Επίσκεψη της Β’ τάξης στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διαθεματικής δράσης με θέμα «Βικτωριανή Αγγλία: κοινωνική διαστρωμάτωση, καθημερινή ζωή, υγιεινή και υγεία», και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό εργαστήριο στα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου

Από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, ομάδα 67 μαθητών/-τριών και 5 συνοδών εκπαιδευτικών του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης επισκέφτηκαν το Λονδίνο, την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου και είχε θέμα τη Βικτωριανή Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικής δράσης με θέμα «Βικτωριανή Αγγλία: κοινωνική διαστρωμάτωση, καθημερινή ζωή, υγιεινή και υγεία», η οποία πραγματοποιείται κατά το δεύτερο τετράμηνο του σχολικού έτους 2023-2024 σε όλα τα τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες αρχικά επισκέφτηκαν, κατόπιν πρόσκλησης, τα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου συμμετείχαν σε εργαστήριο μελέτης και επεξεργασίας αυθεντικών αρχείων του 19ου αιώνα με θέμα “Whitechapel in the 19th century”. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών Αρχείων του Ηνωμένου Βασιλείου, να εκπαιδευτούν από το Τμήμα Εκπαίδευσής του και να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουν οι Βρετανοί ερευνητές τη μελέτη της Ιστορίας μέσα από αυθεντικές πηγές. Στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε με επισκέψεις σε αξιοθέατα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη βρετανική πρωτεύουσα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Αρναούτη Ειρήνη, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Θώδης Γεώργιος, ΠΕ02 Φιλόλογος

Αγγελίδου Χρυσή, ΠΕ04.02 Χημικός

Κατσούλη Γεωργία, ΠΕ02 Φιλόλογος

Τσαχτσαρλή Αικατερίνη, ΠΕ02 Φιλόλογος