Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αείμνηστος ιατρός και Καθηγητής Ιατρικής κύριος Ιωακείμ Τσαπόγας κληροδότησε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ποσό, το οποίο θα χορηγείται τμηματικά, με σκοπό την απονομή χρηματικού βραβείου με την ονομασία «Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα». Το χρηματικό βραβείο ύψους $10.000 (δέκα χιλιάδων δολαρίων) θα δίνεται ετησίως στον καλύτερο μαθητή/μαθήτρια του Σχολείου.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, αρμόδιο εκ του νόμου για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Π.Π.Σ. πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή, έχει κάνει αποδοχή του κληροδοτούμενου ποσού από 22/09/2017.

Η απονομή του βραβείου κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά δεν κατέστη δυνατή πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφα και παραστάσεις μας προς τους αρμοδίους λόγω απουσίας εκτελεστών της διαθήκης. Από τον Μάρτιο του 2018 ορίστηκε εκτελέστρια. Τον Ιούλιο  του 2018,  σε σχετική συνάντηση που έγινε  με τον Διευθυντή του Τμήματος Εκκαθάρισης της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τετιμημένοι κληρονόμοι,  η διορισθείσα εκτελέστρια μας διαβεβαίωσε ότι την παρούσα σχολική χρονιά θα διατεθεί το ποσό ώστε να απονεμηθεί το βραβείο.

Για την διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας απονομής, η απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου είναι το βραβείο να απονέμεται στον μαθητή ή στην μαθήτρια της Γ? Λυκείου που θα έχει συγκεντρώσει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, επειδή  μέχρι την είσπραξη του κληροδοτήματος από το Σχολείο μας ώστε  να γίνει η  απονομή του σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιος φορέας είναι το παραπάνω αναφερόμενο Τμήμα Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών, το Σχολείο μας επιφυλάσσεται έναντι των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η απονομή την φετινή σχολική χρονιά, για λόγους που δεν ευθύνεται το Σχολείο. 

Θα σας ενημερώνω για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Ο Διευθυντής