e-Εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για τις e-εγγραφές.

Εγκύκλιος ΗΛ_ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2022_23

 

Σύμφωνα με αυτήν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-23, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης :

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-segeniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

από την 24η Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και την 07η Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59.

Αναφορικά με τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές μονάδες, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, που φοίτησαν στη Γ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-22, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ ή Π.ΕΠΑ.Λ. 

Προσοχή! Μετά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης θα πρέπει να αποσταλούν μέσω email κάποιες Υπεύθυνες δηλώσεις. Όλες οι Υ/Δ πρέπει να έχουν εκδοθεί από το gov.gr ή αλλιώς να έχουν επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

α) Αν ο/η μαθητής/τρια θα παρακολουθήσει την Β και Γ Λυκείου το σχολικό έτος 2022-2023, ο έτερος κηδεμόνας από αυτόν που έκανε την e-εγγραφή αποστέλλει Υπεύθυνη Δήλωση στο email lykevschgon@sch.gr που αναφέρει οπωσδήποτε το όνομα του μαθητή/τριας, την τάξη που θα φοιτήσει και ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ. Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη Χ”

β) Αν ο/η μαθητής/τρια θα παρακολουθήσει την Α Λυκείου θα αποσταλούν στο email lykevschgon@sch.gr τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1) Υ/Δ έτερου κηδεμόνα από αυτόν που έκανε την e-εγγραφή για την συμφωνία στο e-εγγραφές. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ.

2) Υ/Δ που θα δηλώνεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ.

3) Φωτοτυπία της ταυτότητας του μαθητή/τριας

Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη A”

Αν κάποιος γονέας δεν έχει την δυνατότητα αποστολής με ηλεκτρονικό τρόπο των παραπάνω δικαιολογητικών τότε μόνο μπορεί να τα παραδώσει έντυπα.

Παρακαλούμε επίσης για λόγους επικαιροποίησης των τηλεφώνων και των διευθύνσεών σας οι γονείς της Α Λυκείου να συμπληρώσετε την φόρμα Google https://forms.gle/zcqG5QXWMCgxaFkJ6

Επιπλέον τον Σεπτέμβριο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων παρακαλούμε οι γονείς της Α Λυκείου να παραδώσετε στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή που θα το βρείτε εδώ. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ώστε να συναντηθούν οι γονείς και οι μαθητές με την Διεύθυνση του σχολείου.

Τον Σεπτέμβριο θα ζητηθεί επίσης από όλους τους μαθητές δήλωση συμμετοχής για τους Ομίλους του σχολείου που θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης