Παραλαβή αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED

rs=w_1200,h_1200.jpeg

Παραδόθηκε στην Διευθύντρια του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κα Αντιγόνη Λασκαρίδου, Αυτόματος Eξωτερικός Απινιδωτής AED προς χρήση αν απαιτηθεί, για την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και την εγγύτερη τοπική κοινωνία. Ο απινιδωτής αποτελεί προσφορά, η οποία εξασφαλίστηκε για την Ευαγγελική Σχολή από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κ. Αναστάσιο Τσάτσο. Αποτελεί το επιστέγασμα της δράσης από τα προηγούμενα σχολικά έτη στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών και της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων με την πραγματοποίηση του σεμιναρίου βασικής υποστήριξης ζωής (B.L.S.), και πιστοποίησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (E.R.C.) στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το σεμινάριο ήταν προσφορά του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ίδιο σεμινάριο προετοιμάζεται και για τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου.

20221006_101816apinidotis.jpg

Η δράση συνεχίζεται το σχολικό έτος 2023 – 2024 με την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των μαθητών / μαθητριών της Γ Λυκείου ως αυριανών πολιτών, στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών και της εθελοντικής προσφοράς. Συγκεκριμένα στις 17-18-19 Οκτωβρίου 2023, 11:00 – 14:00, η Προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης & Βιβλιοθήκης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια κ. Μαρία Μεϊδάνη με την ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών του Κέντρου, σε συνεργασία με τον Κ.Φ.Α. κ. Σάρλα Γεώργιο, θα υλοποιήσει ενημερωτικό σεμινάριο σε όλα τα τμήματα της Γ Λυκείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τις προσφορές, την εταιρεία – χορηγό του Απινιδωτή, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων κ. Αναστάσιο Τσάτσο, τον Γενικό Διευθυντή του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Πάνο Μινογιάννη και την Προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης & Βιβλιοθήκης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Μαρία Μεϊδάνη.

Δείτε εδώ την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση του απινιδωτή.

1ο Βραβείο στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό ‘Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών’ με θέμα «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας»

Το 1ο Βραβείο έλαβε ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου που συμμετείχε στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό ‘Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών’ με θέμα «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής και το Μουσείο Φαρμακολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στον χώρο του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ στην Πλάκα.

Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού για τη βράβευση της ομάδας μας και ιδιαιτέρως την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών – University of Athens κ. Σωτηρία-Αλεξάνδρα Σακελλαρίου, τον Προϊστάμενο του Tμήματος Μουσείων και Ιστορικού Αρχείoυ του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ευάγγελο Παπούλια και την Επιμελήτρια – Μουσειοπαιδαγωγό του The Athens University History Museum κ. Φαίη Τσίτου. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. Δημήτριο Καραδήμα, την Αναπλ. Καθ. Φαρμακολογίας Χ. Λιάπη και τον τ. Αναπλ. Καθ. Ιατρικής κ. Ι. Στ. Παπαδόπουλο υπευθύνους του Μουσείου Φαρμακολογίας.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\IMG-3.jpg

Από την τελετή βράβευσης

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν υποχρεωτική η πραγματοποίηση δύο επισκέψεων: στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ και στο Μουσείο Φαρμακολογίας (Τμήμα Φαρμακευτικής) του ΕΚΠΑ, ώστε οι μαθητές/τριες να εμπνευστούν από κάποιο έκθεμα των μουσείων και να συνθέσουν την εργασία τους.

Η ομάδα μας εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Φαρμακολογία και Συνταγολογία» του Γ. Ιωακείμογλου που εκτίθεται στο Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ και από τη συλλογή με Μικροσκόπια που εκτίθενται στο Μουσείο Φαρμακολογίας, προκειμένου να αναπτύξουν τα ζητούμενα για τον διαγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, εργαζόμενοι/ες σε μικρές ομάδες και υπό την εποπτεία των υπεύθυνων καθηγητών, πραγματοποίησαν τα παρακάτω:

Α. Για την 1η ενότητα του διαγωνισμού συνέθεσαν πρωτότυπη ερευνητική εργασία για την ελονοσία ως πανδημία του παρελθόντος και σύγχρονη ενδημική νόσο. Σε αυτή αναφέρουν στατιστικά δεδομένα για την εξάπλωσής της, περιγράφουν τον τρόπο μετάδοσής της, διηγούνται την ενδιαφέρουσα ιστορία της ανακάλυψης και απομόνωσης της αρτεμισινίνης, που είναι το κύριο φάρμακο για την αντιμετώπισή της και τέλος συζητούν για τη χρήση της αρτεμισίας (του φυτού από το οποίο ελήφθη το φάρμακο) ως βότανο και ποτό.

Β. Για τη 2η ενότητα οι μαθητές/ριες:

  1. Εκτύπωσαν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του σχολείου το μόριο της αρτεμισινίνης (Εικόνα 1). Το μόριο σχεδιάστηκε σε σχεδιαστικό λογισμικό χημικών ενώσεων και ακολούθως έγινε η επεξεργασία του αρχείου αυτού σε λογισμικό εκτύπωσης 3D. Μετά την εκτύπωσή του έγινε η απαραίτητη απομάκρυνση των στηριγμάτων, η λείανσή του και βάφτηκε με τα συνήθη χρώματα που αναπαριστούν τα χημικά στοιχεία.

Εικόνα 1: Το εκτυπωμένο μόριο της αρτεμισινίνης.

2. Δημιούργησαν αφίσα (Εικόνα 2), ώστε οι επισκέπτες/ριες του μουσείου να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για το έκθεμα.

Εικόνα 2: Μικρογραφία της αφίσας.

3. Δημιούργησαν βίντεο stop motion animation, χρησιμοποιώντας σχέδια που ζωγράφισε μία μαθήτρια (Εικόνα 3). Η καταγραφή βίντεο και ήχου έγινε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου (Εικόνα 4), ενώ χρησιμοποιήθηκε κατάλληλο λογισμικό για την επεξεργασία βίντεο και εικόνων.

Εικόνα 3: Μερικά από τα σχέδια που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο.

Εικόνα 4: Κατά τη δημιουργία του βίντεο.

4. Δημιούργησαν δύο κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, τα οποία παίζουν σε περιβάλλον android (Εικόνα 5) και συνοδευτική αφίσα (Εικόνα 6).

Εικόνα 5: Στιγμιότυπα οθόνης από τα κουίζ.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Συνοδευτική αφίσα ΚΟΥΙΖ.PNG

Εικόνα 6: Συνοδευτική αφίσα με οδηγίες για τα κουίζ.

5. Δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέμα (Εικόνα 7), που ο επισκέπτης/η επισκέπτρια μπορεί να παίξει οποιαδήποτε στιγμή διαδικτυακά σε υπολογιστή ή σε φορητή συσκευή, καθώς και τη συνοδευτική αφίσα με οδηγίες (Εικόνα 8).

Εικόνα 7: Στιγμιότυπο οθόνης του παιχνιδιού.

C:\Users\user\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Συνοδευτική αφίσα ΠΑΙΧΝΙΔΙ scratch.png

Εικόνα 8: Συνοδευτική αφίσα για το παιχνίδι.

6. Δημιούργησαν εικονικό τρισδιάστατο μουσείο, όπου παρουσιάζουν συνοπτικά τη βιβλιογραφική έρευνα για το θέμα, με συνοδευτική αφίσα (Εικόνα 9). Η ηχογράφηση των αφηγήσεων έγινε με κινητό τηλέφωνο.

Εικόνα 9: Συνοδευτική αφίσα για το εικονικό μουσείο.

Σκοπός της ομάδας ήταν οι μαθητές/τριες να εξετάσουν την ελονοσία ως πανδημία τόσο στην αρχαιότητα, όσο και στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και να μελετήσουν τη χημική σύνθεση του μορίου αρτεμισινίνη που αποτελεί και τη δραστική ουσία για την καταπολέμηση της ασθένειας. Οι μαθητές/τριες αναζήτησαν στατιστικά στοιχεία για την παγκόσμια παρουσία της ελονοσίας που την καθιστά ακόμα πανδημία. Ακόμα κατανόησαν τον τρόπο δράσης της δραστικής ουσίας απέναντι στο πλασμώδιο που την προκαλεί.

Σχετικά με την Ενότητα Β, η ομάδα ήθελε να δώσει έμφαση στη διαδραστικότητα και τη συμπερίληψη κατά την ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ενεργοποιώντας διαφορετικές αισθήσεις του επισκέπτη/της επισκέπτριας, ο οποίος/η οποία μπορεί να παρακολουθήσει την αφήγησή μας εικονικά (εξ αποστάσεως), να προβάλλει το τρισδιάστατο μόριο της αρτεμισινίνης και επιπλέον, να έχει «επαφή» με το μουσείο και μετά την επίσκεψη, παίζοντας το παιχνίδι ή δοκιμάζοντας τα κουίζ.

Οι μαθητές μας φαντάστηκαν ένα μουσείο διαφορετικό, διαδραστικό και φιλικό προς όλους, αξιοποιώντας την τεχνολογία και αυτή ήταν η πρόταση που υπέβαλλαν στον διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές (σε αλφαβητική σειρά):

Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημικός), Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (Πληροφορικός)

Συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες Α και Β τάξης (σε αλφαβητική σειρά):

Ενότητα Α – Βιβλιογραφική έρευνα

Μυρσίνη-Εφραιμία Κανά, Άννα Μαναβοπούλου, Μαρία Μαράτου, Αναστασία Αικατερίνη Παπανικολάου, Βασιλική Μαρία Πατρή, Ιουλιέτα Πέρβελη, Ανδριάνα Πετροπούλου, Άννα-Μαρία Σκουρτιά

Ενότητα Β

Αφίσες

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Λουκία Δέσποινα Μουτούση, Βασιλική Μαρία Πατρή

Παιχνίδι

Ιωάννης Δουμένης, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

Κουίζ

Δαλαμάγκας Δημήτριος, Δέσποινα Παρθένιου, Αναστασία Πηλιχού

Εικονικό μουσείο

Αικατερίνη Βάρου, Μελίνα Διονυσοπούλου

Τρισδιάστατη εκτύπωση

Ιάσων Βάσκας, Σπυρίδων Σοφούλης, Νεφέλη Ιακωβάκη

Βίντεο – Επεξεργασία εικόνας και ήχου

Θεμιστοκλής Κωνσταντινίδης, Παναγιώτης Μαρτής, Μαρία Μπίλλα, Γεώργιος Μπούρας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Φατσέας

Σχέδια-σκίτσα

Σοφία Δέσποινα Λέκα

 

Δράση Βιολογίας, Εξοικείωση μαθητών με το εργαστήριο

Στη δράση συμμετείχαν 10 μαθητές της πρώτης λυκείου με σκοπό την εξοικείωση τους με το εργαστήριο βιολογίας και την προετοιμασία τους κυρίως στο διαγωνισμό του ΕΟΕΣ. Η συνάντηση καθιερώθηκε κάθε Παρασκευή 2μμ-4μμ

Ονόματα μαθητών.

Γερακάρη Χριστιάνα ,Γεωργαράς Μάξιμος, Ζαχαράκη Πηνελόπη, Ιωάννου, Νικόλαος, Καλτσής Βασίλειος, Κωνσταντινίδη Μαρία, Σέμπος Ρήγας, Αργυρίου Νικόλαος, Ασπρογέρακας Χριστόφορος, Γεωργαράς Σέργιος, Τζίντζου Άννα –Μπέλλα, Χαντζαρίδης Μάριος

Μικροσκόπιο (φωτογραφία: Νομικού Μαρίνα)

Παρατήρηση φυτικών επιθηλιακών κυττάρων κρεμμυδιού

(φωτογραφία: Πηνελόπη Ζαχαράκη)

Μηχανισμοί οικονομίας στο νερό(Στόματα φυτικών κυττάρων)

φωτογραφία: Πηνελόπη Ζαχαράκη

φωτογραφία: Σπύρος Σοφούλης

φωτογραφία: Πηνελόπη Ζαχαράκη

Αμυλόκοκκοι

φωτογραφία: Πηνελόπη Ζαχαράκη

Πλασμόλυση κυττάρων

φωτογραφία: Σπύρος Σοφούλης

Κυτταρική διαίρεση από μόνιμο παρασκεύασμα

φωτογραφία: Νεφέλη Ζορμπά Σφαέλλου

Επιμέλεια: Βαμβακοπούλου Σεβαστή, Βιολόγος, MSc και MEd.

Το Πείραμα του Ερατοσθένη στο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και φέτος την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 η πανελλήνια σχολική δράση υπολογισμού της ακτίνας της Γης με τη μέθοδο του Ερατοσθένη. Η δράση, που διοργανώνεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., ξεχωρίζει στα σχολικά μας δρώμενα τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας. Mαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας υπολογίζουν την περιφέρεια της Γης μετρώντας τα μήκη ράβδων και των σκιών τους, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Ένα πείραμα που συγκαταλέγεται στα 10 πιο όμορφα επιστημονικά πειράματα στην ιστορία της Φυσικής.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές, συνεργατικές και ανακαλυπτικές δραστηριότητες. Στους πρωταρχικούς επίσης στόχους της δράσης συγκαταλέγονται: η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών σε μια δραστηριότητα μεγάλου ενδιαφέροντος, η ανταλλαγή των δεδομένων και η διαθεματική προσέγγιση.

Η δραστηριότητα της υλοποίησης του ιστορικού πειράματος του Ερατοσθένη είναι ιδιαίτερα απλή. Με την απλότητα όμως αυτή, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι κατορθώνει:

♦ να οδηγεί στη διαπιστωμένη γνώση και αποδοχή της αξίας των Θετικών Επιστημών για την κατανόηση του σύμπαντος κόσμου,

♦ να προσελκύει αβίαστα το ενδιαφέρον των μαθητών και να μαγνητίζει τη σκέψη αρκετών, ώστε να προωθεί και να καλλιεργεί τη θετική στάση τους απέναντι στις Θετικές Επιστήμες.

https://ekfe.reth.sch.gr/moodle/course/view.php?id=3

Το σχολείο μας συμμετείχε για μια ακόμα φορά στην πανελλαδική αυτή δράση εντάσσοντας το πείραμα στο πρόγραμμα σπουδών της Α Λυκείου σε συνδυασμό με τη μέτρηση και της μάζας της Γης. Η όλη δράση έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους 108 μαθητές της Α’ οι οποίοι εργάστηκαν αρμονικά σε ομάδες με χρήση κατάλληλων οργάνων και αναλυτικού Φύλλου Εργασίας.

A group of people sitting on the ground Description automatically generated

Δημιουργήθηκαν 14 ομάδες από τις διδάσκουσες, κ. Μαργαρίτα Τουλάτου και κ. Μαρία Διακόνου, με τέτοιο τρόπο ώστε να απαρτίζονται από μαθητές και μαθήτριες διαφορετικών τμημάτων (δύο ή ένας μαθητής ή μαθήτρια από κάθε τμήμα). Έτσι ενισχύθηκε η διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους κι επικεντρώθηκαν στην εργασία που τους είχε ανατεθεί.

A group of people sitting on the ground Description automatically generated with medium confidence

Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τη μέτρηση μήκους και χρόνου. Με την μέτρηση της χρονικής διάρκειας ελεύθερης πτώσης αντικειμένων από γνωστό ύψος, προσδιόρισαν την επιτάχυνση της βαρύτητας του τόπου και χρησιμοποιώντας την ακτίνα της Γης από το πείραμα του Ερατοσθένη υπολόγισαν τη μάζα της Γης από τον τύπο ορισμού του g. Τα αποτελέσματα μετρήσεων και υπολογισμών όλων των ομάδων φαίνονται στον ακόλουθο πίνακα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ 20/3/2023
RΓ (km) σφάλμα RΓ g (m/s2) σφάλμα g MΓ ×1024 (Kg) σφάλμα MΓ
ΟΜΑΔΑ 1 6188,32 0,030 10,65 0,086 6,11 0,020
ΟΜΑΔΑ 2 6200,00 0,027 9,92 0,010 5,70 0,050
ΟΜΑΔΑ 3 6286,00 0,013 11,2 0,142 6,60 0,100
ΟΜΑΔΑ 4 6184,38 0,029 11,24 0,148 6,81 0,120
ΟΜΑΔΑ 5 6346,08 -0,004 10,09 0,029 6,10 0,020
ΟΜΑΔΑ 6 6196,22 -0,027 9,01 -0,082 5,20 -0,130
ΟΜΑΔΑ 7 6535,00 0,026 9,95 0,014 5,97 -0,002
ΟΜΑΔΑ 8 6350,00 -0,003 8,78 -0,105 5,32 -0,110
ΟΜΑΔΑ 9 6370,00 0,000 10,9 0,111 6,50 0,087
ΟΜΑΔΑ 10 6471,00 0,016 8,69 -0,114 5,46 -0,087
ΟΜΑΔΑ 11 6421,00 0,008 10,27 0,047 6,34 0,060
ΟΜΑΔΑ 12 6488,37 0,018 8,31 -0,153 5,96 -0,003
ΟΜΑΔΑ 13 6360,77 -0,002 10,53 0,073 6,23 0,042
ΟΜΑΔΑ 14 6287,96 -0,013 9,52 -0,030 5,63 -0,059
ΣΥΝΟΛΟ 6334,65 0,006 9,93 0,012 6,00 0,003

Οι μαθητές συνεργάστηκαν εξαιρετικά μεταξύ τους και οι επιβλέπουσες καθηγήτριες δεν χρειάστηκε καθόλου να επέμβουν παρά μόνο συμβουλευτικά.

Η χρονομέτρηση έγινε με το χρονόμετρο των κινητών τηλεφώνων τους. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν από πολύ καλά έως άριστα, αφού τα σφάλματα κυμάνθηκαν από 0,3% έως 1,2%.

Η πραγματοποίηση της εφαρμογής είχε προβλεφθεί για τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, το εκπληκτικό όμως ήταν ότι όλοι παρέμειναν ώσπου να παραδώσουν συμπληρωμένα τα Φύλλα Εργασίας τους και μετά το τέλος του σχολικού τους ωραρίου.

Για την πραγματοποίηση αυτής της διδακτικής παρέμβασης χρειάστηκε αναμόρφωση του προγράμματος για τη συγκεκριμένη ημέρα και συνεργασία με τους συναδέλφους που παραχώρησαν τις ώρες τους.

A group of people sitting on a roof Description automatically generated with low confidence

Επισυνάπτεται το Φύλλο Εργασίας

Φύλλο_Εργασίας_ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ_2023

‘Το Κάλλος στη σύγχρονη πόλη.’ Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας!

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές λυκείου και γυμνασίου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό!

Νικητές του διαγωνισμού είναι οι:

Πρώτο βραβείο, DJI Tello Drone Standard Kit Mini με Κάμερα αξίας 108 ευρώ, στη Δέσποινα Αντιγόνη Κατσαδωράκη, του Α1 τμήματος του λυκείου!

Δεύτερο βραβείο, FUJIFILM instax mini11 φωτογραφική μηχανή με φιλμ αξίας 85 ευρώ,στην Καλλιόπη Κάραλη του Γ2 τμήματος του Λυκείου!

Τρίτο βραβείο, FUJIFILM instax mini11 φωτογραφική μηχανή με φιλμ αξίας 85 ευρώ, στη Βασιλεία Κομισοπούλου του Γ1 τμήματος του Γυμνασίου!

Τέταρτο βραβείο, OLYMPUS Κιάλια DPC I, αξίας 65 ευρώ στο Φώτη Αδαμίδη του Α1 τμήματος του Γυμνασίου!

Πέμπτο βραβείο, Swissten SW32000400 Selfie Stick Τρίποδο κινητού αξίας 30 ευρώ, στη Σοφία Δέσποινα Λέκκα του τμήματος του Λυκείου!

Έκτο βραβείο, GorillaPod Mobile Mini Τρίποδο κινητού αξίας 15 ευρώ, στην Αγγελική Τασίκα του Β3 τμήματος του Γυμνασίου!

Έβδομο βραβείο, GorillaPod Mobile Mini Τρίποδο κινητού αξίας 15 ευρώ, στο Χρήστο Μπεζιργιαννίδη του τμήματος του Λυκείου!

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές.

Ευχαριστούμε πολύ το διευθυντή του λυκείου Χρήστο Φανίδη, τον καθηγητή κύριο Σωτήρη Κόλλια από το λύκειο και την καθηγήτρια κυρία Αντιγόνη Λασκαρίδου από το γυμνάσιο για την πολύτιμη συμμετοχή και βοήθεια στη διοργάνωση του διαγωνισμού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Λυκείου της Ευαγγελικής καθώς και την γονέα κυρία Λένα Κασαμπαλίδου για την ιδέα και την ουσιαστική βοήθεια στην υλοποίηση!

Τα δώρα ήταν ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου της Ευαγγελικής καθώς και μεμονωμένων γονέων! Τους ευχαριστούμε πολύ!

Η απονομή των δώρων θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την νέα σχολική χρονιά και σύντομα θα αναρτηθούν όλες οι συμμετοχές!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο κοσμετολογίας APIVITA

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, μαθητές/τριες από τα τμήματα της Β & Γ Λυκείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Κοσμετολογικής Εταιρείας APIVITA στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Η Εκπαιδευτική Επίσκεψη έλαβε χώρα στα πλαίσια της δράσης που διοργανώνει η Χημικός του σχολείου μας Δρ. Χ. Αγγελίδου με σκοπό τη σύνδεση της επιστήμης της Χημείας με την αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε η εταιρική παρουσίαση καθώς και η ξενάγηση των μαθητών/τριων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και εργαστηριακού ελέγχου της εταιρείας.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου: Χ. Αγγελίδου, Ε. Αρναούτη, Γ. Θώδης.

C:\Users\Chrisi\Downloads\20230406_110355.jpg

C:\Users\Chrisi\Downloads\20230406_111005.jpg

C:\Users\Chrisi\Downloads\20230406_130338.jpg

Σχολική Διαμεσολάβηση

Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι μια διαδικασία ειρηνικής επίλυσης διαφορών ή συγκρούσεων μεταξύ δύο μελών της μαθητικής κοινότητας με τη βοήθεια δύο (ειδικά εκπαιδευμένων για το λόγο αυτό) διαμεσολαβητών.

Η εκπαίδευση των μαθητών ως Σχολικοί Διαμεσολαβητές πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια αντίστοιχης Δράσης. Σήμερα το σχολείο μας διαθέτει περίπου 10 εκπαιδευμένους διαμεσολαβητές/τριες οι οποίοι/ες θα αναλάβουν τις διαμεσολαβήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μαθητών/τριών.

Για την Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης

Ο Υπεύθυνος Καθηγητής

Μιλτιάδης Μπιζμπιάνος

 

Χάλκινο μετάλλιο μαθηματικών στον μαθητή μας Ιωάννη Μαυρίκο στην 40η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Ο μαθητής μας, της Γ΄ λυκείου, Ιωάννης Μαυρίκος, ο οποίος διακρίθηκε στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» με αργυρό μετάλλιο, συμμετείχε στην Εθνική μας ομάδα για την 40η Β.Μ.Ο. στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Η Εθνική μας ομάδα είχε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της, καθώς και οι 6 διαγωνιζόμενοί μας πήραν μετάλλιο (συνολικά 3 αργυρά και 3 χάλκινα). Ο Γιάννης έδειξε από τις πρώτες ημέρες στο σχολείο την αγάπη του για τα Μαθηματικά και τις επιστήμες, συμμετείχε στον όμιλο Μαθηματικών, προετοιμαζόταν τα τελευταία τρία έτη συστηματικά για τους διαγωνισμούς μαθηματικών και αυτή του η επιτυχία αναδεικνύει τους κόπους του.

Εικόνα 1: Ο Γ. Μαυρίκος στην Αττάλεια με το χάλκινο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια Γιάννη και καλή πρόοδο!

Εικόνα 2: Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2023.
Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε 6 μετάλλια (3 αργυρά και 3 χάλκινα) στην Αττάλεια Τουρκίας.

 

Συμμετοχή του Ρητορικού Ομίλου στις “Αντιλογίες 2023”

Θερμά Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και στους μαθητές του Ρητορικού Ομίλου του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και για την ευπρεπή τους παρουσία και πολύ υψηλή επίδοση στους 8ους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας ? Αντιλογίας 2023 που πραγματοποιήθηκαν στα εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023.

Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε με τα «Μπράβο» που έγραψαν οι Κριτές των Αγώνων στα Έντυπα Βαθμολόγησης για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, το ΓΕΛ «Πολύτροπη Αρμονία», την Ελληνογαλλική Σχολή ?Jeanne D’Arc? και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών με τη συνεργασία του ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Για τη διεξαγωγή τους, επίσης, βλ.: https://politropiarmonia.gr/el/antilogies-2023-2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ρητορικού Ομίλου που προετοιμάσθηκαν από την εκπαιδευτικό και Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου Μαρία Λιτσάρδου και που συμμετείχαν στις ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2023 είναι οι εξής:

  • από την Α΄ Λυκείου: Ιωάννου Νικόλαος, Καλτσής Βασίλειος, Κανταρτζή Αθηνά και Παπαδόπουλος Βασίλειος.
  • από την Β΄ Λυκείου : Μουντζουράκη Ναταλία, Μπεζιργιαννίδης Χρήστος, Οικονομόπουλος Ιωάννης ? Στυλιανός, Σαρχουσούδης Θεμιστοκλής, Τσιρώνης Κωνσταντίνος και Φραντζεσκάκη Δανάη.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δρ. Φανίδης Χρήστος, PhD, Φυσικός.

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια του Ομίλου

Δρ. Λιτσάρδου Μαρία, Φιλόλογος

 

Εκδήλωση του Ομίλου Φιλαναγνωσίας

Την Παρασκευή 12/05/2023, ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που οργανώνει η καθηγήτρια Λ. Καρίμαλη, φιλοξένησε την κ. Άννα Αφεντουλίδου, διακεκριμένη φιλόλογο και ποιήτρια που υπηρετεί στο ΙΕΠ στη Μονάδα Ανθρωπιστικών επιστημών και Φιλολογίας ως αναπληρώτρια συντονίστρια στη Μονάδα Ειδικής Αγωγής.

Κατά την επίσκεψή της οι μαθητές του τμήματος Α2΄Λυκείου και του Ομίλου Φιλαναγνωσίας συμμετείχαν σε ένα δίωρο Εργαστήριο Ποίησης που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της ιδίας. Την πρώτη ώρα πραγματοποιήθηκε ανάλυση του ποιήματός της ?Παίγνιον? από τη ποιητική συλλογή της ?Ιστορίες Εικονικής Ισορροπίας? (εκδόσεις Γαβριήλ), ενώ τη δεύτερη ώρα οι μαθητές ασκήθηκαν στη Δημιουργική Γραφή Ποιήματος με οδηγίες που δόθηκαν από την ίδια. Ευχαριστώ θερμά τη κ. Αφεντουλίδου για τη μοναδική ευκαιρία που πρόσφερε στους μαθητές να συμμετέχουν σε μια βιωματική ανάλυση του ποιητικού της έργου, αλλά και στην άσκηση δημιουργίας δικού τους ποιήματος. Κατόπιν συζήτησης μαζί της, προσβλέπουμε σε μελλοντικές εκτενείς συνεργασίες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Λία Καρίμαλη