Συμμετοχή των μαθητών/τριών του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στην Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα για το σχολικό έτος 2021-2022

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου. Διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/151769/Δ2/23-11-2021) και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και φυσικά την Ελλάδα με τη συμμετοχή και σχολείων του Απόδημου Ελληνισμού.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

  • Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για την οικονομική επιστήμη.
  • Τον εντοπισμό και την ενθάρρυνση μιας νέας γενιάς ταλαντούχων μελλοντικών οικονομολόγων.
  • Τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με καταξιωμένους και έγκριτους οικονομολόγους.
  • Τη δημιουργία ενός δικτύου εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης με ειδικό ενδιαφέρον στον οικονομικό αλφαβητισμό.
  • Τον εντοπισμό πεδίων βελτίωσης της διδασκαλίας των αρχών της οικονομικής επιστήμης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η φετινή συμμετοχή του σχολείου μας, του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε της Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς και οι οκτώ μαθητές και μαθήτρια της Γ? Λυκείου που συμμετείχαν, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για επτά μαθητές και μαθήτρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής και έναν μαθητή από τη Θετική κατεύθυνση. Πρόκειται για του μαθητές και τη μαθήτρια (σειρά κατάταξης με βάση την επίδοση).

  1. Βασίλειος Χατζηβασίλογλου
  2. Ιάσων Σπίγγος
  3. Ρωμανός Δαλιβίγκας
  4. Θεόδωρος Γεράσης
  5. Γεώργιος Πηλιτσίδης
  6. Κωνσταντίνος Τζελέπης
  7. Αναστάσιος Γεράσης
  8. Σταυρούλα Κωσταρίδη

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον μαθητή με την καλύτερη επίδοση Βασίλη Χατζηβασίλογλου, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις μαθητές και μαθήτριες με την υψηλότερη επίδοση στην Ελλάδα με βαθμολογία Άριστα (100%).

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τη μαθήτρια που συμμετείχαν και στον καθηγητή τους κύριο Ματθαίο Γιανναρά.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις επόμενους δύο φάσεις του διαγωνισμού.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης