Ενδοσχολική Επιμόρφωση Συλλόγου Διδασκόντων Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετείχε σε δια ζώσης ενδοσχολική επιμόρφωση διάρκειας 2 ωρών.

1) Η κα Αργύρη Παναγιώτα παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Έργο BRIST: Building a Research Infrastructure for School Teachers, το οποίο δημιουργεί τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην ερευνητική διαδικασία μέσω της «μεταφραστικής έρευνας» (Translation Research), της ενσωμάτωσης της έρευνας δράσης στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και της μελέτης περίπτωσης «Η συμμετοχική έρευνα του πεδίου της βιομηχανίας ως μέσο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικού».

Picture

Text Description automatically generated with medium confidence

Επίσης, αναφέρθηκε και το κάλεσμα για εισηγήσεις στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Scientix https://scientix.ellak.gr/

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με επιπλέον εισηγήσεις, που παρουσιάζουν μελέτες περίπτωσης για την ενσωμάτωση της εκπαιδευτικής έρευνας στην εκπαιδευτική διαδικασία:

α) Η Δρ. Αρναούτη Eιρήνη Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας παρουσίασε την εργασία:

Εστιάζοντας στη δημιουργικότητα: Έλληνες έφηβοι συνδυάζουν την ψηφιακή αρχειοθέτηση με τη δημιουργία ψηφιακού ντοκιμαντέρ (Focus on creativity: Greek teenagers combine digital archiving and documentary-making)

β) Η Δρ.Διακόνου Μαρία (Δρ Φυσικός) & Χρύσα Αγγελίδου (Δρ Χημικός) παρουσίασαν την εργασία:

Μελέτη χημικών και φυσικών ιδιοτήτων υδατικών διαλυμάτων χαμηλής συγκέντρωσης

γ) Ο Δρ. Μακεδόνας Χριστόδουλος (Δρ Χημικός), ο κ. Χασάπης Σωτήριος (M.Sc. Μαθηματικός) o κ. Θώδης Γεώργιος (M.Sc. Φιλόλογος), η κ. Διακόνου Μαρία (Δρ Φυσικός), ο κ. Φανίδης Χρήστος (Δρ Φυσικός) και η κ.  Πουλούδη Μαρία (Μ.Sc. Μαθηματικός) παρουσίασαν την εργασία :

Απόψεις των μαθητών του Προτύπου Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σχετικά με την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση την περίοδο της Άνοιξης 2020

δ) H Δρ. Ταλιούρη Ειρήνη (Δρ Βιολογίας) παρουσίασε την εργασία «Η αξία του Podcast στην σχολική Βιολογία»

Η αξία του Podcast στην σχολική Βιολογία

2) Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φανίδης παρουσίασε την διαδικασία για την σύνταξη βιογραφικού τύπου Europass μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

3) Ο κ. Χασάπης Σωτήριος (M. Sc. Μαθηματικός) και ο κ. Κομηνός Δημήτριος (Δρ. Φιλόλογος) παρουσίασαν, τις λειτουργίες και τις δυνατότητες για ψηφιοποίηση εγγράφων μέσω του το ΙRIS Scan, που διαθέτει το σχολείο. Επίσης πρότειναν τρόπους χρήσης των ψηφιοποιημένων εγγράφων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δείτε το σχετικό Βίντεο