Ο διευθυντής φωτογραφίας κινηματογράφου κ. Παναγιώτης Κλειδαράς σε Όμιλο του σχολείου μας

Για άλλη μια χρονιά ο Διευθυντής Φωτογραφίας Κινηματογράφου κ. Παναγιώτης Κλειδαράς επισκέφτηκε τον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας του σχολείου μας και μίλησε στους μαθητές μας.

Με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο ο καλεσμένος μας ταξίδεψε τα παιδιά του Ομίλου μας στο σύμπαν της κινούμενης εικόνας μέσα από την προσωπική του περιπλάνηση στον κόσμο της 7ης τέχνης. Τονίζοντας την κοινωνική και ανθρωπιστική προσέγγιση των θεμάτων διαμέσου των κινηματογραφικών ταινιών, μάς έδωσε μια ευαίσθητη οπτική στην προσέγγιση της κάθε ιστορίας που προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη, μέσω του πάθους, του λυρισμού και της ποιητικής διάθεσης που πρέπει να διακρίνει τον κινηματογραφιστή αλλά και της και φιλοσοφίας που πρέπει να τον διέπει.

Μας έδειξε φωτογραφίες οι οποίες εκφράζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο φωτογράφος τον κόσμο και επέμενε στην προσωπική και μοναδική ματιά του καλλιτέχνη, αλλά και βίντεο που ενώνουν τον συναισθηματικό κόσμο των πρωταγωνιστών με τους θεατές τους.

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές Ειρήνη Αρναούτη και Σωτήρης Κόλλιας ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Κλειδαρά που χάρισε έμπνευση στους μαθητές μας και άνοιξε διόδους για γόνιμο προβληματισμό και δημιουργικό οίστρο.