Rate mal, wer? – Μάντεψε ποιός?

 

Η επίδραση του παιχνιδιού είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού καθώς μέσα από αυτό προετοιμάζεται για την πραγματική ζωή. Μαθαίνει ποια είναι τα ενδιαφέροντα του, οι κλίσεις του και τα χαρίσματά του. Μέσα από το παιχνίδι καλλιεργείται η δημιουργικότητα και η φαντασία του, αναπτύσσεται η ικανότητα να εκφράζει τη γνώμη του. Με το παιχνίδι προετοιμάζεται το μέλλον και ο χαρακτήρας που θα έχει σε αυτό. Επίσης το παιχνίδι είναι προϋπόθεση για την επιτυχή συμμετοχή στα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που εκθέτουν τα παιδιά σε σημαντικές έννοιες της γλώσσας και ευρύτερα της επιστήμης. Η βιωματική εκπαίδευση, μέσω του παιχνιδιού, είναι μαθητοκεντρική και όχι δασκαλοκεντρική.

Με γνώμονα λοιπόν την παιχνιδοκεντρική, συνεργατική και διαθεματική μάθηση ξεκίνησαν οι μαθητές των γερμανικών του τμήματος Α΄3 της Α΄Λυκείου Αθανασίου Ευάγγελος – Νεκτάριος, Τζανέτου Αγγελική, Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος, Φωτάκης Ιάσων, Χάραρης Βασίλειος, Χαρίτος Αλέξανδρος, Χατζοπούλου Άννα – Λουίζα και Ψαρρός Γεώργιος να μαθαίνουν παίζοντας ψηφιακά… Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν το δικό τους ψηφιακό παιχνίδι – κουίζ, τόσο στα ελληνικά όσο και στα γερμανικά, εστιάζοντας σε σπουδαίες διάσημες προσωπικότητες.

Από την αρχαιότητα έως σήμερα, πολλοί ήταν oι άνθρωποι που κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια ιστορία. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του συλλογή επιτευγμάτων που αξίζει να αναφερθεί.

Είναι οι ιστορικές προσωπικότητες, φιλόσοφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες και πολιτικοί, που έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας της σύγχρονης κοινωνίας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι σε καλεί να ανακαλύψεις, μέσα από τη γνώση και τη μάθηση τα κατορθώματα και τη σπουδαιότητα αυτών των μοναδικών ατόμων.

Καλωσόρισες λοιπόν στο παιχνίδι «Μάντεψε ποιος?» – “Rate mal, wer?” και ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων, όπου η περιέργεια και η αναζήτηση της γνώσης συναντούν την απόλαυση του παιχνιδιού!

 

https://scratch.mit.edu/projects/1019635303

https://scratch.mit.edu/projects/1019647826

Υπεύθυνοι Καθηγητές:

Γκριτζαλιώτη Αικατερίνη

Θώδης Γεώργιος