Επίσκεψη του Ομίλου Χημείας στην Εταιρεία Creative Nano

Την Τετάρτη 14/2 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Χημείας της Σχολής μας, μαζί με συμμαθητές/ριες τους της Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκαν την εταιρεία νανοτεχνολογίας Creative Nano.

H Creative Nano είναι ελληνική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας στο πεδίο της νανοεπιστήμης. Ειδικότερα, συνθέτει νέα νανοϋλικά, παρέχει στη βιομηχανία ολοκληρωμένες λύσεις για την επεξεργασία επιφανειών με πολλαπλές εφαρμογές (αντιοξειδωτικές επιστρώσεις, φωτοβολταϊκά, αντιμικροβιακές επιφάνειες, βιοδιασπώμενα πολυμερή), προτείνει εναλλακτικές πορείες σύνθεσης υλικών οι οποίες είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και λειτουργεί ως σύμβουλος σε εταιρείες και βιομηχανίες. Αυτή την περίοδο συμμετέχει μεταξύ άλλων σε τρία μεγάλα προγράμματα νανοτεχνολογίας το ΒΙΟMAC (https://www.biomac-oitb.eu/en/normal/home), το FreeMe (https://www.freeme-project.eu/) και το MOZART (https://www.mozart-project.eu/).

Οι μαθητές/ριές μας αρχικά παρακολούθησαν μια εισαγωγική παρουσίαση για τις δραστηριότητες της εταιρείας, το πεδίο της νανοχημείας και τα πλεονεκτήματα των νανοϋλικών από τους Δρ. Αλέξανδρο Ζωίκη Καραθανάση (διευθύνοντα σύμβουλο) και Δρ. Αλέξιο Γρηγορόπουλο (διευθυντή ερευνών).

Ακολούθως ξεναγήθηκαν στους χώρους, τα εργαστήρια και τις πιλοτικές μονάδες της εταιρείας και είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με το επιστημονικό της προσωπικό.

Η επίσκεψή μας στην Creative Nano ολοκληρώθηκε με μια ελεύθερη συζήτηση με τους μαθητές/ριές μας να συζητούν με τους επιστήμονες της εταιρείας θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η Σχολή μας και ο υπεύθυνος καθηγητής Χ. Μακεδόνας ευχαριστούν θερμά το προσωπικό της εταιρείας και ιδίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Αλέξανδρο Ζωίκη Καραθανάση και τον Διευθυντή Ερευνών Δρ. Α. Γρηγορόπουλο για την τιμή που μας έκαναν να μας υποδεχθούν και για το χρόνο που μας αφιέρωσαν!