Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές/τριες από τα τμήματα της Α & Β Λυκείου από το τμήμα της Κατεύθυνση Υγείας της Γ Λυκείου και του Ομίλου Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας επισκέφτηκαν το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Επίσκεψης είχε ως αφετηρία ενημέρωση για τις Σπουδές στην Βιολογία και τις Επιστημονικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια μέσα από ερευνητικές μελέτες.

Στην συνέχεια ακολούθησε συμμετοχή σε εργαστηριακά πειράματα με το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, PCR, υπολογιστικά μοντέλα πρωτεϊνών, διαγονιδιακά φυτά και παρασκευάσματα από φυτικούς οργανισμούς στο μικροσκόπιο, απομόνωση και ηλεκτροφόρηση DNA, τη μονάδα αλληλούχησης νέας γενιάς (NGS), παρασκευάσματα από ζωικούς οργανισμούς, τη μονάδα κυτταρομετρίας ροής και και ανατομή σε ένα ποντικάκι για την μελέτη των εσωτερικά όργανα που μοιάζουν αρκετά με αυτά του ανθρώπου.