Βράβευση ταινίας του Ομίλου Κινηματογράφου

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών/τριών του Κινηματογραφικού Ομίλου της Σχολής μας για το 3ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 13-17 ετών στον Διαγωνισμό της 22ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας “Camera Zizanio”!
Η ομάδα μας διαγωνίστηκε με την ταινία μικρού μήκους “Μήνυμα έστειλες;”, την οποία δημιούργησε κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022. Ακολουθεί η περίληψη της ταινίας: Το πρώτο εξάμηνο του 2021, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του covid-19, όταν η μετακίνηση επιτρεπόταν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατόπιν αποστολής μηνύματος, δύο έφηβοι γνωρίζονται, μέσα από μία σειρά καταστάσεων που αντανακλούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας εκείνη τη χρονική περίοδο.
Συγχαρητήρια και στην ομάδα των καθηγητών/τριών μας που ενθάρρυναν και καθοδήγησαν τους/τις μαθητές/τριες! Συγχαρητήρια, Ειρήνη Αρναούτη, Σωτήρη Κόλλια, Γιώργο Θώδη και Ιωάννα Ψευτογιάννη!
Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.
   

Επιτυχίες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2022

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής μας Δημήτριο Κασιμάτη, Θεόδωρο Μπάκα, Μαρία Κορωνιού και Όμηρο Ζούνη (Γ΄ Λυκείου), Γιάννη Τζανέτο και Ελπίδα Μπέση (Β΄ Λυκείου) καθώς και στην Μυρσίνη Κανά (Α΄ Λυκείου) για την εξαιρετική επίδοσή τους στη Β΄ φάση του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας. Οι ανωτέρω μαθητές και μαθήτριές μας βρέθηκαν στην πρώτη 15άδα επιτυχόντων της κάθε τάξης και θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση από την Ε.Ε.Χ. Συγχαρητήρια και στους μαθητές μας Γιάννη Μαυρίκο, Σπύρο Σοφούλη, Ιάσονα Βάσκα και Μιλτιάδη Τσώλα, για την επίδοσή τους στον ίδιο διαγωνισμό.

Ο Δημήτρης Κασιμάτης εκπροσωπεί τη Σχολή μας αυτές τις μέρες στην Γ΄ φάση του Διαγωνισμού, η οποία λαμβάνει χώρα στο Τμήμα Χημείας του Ε.Κ.Π.Α.

 

Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών μας στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα μαθητών και μαθητριών στο σκάκι.

Την 2η και την 3η θέση   στο 19ο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα μαθητών και μαθητριών στο σκάκι ,  κατέλαβαν οι δύο ομάδες αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που αγωνίστηκαν το Σάββατο 11/6 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του σχολείου μας με τους μαθητές της Α και Β Λυκείου Ιωάννη Τζανέτο, Ερνέστο Πιλάλη, Κωνσταντίνο Τσιρώνη, Άννα Τουλούπη, Σπυρίδωνα Σοφούλη και Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο κατέκτησε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα.

Η ομάδα μας με τους μαθητές της Γ Λυκείου Ηλία Δαμηλάκο, Βασίλειο Κατακουζηνό, Σπυρίδωνα Βασίλειο Αργυρόπουλο, Δέσποινα Πανηγυράκη και Δημήτριο Κασιμάτη κατέκτησε την 3η θέση.

Έπειτα από αποχή ενός έτους, λόγω της πανδημίας, νεαροί σκακιστές και σκακίστριες απ? όλη τη χώρα έδωσαν τις μάχες τους στη σκακιέρα στη μεγάλη γιορτή του σκακιού που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτή τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού και την πολύτιμη υποστήριξη της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Οι δύο ομάδες συμμετείχαν με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου.
Στη βράβευση συμμετείχε, ως μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Χρήστος Πιλάλης.

Παιδιά συγχαρητήρια, καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Βράβευση μαθήτριας του σχολείου μας στον 10ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ?Γρηγόρης Πεντζίκης?

Η μαθήτρια του Β3 Παναγιώτα (Νάγια) Λύρα βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο για το πεζογράφημα «Ο δάσκαλος» και με το 2ο βραβείο για το ποίημα «Το γλέντι», στον 10ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ?Γρηγόρης Πεντζίκης? 2021-22, που διοργανώνεται από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και υλοποιείται με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η μαθήτρια Παναγιώτα (Νάγια) Λύρα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διακρίνεται στον παραπάνω διαγωνισμό (στον 9ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ?Γρηγόρης Πεντζίκης? το σχολικό έτος 2020-21 είχε βραβευτεί με το 1ο βραβείο και στις δύο κατηγορίες, δηλαδή και στην κατηγορία του εφηβικού διηγήματος και στην κατηγορία του εφηβικού ποιήματος).

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας γίνεται στο πλαίσιο της δράσης που εκπονούν οι φιλόλογοι του σχολείου κ. Θώδης Γιώργος και κ. Καρίμαλη Λία.

Για την ημερομηνία και ώρα της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

 

Διάκριση μαθητή μας στην σκοποβολή

Συγχαρητήρια στον μαθητή της Α’ τάξης του σχολείου μας Ιάσονα Βάσκα, ο οποίος στους Πανελλήνιους Αγώνες Σταθερού Στόχου με Αεροβόλο Τουφέκι 2022 της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κατετάγη 2ος Πανελληνιονίκης στο Μεικτό Αγώνισμα Εφήβων-Νεανίδων (ασημένιο μετάλλιο) και 3ος στο Ατομικό Αγώνισμα Εφήβων (χάλκινο μετάλλιο).

Ο Διευθυντής

Χ.Δ. Φανίδης

 

Συμμετοχή των μαθητών/τριών του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα για το σχολικό έτος 2021-2022

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/151769/Δ2/23-11-2021) και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και φυσικά την Ελλάδα με τη συμμετοχή και σχολείων του Απόδημου Ελληνισμού.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

 • Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για την οικονομική επιστήμη.
 • Τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση μιας νέας γενιάς ταλαντούχων μελλοντικών οικονομολόγων.
 • Τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με καταξιωμένους και έγκριτους οικονομολόγους.
 • Τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης με ειδικό ενδιαφέρον στον οικονομικό αλφαβητισμό.
 • Τον εντοπισμό πεδίων βελτίωσης της διδασκαλίας των αρχών της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η φετινή συμμετοχή του σχολείου μας, του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε της Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς και οι οκτώ μαθητές και μαθήτρια της Γ? Λυκείου που συμμετείχαν, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για επτά μαθητές και μαθήτρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής και έναν μαθητή από τη Θετική κατεύθυνση. Πρόκειται για του μαθητές και τη μαθήτρια (σειρά κατάταξης με βάση την επίδοση).

 1. Βασίλειος Χατζηβασίλογλου
 2. Ιάσων Σπίγγος
 3. Ρωμανός Δαλιβίγκας
 4. Θεόδωρος Γεράσης
 5. Γεώργιος Πηλιτσίδης
 6. Κωνσταντίνος Τζελέπης
 7. Αναστάσιος Γεράσης
 8. Σταυρούλα Κωσταρίδη

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον μαθητή με την καλύτερη επίδοση Βασίλη Χατζηβασίλογλου, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με την υψηλότερη επίδοση στην Ελλάδα με βαθμολογία Άριστα (100%).

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τη μαθήτρια που συμμετείχαν και στον καθηγητή τους κύριο Ματθαίο Γιανναρά.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις επόμενους δύο φάσεις του διαγωνισμού.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο για τον μαθητή μας της Γ΄ Λυκείου στην 39η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2022,

ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο για τον μαθητή μας της Γ΄λυκείου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ στην 39η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2022, της ΕΜΕ!
Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για τις προσπάθειές του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τους καθηγητές του και τον Μαθηματικό και Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Σ. Χασάπη που επί χρόνια διδάσκει στον Όμιλο Μαθηματικών του Σχολείου αυξάνοντας την αγάπη των παιδιών για τα Μαθηματικά αλλά και προετοιμάζοντας τα παιδιά για τους διαγωνισμούς!
Στο διαγωνισμό της ΕΜΕ πέρυσι συμμετείχαν περισσότεροι από 18.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων πανελλαδικά (παρόμοιος αριθμός πρέπει να είναι και φέτος) και στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτεροι πανελλαδικά.
Συγχαρητήρια επίσης και στα 19 (!) παιδιά μας που κατάφεραν και έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού!
ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΘΩΜΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΟΥΛΟΥΠΗ ΑΝΝΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΟΥΜΕΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΒΙΚΤΩΡ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΠΙΛΛΑ ΜΑΡΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Ο Διευθυντής
Χ. Δ. Φανίδης

Διάκριση Μαθητή μας

Το διήμερο 19-20 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε ο υβριδικός μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με 270 συμμετέχοντες, ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα, καθώς και μεμονωμένων συμμετεχόντων. Συμμετείχαν startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, ομάδες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.
Οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους μέσα σε 24 ώρες και την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους. Συνολικά παρουσίασαν 17 ομάδες, κάποιες από τις οποίες δημιουργήθηκαν και κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου και 6 από αυτές διακρίθηκαν.
Την 3η θέση, χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ από την OTS SA και Microsoft Azure Pass διάρκειας 1 έτους  κέρδισε ο Σπύρος Χατζηαργυρός, ο οποίος πρότεινε μία ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Whisteblowing για τους Δήμους, με τίτλο ?Μιλάω στον Δήμο μου?:  Μια  πλατφόρμα Κοινωνικής Δραστηριοποίησης για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου, από δολιοφθορές και  φυσικές καταστροφές.
Συγχαρητήρια στο μαθητή Χατζηαργυρό Σπύρο του Α3 τμήματος του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για εξαιρετικά σημαντική διάκριση στον διαγωνισμό, που είχε υψηλες απαιτήσεις!!
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ
Ο Διευθυντής
Φανίδης Χρήστος

Αποτελέσματα 82ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριές μας αλλά και τους καθηγητές/τριες τους για τα εξαίρετα αποτελέσματα στον διαγωνισμό Μαθηματικών Θαλής. Συγχαρητήρια και στα παιδιά του Ομίλου Μαθηματικών και στον υποδιευθυντή κ. Χασάπη που τα διδάσκει. Και πάλι το σχολείο είναι το πρώτο ανάμεσα στα δημόσια σχολεία. Για τα αποτελέσματα δείτε εδώ

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ: «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης & Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα»

Ο μαθητής Βασίλης Διαμαντόπουλος συμμετείχε στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης & Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» που διοργανώθηκε από τον Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων με βασικό θεματικό άξονα το «Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα στη λογοτεχνία». Κατέθεσε τη δική του ποιητική πρόταση με τίτλο « Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943» και αξιοποίησε το ψευδώνυμο: «Ιχνηλάτης». Συνοδοιπόρος στο ποιητικό του ταξίδι ήταν η φιλόλογος Τσαχτσαρλή Αικατερίνη.

Ο μαθητής διακρίθηκε για την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα του ποιητικού του λόγου καθώς απέδωσε με λυρισμό και έμμετρο βηματισμό τον όλεθρο που βίωσαν οι κάτοικοι από την ανελέητη ναζιστική θηριωδία. Η αποτύπωση των συναισθημάτων της οδύνης, της βαθύτατης απόγνωσης αλλά και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας ενός επιβεβλημένου απάνθρωπου τέλους αποτέλεσαν το κύριο κορμό της ποιητικής σκέψης του μαθητή. Ο πύρινος λόγος του αναθέρμανε την ιστορική μνήμη και λειτούργησε ως παρηγορητικός φόρος τιμής σε όλους εκείνους που υπέμειναν την τραγωδία του Ολοκαυτώματος αλλά δεν πέρασαν στο χώρο της λήθης, αντίθετα μέσα από το σφρίγος της νεανικής ποιητικής έκφρασης συνενώθηκαν με το παρόν και προχωρούν στο διηνεκές διδάσκοντας τους τωρινούς αλλά και τους μεταγενέστερους τη σπουδαιότητα της διατήρησης των ανθρωπιστικών ιδανικών.

Ο δήμος Καλαβρύτων διοργάνωσε μια εξαιρετική τελετή βράβευσης των μαθητών που τα έργα τους διακρίθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου της Πόλης. Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης υπήρξε ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά καθώς υψώνονταν με απαράμιλλο σθένος ο πηγαίος και ειλικρινής ποιητικός λόγος των μαθητών.

Εικόνες από τη βράβευση

C:\Users\LYKEIO~1\AppData\Local\Temp\image.png

C:\Users\LYKEIO~1\AppData\Local\Temp\image-1.png

C:\Users\LYKEIO~1\AppData\Local\Temp\image.png

Σχετικό βίντεο από τη βράβευση:

https://www.youtube.com/watch?v=9Rfytv99l1k&t=1928s

Ποίημα μαθητή:

Καλάβρυτα, 13 Δεκεμβρίου 1943

Καμπάνα πένθιμη ηχεί,

ζώνει αλγεινή οδύνη

του κόσμου ο φάρος κάταχνος

άδοξα τρεμοσβήνει

Πεζικάριοι σαν διαβαίνουν

και θερίζουν τα κορμιά

της αρρώστιας δάκρυα σπέρνουν

δες, φυτρώνουν τα στοιχειά

Δεν ρημάχτηκε η μοίρα

σκουριασμένη ειν? η ψυχή

σαν στα χέρια της πια φέρει

ξεροκλώνια ανανθή

Που για αγκάθια έχουν βγάλει

της μανίας τον ορμαθό

και σε μάρμαρο λαξεύουν

οργιώδη μαρασμό

Σαν παγώνει μιάς του χρόνου

το νερό τ? ορμητικό

το σκαλί πατά του θρόνου

του θανάτου το χτικιό

Ριπές μύριες σαν θεριά

που λαβώματα σφραγίζουν

πως σταλάζει η πλαγιά

μα τα πρόσωπα πασχίζουν

Ένα βλέμμα να αδράξουν

παραθύρι φωτεινό

στης στερνής του βίου στράτα

πριν αρχίσουν πηγαιμό

Πότε ζει, πότε πεθαίνει

του ανθρώπου η θωριά,

και τον κόσμο γυροφέρνει

τον βυθίζει στη σκιά

Κι αν το βλέμμα όπου στραφεί

ωκεανού όλεθρο ανταμώνει

σαπισμένη η κουπαστή

και στη λήθη το τιμόνι

Σε παράστρατη τροχιά

μεσ? στο ζόφο όποιος βαδίζει

μια γυναίκα που αγρυπνά

πλάι στον όλεθρο αντικρίζει

Μια γυναίκα σαλεμένη

προχωράει στου Καππή

δίχως έκφραση ανεβαίνει

σιγανά μοιρολογεί

Σαν τον άντρα τον εσέρνει

στο φλοιό ν? αναπαύσει

το παιδί τους χώμα γδέρνει

την αβρή μνήμη να θάψει

Ένα χέρι του φορά

σε δυο μάτια δακρυσμένα

μαύρη μοίρα το φιλά

με δυο χείλια μαραμένα

Δεν τα βλέπει τώρα πια

μα σε λίγο θα θωρεί

τα Καλάβρυτα σκιασμένα

?πότε η άνοιξη θα ?ρθει;?

Κι αν ρωτάει απορημένο

πια κανείς δεν του απαντά

για στραφήκαν όλοι τώρα

προς τη κόκκινη πλαγιά

Είν? σκηνώματα οι γραμμές της

κει σωθήκαν στις σχισμές

απ? το μαύρο το δρεπάνι

δεκατρείς οι πινελιές

Η πόλη έμπυρη απομένει

χαμερπής είν? σα σκιά

πια η όψη της θαμμένη

στα καμμένα τα σπαρτά

Σάβανο έγινε η νύχτα

στις επίγειες κεφαλές

έτσι που την εσκίσανε

πονεμένες οιμωγές

Μεσίστια στο κλωνάρι του

χειμωνανθός πενθεί

απ? τις κοκάλινες τις σάλπιγγες

αγερωχία η σιωπή

Και απ? τη ρίζα του το κόφτει

του θανάτου ο αρμενιστής

ένα ψίθυρο ψελλίζει

λευκό μνήμα θα κοσμείς.