Ο καθηγητής Παύλος Συμεών στους Ομίλους Κινηματογραφικής Παιδείας Ι & ΙΙ

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 είχαμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσουμε στους Ομίλους Κινηματογραφικής Παιδείας  Ι & ΙΙ του σχολείου μας, τον καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παύλο Συμεών.

Ο κ. Συμεών μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες των Ομίλων μας για την προσωπική του πορεία στον χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο και την εξέλιξη αυτής της τέχνης μέσα στα χρόνια. Μας μίλησε για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, τις αντιξοότητες αλλά και τις χαρές που έζησε μέσα από το ταξίδι του στον τομέα της φωτογραφίας και της εικόνας. Τόνισε ιδιαίτερα την αγάπη και το πάθος που πρέπει να διακρίνει τον κάθε επαγγελματία του χώρου για το συγκεκριμένο αντικείμενο και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθει από τους μαθητές μας για τις ανάγκες που έχει ένας Όμιλος Κινηματογράφου. Μας έδειξε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από δείγματα δουλειάς του στην Ελλάδα και στην Αμερική, ενώ δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων από τα παιδιά των Ομίλων μας.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές των Ομίλων και οι μαθητές μας τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγισή του και ελπίζουμε να τον έχουμε αρωγό και στη συνέχεια των δράσεων των Ομίλων μας.