4η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: “Επαγγέλματα στη νέα εποχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Κοινωνικής Δικτύωσης”

Πρόσκληση

Στα πλαίσια των διαδικτυακών εκδηλώσεων επαγγελματικού προσανατολισμού και της συνδεσης της Εκπαίδευσης με την Εργασία, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Επαγγέλματα στη νέα εποχή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Κοινωνικής Δικτύωσης».

Σε μια εποχή που η πληροφόρηση και η ενημέρωση των πολιτών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινής ζωής, τα επαγγέλματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης λειτουργούν καταιγιστικά. Οι δεξιότητες, οι γνώσεις αλλά και οι αρχές που πρέπει να διαθέτουν οι επαγγελματίες στον χώρο της δημοσιογραφίας, όπως η κριτική αξιολόγηση πληροφοριών, η ικανότητα της επικοινωνίας και της διαπραγμάτευσης, η τήρηση των κανόνων και του κώδικα δεοντολογίας, η αμεροληψία, η ευσυνειδησία, η ηθική ακεραιότητα και η εργατικότητα είναι κρίσιμες και σημαντικές σε όλα τα πεδία της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων. Η παρουσίαση των μεθόδων της έρευνας, της ανάλυσης και της πληροφόρησης των ζητημάτων της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας μπορεί να λειτουργήσει παραδειγματικά και καταλυτικά στη λήψη αποφάσεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία.

Εισηγητές:

  • Παναγιώτης Στάθης: Παρουσιαστής ΑΝΤ1, δημοσιογράφος (Δικαστικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία)
  • Δέσποινα Μανδελενάκη: Δημοσιογράφος ΣΤΑΡ (Διεθνές ρεπορτάζ)
  • Παναγιώτης Μπούσιος: Δημοσιογράφος ΣΤΑΡ (Αστυνομικό ρεπορτάζ)
  • Τζένη Χαραλαμπίδου: Δημοσιογράφος ΕΡΤ (Διαδικτυακή Δημοσιογραφία, social media, web doc)
  • Τριανταφύλλου Σωτήρης: Διδάκτορας του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (Αθλητικό Ρεπορτάζ) και αρχισυντάκτης στον ιστότοπο sports3.gr.

Υπεύθυνοι οργάνωσης, συντονισμού και επικοινωνίας:

Αργύρη Παναγιώτα (M.Sc, M.Ed), Μαθηματικός στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Υποψήφια Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.do/register-zoom

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση