2η Πανελλαδική Θέση των μαθητών μας στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής 2020!

Συγχαρητήρια σε όλες της ομάδες από το Σχολείο μας που συμμετείχαν (ALGEBROS, EVANGL_20, MILLESTAT, STATONE, A314ΘΑΝΟΙ, ΑΛΓΕΥΡΗΚΑ, ΜΟΤΕΛΕΙΟΙ, με 18 μαθητές/μαθήτριες συνολικά), με μεράκι στη γνώση, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής. Οι τρεις ομάδες που πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού(ALGEBROS, EVANGL_20, MILLESTAT) έκαναν εξαιρετική δουλειά, με επαγγελματικές παρουσιάσεις κυριολεκτικά και μπράβο τους! Οι νικητές κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και η ομάδα μας MILLESTAT, με τον Μιλτιάδη Τσώλα της Α΄ λυκείου, διακρίθηκε παίρνοντας τη 2η θέση Πανελλαδικά στα Λύκεια. Οι συμμετοχές στο φετινό διαγωνισμό ήταν αυξημένες κατά 20% περίπου και έφτασαν στα 136 σχολεία. και τις 436 ομάδες Πανελλαδικά. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι δύο πρώτες ομάδες, με τη μία να είναι η δική μας!

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΛΣΤΑΤ – Ελληνική Στατιστική ΑρχήΕΛ.ΣΤΑΤ, η οποία προωθεί την Στατιστική παιδεία στην Ελλάδα, με διάφορες δράσεις και εξαιρετική οργάνωση! Όμορφα παιχνίδια και υλικό για απασχόληση με μάθηση σχετικά με τις Στατιστικές έννοιες έχει δημιουργήσει η ΕΛΣΤΑΤ εδώ: https://www.statistics.gr/el/edu-games

Όλες τις εργασίες των 5 πρώτων ομάδων μπορείτε να τις βρείτε εδώ: https://www.statistics.gr/?/statistics-competition-presenta?.

Για τον 3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής δείτε εδώ: https://www.statistics.gr/?/c40d552a-f7af-7ae1-4722-f6ba370?

Συγχαρητήρια και στους/στις μαθηματικούς του Σχολείου μας και ιδιαίτερα στον κ. Χασάπη που επιμελήθηκε τον διαγωνισμό.

Ο Διευθυντής