Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Πάμε Θέατρο!

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;»

Στο πλαίσιο της δράσης του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης «Πάμε Θέατρο!», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;». Η Θεατρική Ομάδα «Μυθωδία» από τον Νοέμβριο έχει ξεκινήσει τη συνεργασία της με τον υπερσύγχρονο χώρο του ιστορικού θεάτρου «Λαμπέτη», όπου και παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια.

Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία…

Η ιστορία του Κρίστοφερ ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά καταλήγει σε μια συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι.

Η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου ήταν μεγάλη και απολαύσαμε ένα έργο γεμάτο ευαισθησία και χιούμορ. Ότι χρειαζόμασταν για να κλείσει το 2023 με αισιοδοξία και ανυπομονησία για νέα θεατρικά ταξίδια το 2024.