ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑ.

Οι μαθήτριες του Προτύπου Λυκείου μας, Καλογιαννίδου Ελισσάβετ, (Β΄ Τάξη), Κουλουριώτη Ελεάννα, (Α΄ Τάξη), Μαραγκάκη Αντιγόνη, (Β΄ Τάξη), Μπεθάνη Ελένη, (Β΄ Τάξη) και Νικάκη Αντιγόνη, (Α΄ Τάξη), έλαβαν μέρος στο διαδικτυακό μαθητικό Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικού Κειμένου με θέμα την Ποίηση της Κικής Δημουλά, μιας από τις σημαντικότερες ποιήτριες της χώρας μας, η διοργάνωση του οποίου πραγματοποιήθηκε από το Ιδιωτικό-Ισότιμο Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών και το Ιδιωτικό Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού στις 8/3/2021 (Α΄ Φάση) και 9/3/2021 (Β΄ Φάση- Τελικός).

Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού οι μαθήτριές μας παρουσίασαν τα ποιήματα που είχαν επιλέξει ενώπιον των Συμβούλων Καθηγητών – Κριτών των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό.

Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού προκρίθηκαν δέκα μαθητές/μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία και παρουσίασαν τα κείμενά τους ενώπιον κριτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν οι κυρίες Κική Δεμερτζή, Φιλόλογος, Θεατρολόγος και πρώην Σχολική Σύμβουλος, Κόρα Καρβούνη, Ηθοποιός και Coach Ηθοποιών και Χρύσα Σπυροπούλου, Φιλόλογος, Συγγραφέας και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου.

Στη Δεύτερη Φάση του Διαγωνισμού, οι μαθήτριές μας που προκρίθηκαν ανάμεσα στους 10 μαθητές του Τελικού (από 76 μαθητές και μαθήτριες 21 άλλων σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν στην πρώτη φάση) ήταν η Καλογιαννίδου Ελισσάβετ (Β΄Λυκείου) που πήρε το 3ο Βραβείο και η Μαραγκάκη Αντιγόνη (Β΄Λυκείου) που πήρε έπαινο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στις άλλες τρεις μαθήτριες που συμμετείχαν: Κουλουριώτη Ελεάννα (Α΄ Λυκείου), Μπεθάνη Ελένη (Β΄ Λυκείου) και Νικάκη Αντιγόνη (Α΄ Λυκείου) με τις επίσης εξαιρετικές, ουσιαστικές και ερμηνευτικές αναγνώσεις τους!

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκεται και εδώ.

Πολλά Θερμά Συγχαρητήρια και από τις Καθηγήτριες, που ανέλαβαν την προετοιμασία για το Διαγωνισμό, στις αναγνώστριες – μαθήτριές μας, οι οποίες εμβάθυναν στα ποιητικά νοήματα και τα ερμήνευσαν με επιτυχία, ιδιαίτερη ευαισθησία και άποψη αισθητική!

Οι Καθηγήτριες

Μαρία Λιτσάρδου, δ.φ.

Ιωάννα Ψευτογιάννη, δ.φ.

Ευαγγελία Καρίμαλη, δ.φ.

Αικατερίνη Τσαχτσαρλή, M.A.