Διαγωνισμός Cansat In Greece 2024

Με ιδιαίτερη χαρά το σχολείο μας θα φιλοξενήσει στους χώρους του τον τελικό του διαγωνισμού Cansat In Greece 2024 που θα πραγματοποιηθεί 25-28 Απριλίου.

Την Πέμπτη 25/4, το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 ομάδες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις κατασκευές τους σε κριτές και κοινό. Το πρόγραμμα του διαγωνισμού παρουσιάζεται παρακάτω. Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26/4 σε άλλο χώρο.

Ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας

Η ομάδα ρομποτικής Asterius αποτελείται από μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου, με συντονίστριες καθηγήτριες τις Παναγιώτα Ματθέ (Πληροφορική) και Μαρία Διακόνου (Φυσική).

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\logo_asterius_small.png

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό από την πρώτη χρονιά διοργάνωσής του, υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Φανίδη, και μάλιστα η ομάδα ρομποτικής έχει κατακτήσει μία φορά την 1η θέση και δύο φορές τη 2η θέση.

Τι είναι το CanSat

Το CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SPIN – Space Innovation με το συντονισμό του ESERO (European Space Education Resource Office) GREECE. Ο διαγωνισμός διαρκεί 8 μήνες από την προκήρυξή του και έχει δύο κατηγορίες, μία για μαθητές λυκείου και μία για φοιτητές. Η νικητήρια μαθητική ομάδα προκρίνεται άμεσα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe, που διοργανώνεται από τον European Space Agency (ESA).

Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο, σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος εκτελεί μία διαστημική αποστολή που οι ίδιοι οραματίστηκαν. Ο δορυφόρος εκτοξεύεται, σε υψόμετρο 1 χιλιομέτρου, ενσωματωμένος σε έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από τη SPIN και στη συνέχεια αποδεσμεύεται από αυτόν. Μετά την αποδέσμευσή του από τον πύραυλο, ο δορυφόρος προσγειώνεται με ασφάλεια με τη χρήση αλεξίπτωτου, εκτελώντας την αποστολή που έχει επιλέξει η ομάδα.

https://cansat.gr/wp-content/uploads/2019/10/cansats-in-europe-logo.png

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.esa.int/Education/CanSat/What_is_a_CanSat

https://www.esa.int/Education/CanSat/2023_European_CanSat_Competition

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Βίκτωρ Κάβουρα, Ελισσάβετ Αλεβίζου και Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο καθώς και στους μαθητές μας της Α΄ Λυκείου Γεώργιο Πνευματικάτο και Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση για την εξαιρετική τους επίδοση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, που οργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών!

Διάκριση της Σχολής μας στην τελική φάση του διαγωνισμού EOES 2023

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα EOES της Σχολής μας, η οποία στην δεύτερη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού, που διεξήχθη το διήμερο 27-28/1, κατέλαβε την 1η θέση πανελληνίως στη Φυσική και την 6η θέση στο σύνολο. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τις/τους μαθητές/ριες της Β΄ Λυκείου Δημήτρη Δαλαμάγκα, Δήμητρα Κόκκαλη και Δέσποινα Παρθένιου.

Ο διαγωνισμός EOES (European Olympiad of Experimental Science) διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και είναι ιδιαίτερος, μιας που είναι εργαστηριακός, διεπιστημονικός (βιολογία, φυσική, χημεία) και ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 36 σχολικές ομάδες από όλη τη χώρα, οι οποίες προκρίθηκαν από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα 2 πρώτα σχολεία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην τελική φάση του διαγωνισμού!

Η ομάδα μας με έναν εκ των μεντόρων κατά την ημέρα της βράβευσης.

 

Επιτυχόντες/ούσες Θαλή 2023 – 2024

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές / τριες του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης που συμμετείχαν στον 84ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ “Ο ΘΑΛΗΣ” της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗMAΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, οι επιτυχόντες/ουσες μαθητές /τριες του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης είναι:

Α ΤΑΞΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΟΥΛΑΜΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Β ΤΑΞΗ
ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΚΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗ ΔΑΝΑΗ-ΕΛΠΙΝΙΚΗ
ΣΚΑΡΤΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γ ΤΑΞΗ
ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΒΙΚΤΩΡ
ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ ΕΚΤΩΡ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΠΕΖΙΡΓΙΑΝΊΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

Πρωτιά της Σχολής μας στον τοπικό διαγωνισμό EOES 2023

Το Σάββατο 9/12 διεξήχθη στο Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης (υπεύθ.: Αθανάσιος Γκουρμπής) η τοπική προκριματική φάση του διαγωνισμού EOES (European Olympiad of Experimental Science). Ο διαγωνισμός EOES, που διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., είναι ιδιαίτερος μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 4 σχολεία και το Λύκειό μας κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ αυτών .

Η ομάδα μας αποτελείτο από τους/τις μαθητές/ριες Δημήτριο Δαλαμάγκα, Δήμητρα Κόκκαλη, Δέσποινα Παρθένιου και Μαίρη Κωνσταντινιδη. Την προετοιμασία των μαθητών μας ανέλαβαν οι καθηγητές της Σχολής μας Σεβαστή Βαμβακοπούλου και Γεράσιμος Θεοδωρίδης(Βιολογία), Μαρία Διακόνου και Μαργαρίτα Τουλάτου (Φυσική), Χρυσή Αγγελίδου και Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στη 2η φάση του διαγωνισμού!

Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης κ. Α. Γκουρμπής παραδίδει στους/ις μαθητές/ριές μας τα βραβεία τους παρουσία της Διευθύντριάς μας κ. Α. Λασκαρίδου και των καθηγητών/ριών μας κ. Μ. Διακόνου, κ. Χ. Αγγελίδου και Χ. Μακεδόνα.

Η ομάδα μας στο προαύλιο της Σχολής μας με καθηγητές τους.

 

1ο Βραβείο στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό ‘Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών’ με θέμα «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας»

Το 1ο Βραβείο έλαβε ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου που συμμετείχε στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό ‘Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών’ με θέμα «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής και το Μουσείο Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στον χώρο του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ στην Πλάκα.

Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού για τη βράβευση της ομάδας μας και ιδιαιτέρως την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens κ. Σωτηρία-Αλεξάνδρα Σακελλαρίου, τον Προϊστάμενο του Tμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείoυ του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ευάγγελο Παπούλια και την Επιμελήτρια – Μουσειοπαιδαγωγό του The Athens University History Museum κ. Φαίη Τσίτου. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. Δημήτριο Καραδήμα, την Αναπλ. Καθ. Φαρμακολογίας Χ. Λιάπη και τον τ. Αναπλ. Καθ. Ιατρικής κ. Ι. Στ. Παπαδόπουλο υπευθύνους του Μουσείου Φαρμακολογίας.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-3.jpg

Από την τελετή βράβευσης

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν υποχρεωτική η πραγματοποίηση δύο επισκέψεων: στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ και στο Μουσείο Φαρμακολογίας (Τμήμα Φαρμακευτικής) του ΕΚΠΑ, ώστε οι μαθητές/τριες να εμπνευστούν από κάποιο έκθεμα των μουσείων και να συνθέσουν την εργασία τους.

Η ομάδα μας εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Φαρμακολογία και Συνταγολογία» του Γ. Ιωακείμογλου που εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ και από τη συλλογή με Μικροσκόπια που εκτίθενται στο Μουσείο Φαρμακολογίας, προκειμένου να αναπτύξουν τα ζητούμενα για τον διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, εργαζόμενοι/ες σε μικρές ομάδες και υπό την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών, πραγματοποίησαν τα παρακάτω:

Α. Για την 1η ενότητα του διαγωνισμού συνέθεσαν πρωτότυπη ερευνητική εργασία για την ελονοσία ως πανδημία του παρελθόντος και σύγχρονη ενδημική νόσο. Σε αυτή αναφέρουν στατιστικά δεδομένα για την εξάπλωσής της, περιγράφουν τον τρόπο μετάδοσής της, διηγούνται την ενδιαφέρουσα ιστορία της ανακάλυψης και απομόνωσης της αρτεμισινίνης, που είναι το κύριο φάρμακο για την αντιμετώπισή της και τέλος συζητούν για τη χρήση της αρτεμισίας (του φυτού από το οποίο ελήφθη το φάρμακο) ως βότανο και ποτό.

Β. Για τη 2η ενότητα οι μαθητές/ριες:

  1. Εκτύπωσαν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του σχολείου το μόριο της αρτεμισινίνης (Εικόνα 1). Το μόριο σχεδιάστηκε σε σχεδιαστικό λογισμικό χημικών ενώσεων και ακολούθως έγινε η επεξεργασία του αρχείου αυτού σε λογισμικό εκτύπωσης 3D. Μετά την εκτύπωσή του έγινε η απαραίτητη απομάκρυνση των στηριγμάτων, η λείανσή του και βάφτηκε με τα συνήθη χρώματα που αναπαριστούν τα χημικά στοιχεία.

Εικόνα 1: Το εκτυπωμένο μόριο της αρτεμισινίνης.

2. Δημιούργησαν αφίσα (Εικόνα 2), ώστε οι επισκέπτες/ριες του μουσείου να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για το έκθεμα.

Εικόνα 2: Μικρογραφία της αφίσας.

3. Δημιούργησαν βίντεο stop motion animation, χρησιμοποιώντας σχέδια που ζωγράφισε μία μαθήτρια (Εικόνα 3). Η καταγραφή βίντεο και ήχου έγινε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου (Εικόνα 4), ενώ χρησιμοποιήθηκε κατάλληλο λογισμικό για την επεξεργασία βίντεο και εικόνων.

Εικόνα 3: Μερικά από τα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο.

Εικόνα 4: Κατά τη δημιουργία του βίντεο.

4. Δημιούργησαν δύο κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, τα οποία παίζουν σε περιβάλλον android (Εικόνα 5) και συνοδευτική αφίσα (Εικόνα 6).

Εικόνα 5: Στιγμιότυπα οθόνης από τα κουίζ.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Συνοδευτική αφίσα ΚΟΥΙΖ.PNG

Εικόνα 6: Συνοδευτική αφίσα με οδηγίες για τα κουίζ.

5. Δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέμα (Εικόνα 7), που ο επισκέπτης/η επισκέπτρια μπορεί να παίξει οποιαδήποτε στιγμή διαδικτυακά σε υπολογιστή ή σε φορητή συσκευή, καθώς και τη συνοδευτική αφίσα με οδηγίες (Εικόνα 8).

Εικόνα 7: Στιγμιότυπο οθόνης του παιχνιδιού.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Συνοδευτική αφίσα ΠΑΙΧΝΙΔΙ scratch.png

Εικόνα 8: Συνοδευτική αφίσα για το παιχνίδι.

6. Δημιούργησαν εικονικό τρισδιάστατο μουσείο, όπου παρουσιάζουν συνοπτικά τη βιβλιογραφική έρευνα για το θέμα, με συνοδευτική αφίσα (Εικόνα 9). Η ηχογράφηση των αφηγήσεων έγινε με κινητό τηλέφωνο.

Εικόνα 9: Συνοδευτική αφίσα για το εικονικό μουσείο.

Σκοπός της ομάδας ήταν οι μαθητές/τριες να εξετάσουν την ελονοσία ως πανδημία τόσο στην αρχαιότητα, όσο και στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και να μελετήσουν τη χημική σύνθεση του μορίου αρτεμισινίνη που αποτελεί και τη δραστική ουσία για την καταπολέμηση της ασθένειας. Οι μαθητές/τριες αναζήτησαν στατιστικά στοιχεία για την παγκόσμια παρουσία της ελονοσίας που την καθιστά ακόμα πανδημία. Ακόμα κατανόησαν τον τρόπο δράσης της δραστικής ουσίας απέναντι στο πλασμώδιο που την προκαλεί.

Σχετικά με την Ενότητα Β, η ομάδα ήθελε να δώσει έμφαση στη διαδραστικότητα και τη συμπερίληψη κατά την ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ενεργοποιώντας διαφορετικές αισθήσεις του επισκέπτη/της επισκέπτριας, ο οποίος/η οποία μπορεί να παρακολουθήσει την αφήγησή μας εικονικά (εξ αποστάσεως), να προβάλλει το τρισδιάστατο μόριο της αρτεμισινίνης και επιπλέον, να έχει «επαφή» με το μουσείο και μετά την επίσκεψη, παίζοντας το παιχνίδι ή δοκιμάζοντας τα κουίζ.

Οι μαθητές μας φαντάστηκαν ένα μουσείο διαφορετικό, διαδραστικό και φιλικό προς όλους, αξιοποιώντας την τεχνολογία και αυτή ήταν η πρόταση που υπέβαλλαν στον διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές (σε αλφαβητική σειρά):

Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημικός), Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (Πληροφορικός)

Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες Α και Β τάξης (σε αλφαβητική σειρά):

Ενότητα Α – Βιβλιογραφική έρευνα

Μυρσίνη-Εφραιμία Κανά, Άννα Μαναβοπούλου, Μαρία Μαράτου, Αναστασία Αικατερίνη Παπανικολάου, Βασιλική Μαρία Πατρή, Ιουλιέτα Πέρβελη, Ανδριάνα Πετροπούλου, Άννα-Μαρία Σκουρτιά

Ενότητα Β

Αφίσες

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Λουκία Δέσποινα Μουτούση, Βασιλική Μαρία Πατρή

Παιχνίδι

Ιωάννης Δουμένης, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

Κουίζ

Δαλαμάγκας Δημήτριος, Δέσποινα Παρθένιου, Αναστασία Πηλιχού

Εικονικό μουσείο

Αικατερίνη Βάρου, Μελίνα Διονυσοπούλου

Τρισδιάστατη εκτύπωση

Ιάσων Βάσκας, Σπυρίδων Σοφούλης, Νεφέλη Ιακωβάκη

Βίντεο – Επεξεργασία εικόνας και ήχου

Θεμιστοκλής Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Μαρτής, Μαρία Μπίλλα, Γεώργιος Μπούρας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Φατσέας

Σχέδια-σκίτσα

Σοφία Δέσποινα Λέκα

 

Χάλκινο μετάλλιο μαθηματικών στον μαθητή μας Ιωάννη Μαυρίκο στην 40η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Ο μαθητής μας, της Γ΄ λυκείου, Ιωάννης Μαυρίκος, ο οποίος διακρίθηκε στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με αργυρό μετάλλιο, συμμετείχε στην Εθνική μας ομάδα για την 40η Β.Μ.Ο. στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η Εθνική μας ομάδα είχε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της, καθώς και οι 6 διαγωνιζόμενοί μας πήραν μετάλλιο (συνολικά 3 αργυρά και 3 χάλκινα). Ο Γιάννης έδειξε από τις πρώτες ημέρες στο σχολείο την αγάπη του για τα Μαθηματικά και τις επιστήμες, συμμετείχε στον όμιλο Μαθηματικών, προετοιμαζόταν τα τελευταία τρία έτη συστηματικά για τους διαγωνισμούς μαθηματικών και αυτή του η επιτυχία αναδεικνύει τους κόπους του.

Εικόνα 1: Ο Γ. Μαυρίκος στην Αττάλεια με το χάλκινο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια Γιάννη και καλή πρόοδο!

Εικόνα 2: Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2023.
Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε 6 μετάλλια (3 αργυρά και 3 χάλκινα) στην Αττάλεια Τουρκίας.

 

Διάκριση μαθήτριας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Α΄ Λυκείου της Σχολής μας Δανάη Προυσαλίδη, η οποία κατάκτησε την 9η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας, μετά και από το τέλος της Β΄ φάσης. Η Δανάη θα βραβευθεί σε ειδική εκδήλωση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Πρόκριση στον μαθητικό διαγωνισμό: “Ερμής”

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της Γ΄ Λυκείου της Σχολής μας Εμμανουήλ Πανσίνη-Καραχάλιο για την πρόκρισή του στη Β΄ φάση του 4ου μαθητικού διαγωνισμού στα Οικονομικά “Ερμής”.
Τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης εδώ:

Νέα βράβευση της ταινίας του Ομίλου Κινηματογράφου με τίτλο «Μήνυμα έστειλες;»

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών/τριών του Κινηματογραφικού Ομίλου της Σχολής μας για το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Ταινία Μυθοπλασίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ? Λύκειο» στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema? διάβασες;;!

Η ομάδα μας διαγωνίστηκε με την ταινία μικρού μήκους ?Μήνυμα έστειλες;?, την οποία δημιούργησε κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022. Ακολουθεί η περίληψη της ταινίας: Το πρώτο εξάμηνο του 2021, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του covid-19, όταν η μετακίνηση επιτρεπόταν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατόπιν αποστολής μηνύματος, δύο έφηβοι γνωρίζονται, μέσα από μία σειρά καταστάσεων που αντανακλούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκείνη τη χρονική περίοδο.

Συγχαρητήρια και στην ομάδα των καθηγητών/τριών μας που ενθάρρυναν και καθοδήγησαν τους/τις μαθητές/τριες! Συγχαρητήρια, Ειρήνη Αρναούτη, Σωτήρη Κόλλια, Γιώργο Θώδη και Ιωάννα Ψευτογιάννη!

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2022_23 ΤΕΛΙΚΑ