Συμμετοχή Μαθητριών μας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης διοργανώνεται από την πρωτοβουλία της Επιστημονικής Κοινότητας της Γερμανίας “Η Επιστήμη σε Διάλογο” (“Wissenschaft im Dialog”).
Το φετινό του θέμα ήταν “Το μέλλον της Κινητικότητας” (“The future of mobility”) και πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Euroscience Open Forum – ESOF, στην Τουλούζη της Γαλλίας (9-14/7/2018).
Τρεις από τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης ήταν οι μαθήτριες του σχολείου μας :
1) Δρακουλάτου Γεωργία.
2) Αυγερινού Κατερίνα
3) Πρωτονοταρίου Ελένη
που επιλέχθηκαν τον Μάρτιο σε σχετική διαδικασία.
Παραθέτουμε φωτογραφίες
και σχετικό κείμενο της μαθήτριας Αυγερινού Κατερίνας.
Ξεκινώντας τη Β’ Λυκείου, εκμεταλλεύτηκα τη δυνατότητα που μου παρείχε το σχολείο μου να συμμετέχω σε ομίλους και  μεταξύ αυτών επέλεξα και τον Όμιλο “Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Θετικών Επιστημών”. Η επιλογή μου αυτή καθορίστηκε τόσο από το θέμα του ομίλου όσο και από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που τον συνόδευαν. Αποκορύφωμα αυτών των δράσεων ήταν η συμμετοχή στο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης, το οποίο έλαβε χώρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή τον Απρίλιο του 2018. Μια συμμετοχή που αποτέλεσε το εισιτήριο για την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιστήμης, στην Τουλούζη της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2018, με θέμα “Το μέλλον της κινητικότητας”. Η δράση αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχαμε την δυνατότητα να μάθουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατόπιν να προτείνουμε και να ψηφίσουμε τις δικές μας ιδέες σύμφωνα με αυτές. Ταυτόχρονα, όμως, παρακολουθήσαμε ομιλίες ειδικών επιστημόνων σχετικά με το θέμα, συναναστραφήκαμε με παιδιά από όλη την Ευρώπη και πήραμε μία γεύση από την φιλοξενία σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Η διαμονή μας στην Τουλούζη ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όλα τα επίπεδα. Το ταξίδι αυτό, ως επιστέγασμα της θητείας του ομίλου για την φετινή χρονιά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ενθάρρυνση και την επιστημονική στήριξη της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Παναγιώτας Αργύρη, την οποία ευχαριστώ από καρδιάς.