Μεγάλη διάκριση στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες Λυκείων

6η Πανελληνιονίκης στον τελικό του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος στα 3000 μέτρα η Αγγελική Τζαννέτου.

tzanettouIMG-61f464f252772.jpg tzanetouIMG-c9a4c6356c74e2e9.jpg

Την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος των 3000 μέτρων κατέλαβε η μαθήτρια της Α Λυκείου Τζαννέτου Αγγελική βελτιώνοντας και πάλι το ατομικό της ρεκόρ με χρόνο 10:37” (στην Α Φάση είχε σημειώσει χρόνο 11:00” και στην Β Φάση 10:51”). Η Αγγελική βρέθηκε ανάμεσα στις 12 καλύτερες μαθήτριες – αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο στην τελική φάση των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού που διεξήχθη στις Σέρρες στις 22 – 23 Απριλίου 2024. Στο αγώνισμα των 3000 μέτρων που πραγματοποιήθηκε με βροχή, αν και από τις μικρότερες σε ηλικία, βελτίωσε την ατομική της επίδοση και τερμάτισε μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες, αποδεικνύοντας ότι του χρόνου μπορεί να βρεθεί ακόμη ψηλότερα.

Πολλά συγχαρητήρια στην Αγγελική για την μεγάλη της επιτυχία!

Συμμετοχές σε άλλα αθλήματα:

Στο αγώνισμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έλαβαν μέρος στις 18 και 19 Απριλίου 2024 στο ατομικό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Β Λυκείου: Διαμαντοπούλου Σοφία, Τσίντζου Άννα Μπέλλα, Παπαδόπουλος Βασίλης, Σαράφογλου Βασίλης, Σκαρτσίλης Αντώνης, Μοξόν Ευθύμης, Κακόγιαννος Μάξιμος, Μέρτογλου Κώστας και η μαθήτρια της Α Λυκείου Πανουσάκη Αλεξάνδρα. Στους 32 μεταξύ 300 μαθητών και 100 μαθητριών από όλη την Ελλάδα έφτασαν ο Αντώνης Σκαρτσίλης και ο Βασίλης Παπαδόπουλος πραγματοποιώντας εξαιρετικά παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή τους!!!

pingpong20240418_113605.jpg ping_pong20240418_103345.jpg pingpong20240418_085249.jpg pingpong20240418_101830.jpg

 

Συμμετοχή του Ρητορικού Ομίλου στις “Αντιλογίες 2024”

Θερμά Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές του Ρητορικού Ομίλου του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους, την ευπρεπή παρουσία και πολύ υψηλή επίδοσή τους στους 9ους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2024 που πραγματοποιήθηκαν στα εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη » το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024.

Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, την Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne d’Arc”,τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» και τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη», με τη συνεργασία του ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

βλ.: https://www.politropi.gr/el/antilogies-2024

Τα θέματα των «Διττών Λόγων» που επέλεξε η Επιστημονική Επιτροπή για τους δύο κύκλους των Αγώνων και τον τελικό ήταν:

  • Οι φίλοι πρέπει να έχουν ίδιες απόψεις σε βασικά ζητήματα.
  • Το ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το φυσικό εμπόριο.
  • Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την ιδιωτική ζωή των πολιτικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρητορικού Ομίλου που προετοιμάσθηκαν από την εκπαιδευτικό και Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου Μαρία Λιτσάρδου και που συμμετείχαν στις ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2024 είναι οι εξής:

  • από την Α΄ Λυκείου: Ζορμπά-Σφαέλλου Δανάη, Κατράνη Μαρία – Ροζαλία, Κάραλη Βασιλική – Πελαγία (είναι μέλος του Ρητορικού Ομίλου Ευαγγελικής και μαθήτρια του 7ου ΓΕ.Λ. Νέας Σμύρνης «Εστία» )
  • από τη Β΄Λυκείου: Αργυρίου Νικόλαος, Κανταρτζή Αθηνά, Λιναρδάκης Γεώργιος
  • από την Γ΄ Λυκείου : Μουντζουράκη Ναταλία, Σαρχουσούδης Θεμιστοκλής, Τσιρώνης Κωνσταντίνος.
Η Διευθύντρια

Λασκαρίδου Αντιγόνη, Φιλόλογος

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου

Λιτσάρδου Μαρία, Φιλόλογος

 

 

Διαγωνισμός Cansat In Greece 2024

Με ιδιαίτερη χαρά το σχολείο μας θα φιλοξενήσει στους χώρους του τον τελικό του διαγωνισμού Cansat In Greece 2024 που θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου.

Την Πέμπτη 25/4, το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 ομάδες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους σε κριτές και κοινό. Το πρόγραμμα του διαγωνισμού παρουσιάζεται παρακάτω. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/4 σε άλλο χώρο.

Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας

Η ομάδα ρομποτικής Asterius αποτελείται από μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου, με συντονίστριες καθηγήτριες τις Παναγιώτα Ματθέ (Πληροφορική) και Μαρία Διακόνου (Φυσική).

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\logo_asterius_small.png

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό από την πρώτη χρονιά διοργάνωσής του, υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Φανίδη, και μάλιστα η ομάδα ρομποτικής έχει κατακτήσει μία φορά την 1η θέση και δύο φορές τη 2η θέση.

Τι είναι το CanSat

Το CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SPIN – Space Innovation με το συντονισμό του ESERO (European Space Education Resource Office) GREECE. Ο διαγωνισμός διαρκεί 8 μήνες από την προκήρυξή του και έχει δύο κατηγορίες, μία για μαθητές λυκείου και μία για φοιτητές. Η νικητήρια μαθητική ομάδα προκρίνεται άμεσα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe, που διοργανώνεται από τον European Space Agency (ESA).

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος εκτελεί μία διαστημική αποστολή που οι ίδιοι οραματίστηκαν. Ο δορυφόρος εκτοξεύεται, σε υψόμετρο 1 χιλιομέτρου, ενσωματωμένος σε έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από τη SPIN και στη συνέχεια αποδεσμεύεται από αυτόν. Μετά την αποδέσμευσή του από τον πύραυλο, ο δορυφόρος προσγειώνεται με ασφάλεια με τη χρήση αλεξίπτωτου, εκτελώντας την αποστολή που έχει επιλέξει η ομάδα.

https://cansat.gr/wp-content/uploads/2019/10/cansats-in-europe-logo.png

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.esa.int/Education/CanSat/What_is_a_CanSat

https://www.esa.int/Education/CanSat/2023_European_CanSat_Competition

Διαδικτυακή ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης

To σχολείο μας, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 παρακολούθησε διαδικτυακά την ενημέρωση του Τµήµατος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης (https://www.philology.uoc.gr) σε θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο των διαδικτυακών ημερών γνωριμίας.

Το Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης διαθέτει ένα σύγχρονο και ευέλικτο πρόγραµµα σπουδών, πιστοποιηµένο µε µια από τις υψηλότερες βαθµολογίες στη χώρα.

Ο κ. Παναγιωτάκης Στέλιος, καθηγητής Κλασικών Σπουδών και Πρόεδρος του Τμήματος, η κ. Νάτσινα Αναστασία, αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής και Νεοελληνικής φιλολογίας και ο κ. Χατζηκυριακίδης Στέργιος, καθηγητής Γλωσσολογίας ενημέρωσαν τους μαθητές μας γύρω από τα βασικά µαθήματα και τα µαθήματα επιλογής στις κατευθύνσεις των Κλασικών Σπουδών, της Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Θεατρολογίας και Κινηµατογραφικών Σπουδών.

Επίσης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την καινοτομία του Πανεπιστημίου Κρήτης, το ερευνητικό πρόγραμμα «Τάλως», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εστιάζει στο ζήτημα των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Τεχνητής Νοημοσύνης. (https://www.philology.uoc.gr/nea/talws-texnhth-nohmosynh-gia-tis-anorwpistikes-kai-tis-koinwnikes-episthmes)

H συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δράσης συνεργασίας του σχολείου μας με τις ανθρωπιστικές σχολές της χώρας, για θέματα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, με την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Θώδη Γεωργίου και της φιλολόγου κ. Κατσούλη Γεωργίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης για την αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίασή τους και ευχόμαστε πάντα να παρουσιάζουν πρωτοποριακές προτάσεις στη φιλολογική εκπαίδευση.

 

Πρώτη θέση στο σκάκι μεταξύ των Λυκείων της Αττικής

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα σκάκι της Σχολής μας για την 1η θέση ανάμεσα στα Λύκεια της Αττικής! Η ομάδα μας αποτελούνταν από τον Ερνέστο Πιλάλη, τον  Αθανάσιο Καλτσά-Πάντο, τον Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση, τη Βιολέττα-Ρεβέκκα Μπεναρντούτ και την Ελένη Αλεξοπούλου.

7η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 7η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγέλματα Οικονομικών Επιστημών»

Η συμμετοχή επαγγελματιών από τους χώρους εργασίας και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και στην υποστήριξή τους στη λήψη αποφάσεων, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες για το θέμα των Επαγγελμάτων των Οικονομικών Επιστημών.

Εισηγητές:

«Στην εποχή των δεδομένων: καλώς ήρθατε στην επιστήμη της Στατιστικής»,
Καρλής Δημήτριος, Καθηγητής, Τμήμα Στατιστικής, Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας και Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Επαγγελματικές προοπτικές στα γνωστικά πεδία Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής»,
Λελεδάκης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

«Payments Evolution»,
Μαρνέρης Ανδρέας, Επικεφαλής Καταναλωτικής Πίστης, Eurobank

«Ευκαιρίες και προκλήσεις της εργασίας στο εξωτερικό: γνώσεις και ήπιες δεξιότητες (soft skills)», Μελίτας Ιωάννης, Business Marketing Manager, Imaging Products & Services, Sony France


Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:
https://bit.ly/4davI7J

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

 

Δειγματική διδασκαλία στα Θρησκευτικά

Στις 11 Απριλίου 2024, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, δεχτήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μία ομάδα 30 φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή 2 Δειγματικών Διδασκαλιών.

Οι Δειγματικές Διδασκαλίες πραγματοποιήθηκαν από τον θεολόγο κ. Σωτήριο Κόλλια, ο οποίος δίδαξε τις Θεματικές Ενότητες «Η Συγχώρεση ως υπέρβαση στον Χριστιανισμό» και «Η χριστιανική κοινότητα σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο», σε συνεργασία με τους μαθητές των τμήματων Β2 και Β4.

Οι μαθητές/-τριες χωρίστηκαν εξ αρχής σε 5 ομάδες και κλήθηκαν ομαδοσυνεργατικά να εκφράσουν γνώμες και απόψεις για τα υπό επεξεργασία θέματα.

Οι ενότητες αναπτύχθηκαν σε τέσσερα στάδια διδασκαλίας, αρχίζοντας με το Βιωματικό στοιχείο λαμβάνοντας αφορμή από εμπειρίες των παιδιών σε σχέση με τα θέματα.

Συνεχίστηκε με τη Νοηματοδότηση, όπου ο διδάσκων πρόβαλε σχετικές εικόνες και βίντεο στον προτζέκτορα τα οποία οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να σχολιάσουν. Σε αυτό το στάδιο έγινε σταδιακά η γέφυρα προς τη θεολογική γνώση.

Προχώρησε στην Ανάλυση μέσα από εμβάθυνση σε κείμενα της Καινής Διαθήκης και σε σύγχρονα κείμενα στα οποία οι μαθητές/τριες εργάστηκαν ανά ομάδες με σκοπό να αναγνωρίσουν έννοιες και να απαντήσουν συνεργατικά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του φύλλου εργασίας.

Στο στάδιο της Εφαρμογής οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να λάβουν μέρος σε συνεργατικές δραστηριότητες, τις οποίες στη συνέχεια παρουσίασαν στην ολομέλεια.

Τέλος, προς εμπέδωση των θεματικών ενοτήτων, οι μαθητές/-τριες κλήθηκαν να λάβουν προσωπική θέση αιτιολογώντας τις απόψεις τους απέναντι σε προτάσεις που διάβασε ο διδάσκων.

Μετά το πέρας της δίωρης διδασκαλίας ο κ. Κόλλιας παρουσίασε και ανέλυσε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα στάδια του μαθήματος και απάντησε στις απορίες τους.

Διάκριση και συμμετοχές στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων

Στον τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στον κλασσικό αθλητισμό στα 3.000 μέτρα η Αγγελική Τζαννέτου.

stivos20240328_102353.jpg stivos20240328_100810.jpg

Μεγάλη διάκριση στο αγώνισμα των 3000 μέτρων πέτυχε η μαθήτρια της Α Λυκείου Τζαννέτου Αγγελική (716), η οποία σημειώνοντας δύο ατομικά ρεκόρ (στην Α΄ Φάση με χρόνο 11:00” και στην Β΄ Φάση με χρόνο 10:51”), προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος (Γ΄ Φάση). Με την πρόκρισή της η Αγγελική βρίσκεται στις 12 καλύτερες μαθήτριες – αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα διεκδικήσει να φθάσει ακόμη ψηλότερα στην τελική φάση όλων των αγωνισμάτων του Κλασσικού Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες στις 22 – 23 Απριλίου 2024.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αγγελική και καλή επιτυχία στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος.

Στους αγώνες της Α΄ Φάσης συμμετείχε ο μαθητής της Β Λυκείου Κουτρούλης Γιώργος(737) στο αγώνισμα των 400 μέτρων πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

stivos20240328_113854.jpg

Συμμετοχές σε άλλα αθλήματα:

Στο αγώνισμα της Αντισφαίρισης συμμετείχαν: στο ατομικό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, Ντόρια Έλενα, Αραπίδης Νίκος, Τραυλού Μαγδαληνή και η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Πέτρου Αθηνά και στο μεικτό μαθητών – μαθητριών οι μαθητές της Β Λυκείου Μιχαλόχρηστα Χριστίνα, Μαραμενίδης Σταύρος και η μαθήτρια της Γ Λυκείου Καρασαββίδη Φαίδρα, κάνοντας αρκετά καλές εμφανίσεις.

tenis20240401_101534.jpg

Στο αγώνισμα της Κολύμβησης συμμετείχε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Αργυρίου Νίκος στα 50 μέτρα ελεύθερο πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

kolimvisi_20240408_102156.jpg

Οι συμμετοχές για την Ευαγγελική Σχολή ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα με την συμμετοχή της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Κωνσταντινίδη Μαρίας στην Τελική φάση της Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη και 12 μαθητών και μαθητριών μας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την συμμετοχή τους!!!

 

8-12 Απριλίου 2024: Σκίαση εργασίας από Ισπανίδες καθηγήτριες στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Το διάστημα 8 έως 12 Απριλίου 2024, δύο καθηγήτριες, Αγγλικών και Τεχνολογίας, από το Institut Sabadell της Ισπανίας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας για σκίαση εργασίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Οι Ισπανίδες καθηγήτριες παρακολούθησαν μαθήματα καθώς και τον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας, είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με τη Διεύθυνση και τους διδάσκοντες του σχολείου και ενημερώθηκαν για τα ΑΠΣ, τους Ομίλους, τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες καθώς και τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του σχολείου και κατ’ επέκταση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, παρουσίασαν τη λειτουργία του δικού τους σχολείου στους διδάσκοντες του σχολείου μας και αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές.

Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εβδομάδα μαζί, τις αποχαιρετήσαμε ευελπιστώντας και οι δύο πλευρές σε μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο προγραμμάτων Erasmus+.

Σκίαση εργασίας και επίσκεψη του κινηματογραφιστή κ. Γρηγόρη Σταυρόπουλου στον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, επισκέφτηκαν τον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας δύο εκπαιδευτικοί από το Institut Sabadell της Ισπανίας, στο πλαίσιο σκίασης εργασίας με έργο Erasmus+ που υλοποιούν στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης το διάστημα 8-12 Απριλίου 2024.

Στην αρχή της συνάντησης, οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν τη διετή τους εργασία στον Όμιλο, η οποία περιλάμβανε εισαγωγή στη θεωρία και την πράξη των κινηματογραφικών τεχνικών, τη συγγραφή σεναρίου, τη δημιουργία μίας ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους και την υποβολή της σε μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α’ τάξης παρουσίασαν το σενάριο, πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη χρονική περίοδο, και μίλησαν για την έμπνευση της κεντρικής ιδέας και τα μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία μυθοπλασίας που σκοπεύουν να δημιουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Καθότι είχαμε τη χαρά και την τιμή την ημέρα αυτή να βρίσκεται κοντά μας ο κινηματογραφιστής κ. Γρηγόρης Σταυρόπουλος, ο κ. Σταυρόπουλος συζήτησε με τους συμμετέχοντες στον Όμιλο και παρείχε χρήσιμη ανατροφοδότηση για τις εργασίες τους. Στη συνέχεια, μίλησε για τον τρόπο και τις τεχνικές αποκατάστασης παλαιών φιλμ, γεγονός το οποίο μας ταξίδεψε στην ιστορία του κινηματογράφου, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά. Με τον κ. Σταυρόπουλο ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι Ισπανίδες καθηγήτριες συνομίλησαν με τους μαθητές, έθεσαν ερωτήματα για την πορεία των εργασιών τους, έπειτα συζήτησαν με τον κ. Σταυρόπουλο για θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μετά το πέρας της συνάντησης έφυγαν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από αυτήν την εποικοδομητική συνάντηση.