Συμμετοχή του σχολείου μας στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Τσεχία και τη Σλοβακία, ενώ φέτος διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Ουγγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ ? Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους:

  • Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για οικονομικά θέματα.
  • Την αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων και την ενθάρρυνση τους στις μετέπειτα σπουδές τους.
  • Τη σύνδεση των διαγωνιζομένων με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό πεδίο.
  • Τη δημιουργία ενός δικτύου μαθητών και μαθητριών λυκείου και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για την οικονομική εκπαίδευση.

Επίπεδα οργάνωσης

Σχολικός γύρος: Οργανώνεται στο επίπεδο της σχολικής μονάδας από τον υπεύθυνο καθηγητή με την στήριξη της ομάδας της Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Περιφερειακός γύρος: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ ? Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εταίρους της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην εκάστοτε περιοχή.

Τελικός: Οργανώνεται από το ΚΕΦίΜ ? Μάρκος Δραγούμης. Ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Διεθνής τελικός: Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις προκρίνονται στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

To σχολείο μας εκπροσωπήθηκε επάξια στον Σχολικό Γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας που διεξήχθη διαδικτυακά την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, από 6 (έξι) μαθητές/τριες:

1. Διονυσόπουλος Αριστείδης (Γ΄ Λυκείου)

2. Ζάχος Χρήστος (Β΄ Λυκείου)

3. Καραογλάνης Ιγνάτιος (Γ΄ Λυκείου)

4. Κωσταρίδη Σταυρούλα (Β΄ Λυκείου)

5. Σπίγγος Ιάσων (Β΄ Λυκείου)

6. Τζελέπης Κωνσταντίνος (Β΄ Λυκείου)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός/Συντονίστρια: Σβώλη Κωνσταντίνα ΠΕ80 Οικονομολόγος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και συνέχεια και στους επόμενους γύρους!