5η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 5η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγέλματα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών»

Τα επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη του κράτους και της κοινωνίας. Η ενασχόληση με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά, αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της σύγχρονης πραγματικότητας, όπου ανοίγουν πολλές επαγγελματικές προοπτικές στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο συνδυασμός της θεωρητικής παιδείας με την επαγγελματική κατάρτιση, η μελέτη των πολιτικών θεσμών και διαδικασιών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων σε κοινωνικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητα βασικά συστατικά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Εισηγητές:

Πλάτων Πετρίδης, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. “Αρχαιολόγος; αχ, από μικρός ονειρευόμουν να γίνω αρχαιολόγος!…”. Αρχαιογνωστικά επαγγέλματα και οι σύγχρονες επαγγελματικές προοπτικές τους.

Ζαννής Γκιουζέλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος & Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

“Στο μονοπάτι της ζωής να κάνουμε αυτό που αγαπάμε”.

Ελένη Χουρδάκη, Ψυχολογος, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών & εφήβων

«Όλα είναι δρόμος»: Το επάγγελμα της ψυχοθεραπείας και το ταξίδι μου ως εδώ.

Ράνια Τραγόμαλλου, Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια Ειδήσεων STAR.

“Να γίνω δημοσιογράφος;”

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3v1AO4D

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Ορθόδοξο Ναό

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, επισκεφτήκαμε με 2 τμήματα της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Μοσχάτου, ούτως ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές μας με βιωματικό τρόπο την Ναοδομία, την Αρχιτεκτονική και την Αγιογραφία ενός Ορθόδοξου Ναού.

Αφού έγινε η ξενάγηση από τον θεολόγο του σχολείου μας κ. Σωτήρη Κόλλια, ο προϊστάμενος ιερέας του Ναού π. Χριστόδουλος Μπίθας, μίλησε στους μαθητές μας για την ιστορία του Ναού των Ταξιαρχών, για την θεμελίωση του θεσμού της Εκκλησίας και τους έδειξε τα λειτουργικά σκεύη εξηγώντας τον τρόπο χρήσης τους. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τον ιερέα ο οποίος απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών μας έχοντας ως κέντρο της κουβέντας την αγάπη του Χριστού. Μετά το πέρας της ξενάγησης οι φιλόξενοι άνθρωποι του Ναού είχαν ετοιμάσει ένα μικρό κέρασμα για τους μαθητές μας στο πνευματικό κέντρο του Ναού.

Οι συνοδοί καθηγητές Σωτήρης Κόλλιας, Λία Καρίμαλη και Σωτήρης Τσαλαμανδρής, ευχαριστούμε από καρδιάς τόσο τον ιερέα για τον χρόνο που μας διέθεσε αλλά και τους επιτρόπους και τις κυρίες της διακονίας του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Μοσχάτου για την αγάπη και την αβραμιαία φιλοξενία που έδειξαν στα παιδιά μας.

Επιλογή προσφοράς για μετακίνηση στη Μάλτα

Πράξη 6η/01-03-2024

Σήμερα Παρασκευή 01/03/2024 και ώρα 12:30 στο γραφείο της Διευθύντριας του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κυρίας Λασκαρίδου Αντιγόνης, συνήλθε η επιτροπή αξιολόγησης προσφορών από τα τουριστικά πρακτορεία για τη μετακίνηση μαθητών-μαθητριών της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας στη Μάλτα, για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας PharOs, αποτελούμενη από:

1. (Πρόεδρος) Λασκαρίδου Αντιγόνη, Διευθύντρια

2. Αγγελίδου Χρυσή, καθηγήτρια

3. Αρναούτη Ειρήνη, καθηγήτρια

4. Μουντζουράκης Δημήτριος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

5. Δανόπουλος Γεώργιος, έφορος από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

6. Παπαδόπουλος Χρήστος εκπρόσωπος μαθητών- αντιπρόεδρος του τμήματος Α΄2

7. Υφαντίδης Φίλιππος, εκπρόσωπος μαθητών από το δεκαπενταμελές

Κριτήρια

Πρακτορεία Τιμή/μαθ Ξενοδοχεία Δωμάτια Επιπλέον παροχές Παρατηρήσεις
TravelBug 740 ευρώ 3* Τρίκλινα , κατά βάση Η τιμή είναι με ημιδιατροφή. Υπέβαλλε ελλιπή δικαιολογητικά.
SergianiTravel 760 ευρώ 3* Δίκλινα και Τρίκλινα κατά βάση Η τιμή είναι με ημιδιατροφή.

Υπέβαλλε ελλιπή δικαιολογητικά.

Happy Days 640 ευρώ 3* Δίκλινα,τρίκλινα, τετράκλινα Η τιμή είναι με πρωινό εντός ξενοδοχείου και υπάρχει 15 ευρώ επιβάρυνση ημιδιατροφής ανά άτομο ανά γεύμα

Η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τη με αρ. 20883/ΓΔ4/13/2/2020, (ΦΕΚ 456 Τ. Β΄, 13-2-2020) Υ.Α. περί Σχολικών εκδρομών, τους όρους της προκήρυξης και τα παραπάνω κριτήρια, αξιολόγησε τις προσφορές που κατατέθηκαν εντός των χρονικών ορίων.

Αποφάσισε

Να επιλέξει ως πιο συμφέρουσα ως προς την τιμή, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, την προσφορά του τουριστικού πρακτορείου Happy Days.

Η Πρόεδρος Τα μέλη
Αντιγόνη Λασκαρίδου Αγγελίδου Χρυσή

Αρναούτη Ειρήνη

Μουντζουράκης Δημήτριος

Δανόπουλος Γεώργιος

Παπαδόπουλος Χρήστος

Υφαντίδης Φίλιππος

 

 

Πρώτες και μπράβο τους!

telikosvolley20240219_100445.jpg

telikosvolley20240228_120642.jpg

telikosvolley20240228_120553.jpg

Νικήτρια αναδείχθηκε την Τετάρτη 28-02-2024 η ομάδα πετοσφαίρισης μαθητριών της Σχολής μας στο μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας, για το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την μεγάλη ανατροπή στο σκορ να σημειώνεται στο 1ο σετ, λύγισε την αντίσταση του Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου και επικράτησε με τελικό σκορ 2-0 σετ. (28-26 και 25-18). Παρόλο που η ομάδα μας ξεκίνησε συγκεντρωμένη, στη συνέχεια οι παίκτριες της αντίπαλης ομάδας κατάφεραν να πάρουν διαφορά 6 πόντων 16-22. Ο χαρακτήρας, το πάθος, η ενέργεια και υπομονή όμως που έδειξαν οι παίκτριες μας, κάλυψαν τη διαφορά, ανέτρεψαν το σκορ και πήραν το συναρπαστικό σετ με 28-26. Στο 2ο σετ παίζοντας με ενθουσιασμό, μεγαλύτερη συγκέντρωση, υπομονή στο παιχνίδι και ενέργεια βελτίωσαν την υποδοχή, δεν έχασαν σερβίς, κέρδισαν τα μπλοκ και τελείωσαν τις επιθέσεις, παίρνοντας το σετ με σκορ 25-18, την νίκη και τον μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης. Χωρίς να υστερήσει καμιά παίκτρια μας, παίρνοντας δύναμη από τις συμπαίκτριες που ήταν στον πάγκο και ενίσχυαν διαρκώς την ομάδα, κέρδισαν πανάξια τον τελικό, την πρώτη θέση και την πρόκριση στην επόμενη Β΄ φάση, που τόσο πολύ το ήθελαν και το άξιζαν. Στην Β΄ φάση θα αντιμετωπίσουν, μετά από κλήρωση, μια από τις πρώτες σχολικές ομάδες των άλλων Διευθύνσεων της Αττικής στο final 7.

Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και καλή επιτυχία στην πορεία τους!

 

Ρεκόρ, τρεις ομάδες μας στους τελικούς της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας

Για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου, μετά το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης Δ΄Αθήνας από την ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών, τη συμμετοχή της στον τελικό πραγματοποίησε η ομάδα καλαθοσφαίρισης των κοριτσιών ενώ την αντίστοιχη συμμετοχή εξασφάλισε η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών. Έτσι η Σχολή μας για πρώτη φορά εκπροσωπείται με 3 ομάδες στους τελικούς της Διεύθυνσης, ενώ όλες οι ομάδες μας πραγματοποίησαν πολύ καλή πορεία με 2 ακόμη συμμετοχές στους προημιτελικούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις:

Ο ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητών γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Λεοντείου στον προημιτελικό της διοργάνωσης με σκορ 2-0 (τα σετ 19-25 και 22-25). Οι μαθητές μας με πολύ καλή απόδοση προσπάθησαν και στα δύο σετ, όμως δεν κατάφεραν να επιβληθούν της πιο έμπειρης αντίπαλης ομάδας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την συμμετοχή και την εξαιρετική προσπάθειά τους!!!

Ο ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητών, αν και ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, δεν κατάφερε να πετύχει την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών και ηττήθηκε από την ομάδα του 5ου Γ.Ε.Λ. Νέας Σμύρνης (ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τελικό). Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική πορεία τους στην διοργάνωση φτάνοντας για πρώτη φορά ως τον ημιτελικό!!! Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον απόφοιτο μαθητή μας Ζουγανέλη Τάσο που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βοήθησε με την αγάπη του για την ομάδα καλαθοσφαίρισης, την προετοιμασία της ομάδας μας!!! Τον ευχαριστούμε θερμά!!!

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Την Παρασκευή 23-02-2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητριών, αγωνίστηκε αξιοπρεπέστατα στον τελικό της Διεύθυνσης και παίζοντας με ελλείψεις λύγισε με αντίπαλο τη Λεόντειο. Οι μαθήτριες μας έτρεξαν, σκόραραν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε άμυνα και επίθεση. Το τελικό σκορ ήταν 51-38, όμως για το ότι έφτασαν και έπαιξαν στον τελικό εκπροσωπώντας άξια την Ευαγγελική Σχολή τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια από όλους μας!!! Συγχαρητήρια αξίζουν και στο μαθητή της Γ Λυκείου Ροδόπουλο Κώστα που βοήθησε με τον αρτιότερο τρόπο στην προετοιμασία της ομάδας μας και τον ευχαριστούμε θερμά!!!

basketkor20240219_125550.jpg

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Την Πέμπτη 22-02-2024, η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών, σε ένα συναρπαστικό αγώνα και κάνοντας το καλύτερό της παιχνίδι επικράτησε με ανατροπή στο σκορ, με αντίπαλο το 2ο Γ.Ε.Λ. Αργυρούπολης και σκορ 2-1 (τα σετ 22-25, 25-19 και 15-7). Μετά από ένα όχι καλό ξεκίνημα στο 1ο σετ το οποίο και έχασε, κατάφερε στο 2ο σετ να διαβάσει το παιχνίδι της ομάδας της Αργυρούπολης, να αποδώσει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και να ισοφαρίσει το σκορ. Στο 3ο σετ (τάι μπρέικ) έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους και κέρδισε το σετ και τον προημιτελικό.

Την Δευτέρα 26-02-2024 στον ημιτελικό η ομάδα μας αντιμετώπισε το 2ο Γ.Ε.Λ. Αλίμου και με μια ακόμη νίκη σφράγισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης 28-02-2024 με αντίπαλο το Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου. Αν και η ομάδα μας κέρδισε το 1ο σετ με σκορ 25-19 αποδίδοντας σύμφωνα με τις δυνατότητές της, στο 2ο σετ ο ενθουσιασμός και κάποια λάθη λειτούργησαν ανασταλτικά, χάθηκε η συγκέντρωση και το σετ με σκορ 22-25. Στο 3ο και τελευταίο σετ όμως δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους και επιβλήθηκαν με σκορ 15-5. Αν εξαιρέσουμε το 2ο σετ, στα θετικά της ομάδας μας η εξαιρετική λειτουργία του μπλοκ, τα πολύ καλά σεβίς, η καλή υποδοχή, η άμυνα με αυτοθυσία και οι επιθέσεις μετά από εξαιρετικές πάσες και δυνατά τελειώματα.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας στον τελικό της Τετάρτης 28-02-2024!!!

volley20240226_094931.jpg

volleykor20240219_105711.jpg

Την Πέμπτη 29-02-2024 η ομάδα χειροσφαίρισης των μαθητών αγωνίζεται και αυτή στον τελικό της Διεύθυνσης με αντίπαλο το 3ο Γ.Ε.Λ. Παλαιού Φαλήρου. Καλή επιτυχία στους μαθητές μας!!!

 

Υπενθύμιση προθεσμίας για αστυνομικές σχολές 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στον παρακάτω σύνδεσμο αναρτήθηκε σχετική υπενθύμιση που αφορά στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις ΠΚΕ των αστυνομικών σχολών έτους 2024:

https://www.minedu.gov.gr/news/57761-22-02-24-2024

Προκήρυξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας για μαθητές/τριες της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2024 «Αστικό τοπίο: Πολιτιστική κληρονομιά στην πόλη»

https://www.flickr.com/photos/europanostra/52180736612

Η πόλη. Το αστικό τοπίο. Η πολιτιστική κληρονομιά.

Αστικά τοπία που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς, αλλάζοντας όψη, μέγεθος, χρώμα ακόμα και ήχους! Η εξέλιξη, η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός, ο μαζικός τουρισμός προκαλούν τρομακτικές αλλαγές στις πόλεις και απειλούν να επισκιάσουν ή ακόμη και να εξαφανίσουν πολιτιστικά στοιχεία, κτίρια, παραδόσεις, συνήθειες, ακόμη και τη γλώσσα! Η πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, θα μείνει ζωντανή;

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό με έμπνευση και φαντασία, και εξερεύνησε το αστικό τοπίο πόλεων με τη δική σου ματιά! Κατάγραψε με την κάμερά σου σημεία ξεχωριστά, τοπία χαρακτηριστικά και εικόνες που θα σε εντυπωσιάσουν, δραστηριότητες και εκδηλώσεις των κατοίκων που φανερώνουν τις συνήθειες τους και αποτυπώνουν έτσι την πολιτιστική τους κληρονομιά. Δημιούργησε με τις φωτογραφίες σου τέχνη που θα μιλήσει στην ψυχή αυτών που θα τις δουν και θα τους ταξιδέψει!

Και μην ξεχνάς, με τη συμμετοχή σου και τις φωτογραφίες σου θα βοηθήσεις να πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από μαθητές της Ευαγγελικής Σχολής, τις οποίες θα μπορούν να δουν επισκέπτες και από άλλα μέρη και επίσης θα έχεις και την ευκαιρία να κερδίσεις όμορφα δώρα!

Καλή επιτυχία!

  • Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο υλικό για τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας από το σχολείο μας!
  • Η υποβολή των φωτογραφιών θα γίνεται με αποστολή στο email:

EvangelikiPhotoContest2@gmail.com, με θέμα το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/μαθήτριας, και την τάξη στην οποία ανήκει στο γυμνάσιο ή στο λύκειο μέχρι τις

12 Μαΐου 2024.

  • Η επιλογή των φωτογραφιών που θα διακριθούν θα γίνει από επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από μέλη του συλλόγου καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα δώρα, καθώς και η απονομή των βραβείων θα ανακοινωθούν σε επόμενο χρόνο.

 

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχουν στη Δράση Δημοσιογραφίας, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων όπου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τη συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίων. Συγκεκριμένα οδηγήθηκαν στα θεωρεία της αίθουσας της ολομέλειας και παρακολούθησαν μέρος της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Σε αυτή τη διαδικασία Βουλευτής της αντιπολίτευσης απηύθηνε επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με ένα θέμα που αφορούσε την περιοχή στην οποία ο ίδιος εκλέγεται και στη συνέχεια ο υπουργός απάντησε στην ερώτηση. Οι μαθητές ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα και βίωσαν τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Επιπλέον ξεναγήθηκαν στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου φιλοξενείται η έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία: Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά». Είδαν από κοντά σημαντικά έργα τέχνης και εκθέματα από την εποχή της Επανάστασης ενώ ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής. Την ξενάγηση πραγματοποίησε η κα Ελένη Λάσκαρη, μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Ιδρύματος της Βουλής, την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Συνόδευσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές της Δράσης Δημοσιογραφίας: Κατερίνα Τσαχτσαρλή και Δημήτρης Κομηνός.

 

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Ελλάδας και Κύπρου: Νέες νίκες και εισιτήρια για τους τελικούς

Νικηφόρα συνεχίζουν την πορεία τους όλες οι σχολικές ομάδες της Ευαγγελικής Σχολής. Μετά το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Διεύθυνσης Δ΄Αθήνας από την ομάδα χειροσφαίρισης μαθητών, τη συμμετοχή της στον τελικό εξασφάλισε και η ομάδα καλαθοσφαίρισης των κοριτσιών, ενώ θέση στους τελικούς διεκδικούν όλες οι ομάδες μας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις:

Με τρείς προκρίσεις συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η εξαιρετική πορεία των σχολικών ομάδων της Ευαγγελικής Σχολής. Συγκεκριμένα:

Tην Τρίτη 13-02-2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητών επιβλήθηκε παίζοντας για μια ακόμη φορά γρήγορο μπάσκετ, πολύ δυνατή άμυνα και κλέβοντας αρκετές φορές τη μπάλα, βελτιώνοντας τα επιθετικά και αμυντικά ριμπάουντ, βγάζοντας ενέργεια, της αντίστοιχης ομάδας του 4ου Γ.Ε.Λ. Καλλιθέας με σκορ 79-28 (ημίχρονο 41-12). Έπαιξαν όλοι οι μαθητές της 12αδας και απόλαυσαν την άνετη επικράτηση, ενώ στο τελευταίο 8λεπτο μείωσαν ταχύτητα παίζοντας fair play.

20240213_basket9.jpg

Την Τετάρτη 14-02-2024 η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών δεν χρειάστηκε να δαπανήσει δυνάμεις, επικρατώντας με 2-0 σετ (25-6, 25-12) της αντίστοιχης ομάδας του 1ου Γ.Ε.Λ. Καλλιθέας. Παίζοντας όλες οι μαθήτριες της ομάδας μας, κάλυψαν το κενό της αρχηγού της ομάδας μας που απουσίασε.

20240214_volleykor4.jpg

20240214_volleykor5.jpg

Την Παρασκευή 16-02-2024 η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητών κάνοντας το καλύτερο της παιχνίδι, πιστοποίησε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και το στυλ παιχνιδιού που παίζει, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην δυνατή επιθετικά ομάδα (στα προηγούμενα παιχνίδια) του 6ου Γ.Ε.Λ. Καλλιθέας, να απειλήσει το παιχνίδι. Βγάζοντας πάθος και ενέργεια, με πιεστική άμυνα και με ταχύτητα στην επίθεση, κερδίζοντας αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ, επικράτησε με σκορ 75-51 (ημίχρονο 38 -26).

20240216_5.jpg

20240216_basket7.jpg

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητριών, επικράτησε σε έναν ακόμη αγώνα με αντίπαλο το 2ο Γ.Ε.Λ. Νέας Σμύρνης, με σκορ 2-0 (τα σετ 25-16 και 25-22). Παίζοντας αρκετά συγκεντρωμένες με πολύ καλά σερβις αλλά και επιθέσεις δεν συνάντησαν καμιά δυσκολία για να πάρουν την πρόκριση. Επόμενος αντίπαλος το 2ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, την Πέμπτη 22-02-2024 στις 08:30 π.μ.

volleykor20240219_105711.jpg

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητριών, αγωνίστηκε στον ημιτελικό με αντίπαλο το Γ.Ε.Λ Μοσχάτου. Χωρίς να χάσουν το προβάδισμα μετά το 1ο δεκάλεπτο του αγώνα οι παίκτριες της ομάδας μας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κερδίζοντας τα ριμπάουντ, επιβλήθηκαν της αντίπαλης ομάδας, με σκορ 43-41 (ημίχρονο 24-21). (τα 8λεπτα: 10-11, 24-21, 36-29, 43-41) και σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής 23-02-2024 στις 09:00 π.μ., με αντίπαλο τη νικήτρια του αγώνα 2ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου – Λεόντειος.

basketkor20240219_125515.jpg

basketkor20240219_125550.jpg

Οι αγώνες συνεχίζονται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 όπου η ομάδα πετοσφαίρισης των μαθητών αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Λεοντείου στον προημιτελικό της διοργάνωσης και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 στις 08:30 π.μ., η ομάδα καλαθοσφαίρισης των μαθητών, στον ημιτελικό αντιμετωπίζει το 5ο Γ.Ε.Λ. Νέας Σμύρνης.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των ομάδων της Ευαγγελικής Σχολής.