Διάκριση μαθητριών μας στο Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 2018

Η Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων Επιστήμης και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης “Science View” διοργάνωσε φέτος για τρίτη φορά το “Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 2018” σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Το φετινό θέμα ήταν “Σεισμοί: Εξερευνώντας τα σημερινά επιτεύγματα, τις μελλοντικές προκλήσεις και προσδοκίες σε σχέση με την εκπαίδευση, αντιμετώπιση και πρόληψη”

Οι μαθήτριες/τές : Αυγερινού Κ., Γουργουλέτης Ν.,  Ζώτου Ε., Δρακουλάκου Γ.,  Θεοδωράτου Ε.,  Καραογλάνης Χ.,  Πρωτονοταρίου Ε.,  Φραγκάκη Θ.,  Σταματιάδη Σ. του ομίλου “Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Γνώσης Θετικών Επιστημών” με υπεύθυνη την κ. Αργύρη Παναγιώτα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Συμμετείχαν συνολικά περίπου 80 μαθητές από 10 διαφορετικά σχολεία.
Οι μαθητές του ομίλου (όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες) είχαν χωριστεί σε 3 υποομάδες και είχαν πρετοιμαστεί για τρεις υποενότητες: “Εκπαίδευση” – “Αντιμετώπιση” – “Πρόληψη”.

Η ολομέλεια των συμμετεχόντων μαθητών επέλεξε (με μυστική ψηφοφορία) 6 μαθητές ? δυο (2) για κάθε θεματική περιοχή  ? για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης.
Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο Επιστήμης διοργανώνεται από την πρωτοβουλία της Επιστημονικής Κοινότητας της Γερμανίας “Η Επιστήμη σε Διάλογο” (“Wissenschaft im Dialog”) και το φετινό του θέμα είναι “Το μέλλον της Κινητικότητας” (“The future of mobility”) και θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Euroscience Open Forum – ESOF, στην Τουλούζη της Γαλλίας, τον Ιούλιο του 2018 (9-14/7/2018).
Τρεις από τους έξη εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης θα είναι οι μαθήτριες του σχολείου μας :
1) Δρακουλάτου Γ. (Πρόληψη).
2) Αυγερινού Κ. (Αντιμετώπιση)
3) Πρωτονοταρίου Ε. (Εκπαίδευση)
 
Συγχαρητήρια στους μαθητές / μαθήτριες που συμμετείχαν και στην καθηγήτριά τους.