Τράπεζα αίματος Ευαγγελικής Σχολής – 2η εθελοντική αιμοδοσία 20-04-2024, 10:00 -13:00.

Λίγα λεπτά από τη ζωή σου μπορούν να σώσουν μια ζωή!

Υπάρχουν κάποιες πράξεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε την ανθρώπινη φύση μας στην πραγματική της διάσταση και το αληθινό της νόημα. Η συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι μια από αυτές.

Πρόκειται για προσφορά στον συνάνθρωπο, που απαιτεί ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο μας, ενώ παράλληλα μπορεί να προσφέρει ελπίδα ζωής σε πολλούς ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Μην ξεχνάμε ότι την ίδια έκφραση αγάπης μπορεί να χρειαστούμε και εμείς!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης δημιουργεί Τράπεζα Αίματος και εντάσσεται στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με ΑΜ 16755 ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών με διασυνδεδεμένη Υπηρεσία Αιμοδοσίας το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «O ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

 Στο πλαίσιο αυτό, θέλοντας να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας σε αίμα, διοργανώνουμε την 2η εθελοντική αιμοδοσία σε χώρο του σχολείου το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 13:00 και καλούμε όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε αυτήν την ξεχωριστή και ουσιαστική πράξη αγάπης.

 

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)

ΕΞΕ - 30865 - 2024 - Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΝ 2024_ΑΔΑ 6ΛΖΡ4653ΠΩ-5ΕΞ

Άρθρο της Διευθύντριας κ. Αντιγόνης Λασκαρίδου για την 25η Μαρτίου 1821

Χρόνια Πολλά για την εθνική μας επέτειο και τη θρησκευτική εορτή.

https://drive.google.com/file/d/1rurEUq73jEfJvurPQo7MsLpcmjHaKb5r/view?usp=sharing

 

6η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Υγείας»

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 6η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

« Επαγγέλματα Υγείας ».

Το επάγγελμα του γιατρού είναι διαχρονικό, αλλά ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος νέων επιστημονικών πληροφοριών για πολύπλοκα και αλληλοεπηρεαζόμενα προβλήματα Υγείας καθιστούν από τη μία την ιατρική κοινότητα σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα προκύπτουν νέα γνωστικά πεδία σε όλες τις ειδικότητες. Η πρόοδος και η εξέλιξη της Ιατρικής είναι δεδομένη, αλλά σταθερή ηθική αξία είναι και το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας & η διαρκής προσπάθεια των γιατρών, που με αγάπη και εκτίμηση για τον συνάνθρωπο, ανταποκρίνονται καθημερινά στον πολύπλευρο και σημαντικό ρόλο τους, για την διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπεία πολλών και διαφόρων ασθενειών.

Εισηγητές:

Γεώργιος Βέλμαχος, MD, PhD, MSEd

John F. Burke Professor of Surgery Harvard Medical School.

Chief, Division of Trauma, Emergency Surgery and Surgical Critical Care,

Μassachusetts General Hospital.

Κων/νος Ν. Συρίγος,

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ευστάθιος Διάκος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης In-OVO Fertility Clinic.

Πόλυ Μάντακα

Χειρουργός Οδοντίατρος-Προσθετολόγος. Πτυχιούχος Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Master of Science in Prosthetic Dentistry, University of Bristol, U.K.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3VwF2w3

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση

 

Υπενθύμιση προθεσμίας για σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί δελτίο τύπου υπενθύμισης που αφορά στις καταληκτικές προθεσμίες υποβολής της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης και των σχετικών δικαιολογητικών για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό για την εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, έτους 2024.

Μπορείτε να δείτε το δελτίο τύπου εδώ: https://www.minedu.gov.gr/news/57949-21-03-24-2024

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 2024_ΑΔΑ 9Η2Ρ46ΝΠΙΘ-14Γ
ΕΞΕ - 26374 - 2024 - Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της

Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ.

ΕΞΕ - 15195 - 2024 - Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελ

Aπώλεια για την Εστία Νέας Σμύρνης

Η Εστία Νέας Σμύρνης θρηνεί για την απώλεια του αείμνηστου Προέδρου της Ιωάννη Παπαδάτου. Η νεκρώσιμος ακολουθία ετελέσθη το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης. Εκ μέρους του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη η Διευθύντρια, κυρία Αντιγόνη Λασκαρίδου.

Από το 1930 η Εστία Νέας Σμύρνης αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό Ίδρυμα, που στηρίζει τη συλλογική μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού με δράση πολύπλευρη, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους τα οράματα και την ιστορική αποστολή της.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο στην οικογένειά του όσο και στην Εστία Νέας Σμύρνης για την οποία ο εκλιπών υπήρξε αναμορφωτής και πνευματικός ηγέτης.

Από τη Διεύθυνση