Σκίαση εργασίας και επίσκεψη του κινηματογραφιστή κ. Γρηγόρη Σταυρόπουλου στον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, επισκέφτηκαν τον Όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας δύο εκπαιδευτικοί από το Institut Sabadell της Ισπανίας, στο πλαίσιο σκίασης εργασίας με έργο Erasmus+ που υλοποιούν στο Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης το διάστημα 8-12 Απριλίου 2024.

Στην αρχή της συνάντησης, οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν τη διετή τους εργασία στον Όμιλο, η οποία περιλάμβανε εισαγωγή στη θεωρία και την πράξη των κινηματογραφικών τεχνικών, τη συγγραφή σεναρίου, τη δημιουργία μίας ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους και την υποβολή της σε μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α’ τάξης παρουσίασαν το σενάριο, πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη χρονική περίοδο, και μίλησαν για την έμπνευση της κεντρικής ιδέας και τα μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία μυθοπλασίας που σκοπεύουν να δημιουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Καθότι είχαμε τη χαρά και την τιμή την ημέρα αυτή να βρίσκεται κοντά μας ο κινηματογραφιστής κ. Γρηγόρης Σταυρόπουλος, ο κ. Σταυρόπουλος συζήτησε με τους συμμετέχοντες στον Όμιλο και παρείχε χρήσιμη ανατροφοδότηση για τις εργασίες τους. Στη συνέχεια, μίλησε για τον τρόπο και τις τεχνικές αποκατάστασης παλαιών φιλμ, γεγονός το οποίο μας ταξίδεψε στην ιστορία του κινηματογράφου, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και πανευρωπαϊκά. Με τον κ. Σταυρόπουλο ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι Ισπανίδες καθηγήτριες συνομίλησαν με τους μαθητές, έθεσαν ερωτήματα για την πορεία των εργασιών τους, έπειτα συζήτησαν με τον κ. Σταυρόπουλο για θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και μετά το πέρας της συνάντησης έφυγαν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από αυτήν την εποικοδομητική συνάντηση.