5η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγέλματα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών»

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την σύνδεση της εκπαίδευσης και των χώρων εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ),

το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 (17.30 – 19.00),

θα πραγματοποιηθεί η 5η διαδικτυακή συνάντηση, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα:

«Επαγγέλματα Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών»

Τα επαγγέλματα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών προάγουν την κοινωνική ανάπτυξη του κράτους και της κοινωνίας. Η ενασχόληση με τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά, αλλά και η μελέτη, η κατανόηση και η αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της σύγχρονης πραγματικότητας, όπου ανοίγουν πολλές επαγγελματικές προοπτικές στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο συνδυασμός της θεωρητικής παιδείας με την επαγγελματική κατάρτιση, η μελέτη των πολιτικών θεσμών και διαδικασιών, αλλά και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων σε κοινωνικό, πολιτικό και διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητα βασικά συστατικά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Εισηγητές:

Πλάτων Πετρίδης, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ. “Αρχαιολόγος; αχ, από μικρός ονειρευόμουν να γίνω αρχαιολόγος!…”. Αρχαιογνωστικά επαγγέλματα και οι σύγχρονες επαγγελματικές προοπτικές τους.

Ζαννής Γκιουζέλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος & Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

“Στο μονοπάτι της ζωής να κάνουμε αυτό που αγαπάμε”.

Ελένη Χουρδάκη, Ψυχολογος, Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών & εφήβων

«Όλα είναι δρόμος»: Το επάγγελμα της ψυχοθεραπείας και το ταξίδι μου ως εδώ.

Ράνια Τραγόμαλλου, Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια Ειδήσεων STAR.

“Να γίνω δημοσιογράφος;”

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο:

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση