ΠΣ_ΓΛ Αγγλικής Γλώσσας: Από τη θεωρία στην πράξη» για όλους τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, που υπηρετούν στα Δημόσια και Ιδιωτικά  ΓΕ.Λ. της Δ’ Αθήνας. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, κ.κ. Ολυμπία Τσώλου και Σοφία Κίτσου.

Την Ημερίδα πλαισίωσε η κ. Ειρήνη Αρναούτη, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ06 (BA, MA, MA, PhD), που υπηρετεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, με την αντίστοιχη εισήγηση.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 50 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ06 από όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΓΕ.Λ της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται στο ζήλο και αμέριστο ενδιαφέρον όλων των επιμορφούμενων αλλά και στην ευγενική και απλόχερη φιλοξενία της Διευθύντριας του Πρότυπου ΓΕ.Λ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κας Αντιγόνης Λασκαρίδου.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης,

Δρ. Ολυμπία Τσώλου

Δρ. Σοφία Κίτσου

Επιμορφωτική ημερίδα εκπαιδευτικών Γυμνασίων κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Στις 6/9/2023, ημέρα Τετάρτη και ώρες 9.00-11.30, στο Αμφιθέατρο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Latest Trends and Innovations in English Language Teaching and Learning» για όλους τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, που υπηρετούν στα Δημόσια και Ιδιωτικά  Γυμνάσια της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, κ.κ. Ολυμπία Τσώλου και Σοφία Κίτσου.

Την Ημερίδα πλαισίωσαν οι κ.κ. Μαρία Σταθοπούλου, Συντονίστρια έργου METLA, ECML Συμβουλίου της Ευρώπης και Μέλος ΣΕΠ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με την εισήγηση «Τeaching and Testing Mediation: How to develop and use mediation tasks» και Σοφία Κίτσου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Δ’ Αθήνας, με την εισήγηση «AI in English Language Teaching and Learning».

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 60 εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ06 από όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια της Δ’ Αθήνας.

Η Ημερίδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που οφείλεται στο ζήλο και αμέριστο ενδιαφέρον όλων των επιμορφούμενων αλλά και στην ευγενική και απλόχερη φιλοξενία της Διευθύντριας του Πρότυπου ΓΕ.Λ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κας Αντιγόνης Λασκαρίδου.

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης,

Δρ. Ολυμπία Τσώλου

Δρ. Σοφία Κίτσου