Πρακτική Άσκηση φοιτητών Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας 2019-2020

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Σχολείου με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  φοιτήτρια του Τμήματος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας προσήλθε για την πρακτική άσκησή της κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-20.

Το πρόγραμμα αφορά στην Πρακτική Άσκηση Φοιτητών του ΤΑΓΦ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του θεσμού των μεντόρων καθηγητών και διήρκεσε από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου 2020. Μέντορας της φοιτήτριας ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου Δρ. Ειρήνη Αρναούτη.

Δειγματικές διδασκαλίες καθηγητών του σχολείου μας με ακροατήριο Κινέζους καθηγητές.

Οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, προσέφεραν διδασκαλίες  σε δύο ομάδες Κινέζων καθηγητών από τα Γραφεία Εκπαίδευσης Hangzhou Xiacheng District και Hangzhou Educational Bureau, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό- επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα τις ανθρωπιστικές σπουδές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, που πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα σχολεία της Αθήνας και της Καλαμάτας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2019, συμβάλλοντας σημαντικά στη γνωριμία των Κινέζων καθηγητών με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τις διδακτικές μεθόδους.

Σημειώνεται ότι  μία διδασκαλία ήταν διαθεματική και πραγματοποιήθηκε από τον Υποδιευθυντή του σχολείου και Μαθηματικό κ. Χασάπη Σωτήριο μαζί με τη Φιλόλογο Καθηγήτρια κ. Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ.

Προηγήθηκε υποδοχή και ενημέρωση των Κινέζων Εκπαιδευτικών σχετικά με την Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης από το Διευθυντή του Προτύπου Λυκείου κ. Φανίδη Χρήστο και τον Υποδιευθυντή κ. Χασάπη Σωτήριο.

Προσφέρθηκαν σε κάθε ομάδα των Κινέζων Εκπαιδευτικών 2 τρίωρα δειγματικών διδασκαλιών φιλολογικών μαθημάτων γύρω από θέματα αρχαιογνωσίας.

Μετά τις διδασκαλίες ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα εκπαιδευτικά συστήματα Ελλάδας και Κίνας. Συμμετείχε ενεργά η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ02  κ. Αγγελική Χρονοπούλου.    Επίσης, έγιναν παρουσιάσεις πολιτισμικού υλικού τόσο από την ομάδα των Κινέζων Εκπαιδευτικών όσο και από τους μαθητές του Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την εξαιρετική δουλειά τους. Οι εντυπώσεις και τα σχόλια των Κινέζων συναδέλφων ήταν ενθουσιώδη.

Ο Διευθυντής