4η διαδικτυακή συνάντηση: «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Πρόσκληση

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας, που οργανώνονται από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, τον Δήμο Νέας Σμύρνης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 (17.30-19.00), θα πραγματοποιηθεί η 4η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγελματική Σταδιοδρομία μέσω της Έρευνας & της Καινοτομίας».

Η Έρευνα και η Καινοτομία περιλαμβάνουν δραστηριότητες για την Ανάπτυξη νέων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την ανακάλυψη και τη δημιουργία Νέας Γνώσης για Επιστημονικά και Τεχνολογικά θέματα. Η έρευνα βοηθά στην καθοδήγηση πολλών αποφάσεων που μετατρέπουν μια ιδέα σε καινοτομία, αλλά και η καινοτομία είναι η κινητήρια δύναμη για την αναζήτηση των τρόπων και των διαδικασιών δημιουργίας μίας ιδέας. Μπορούν η έρευνα και η καινοτομία να δημιουργήσουν προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας;

Εισηγητές:

?EIC: Από την Έρευνα στη Καινοτομία και τελικά στην Οικονομία της Γνώσης?

Δρ. Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, Διευθυντής Προγράμματος για την Υγεία και τη Βιοτεχνολογία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC).

?Η αναζήτηση του ιδανικού προβλήματος?

Δρ. Αντώνης Ζωγράφος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής Akorn Technology.

?Ακολούθησε τα όνειρά σου?

Δρ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

?PERpectives: Ερευνητικό έργο βραβευμένο με Χρυσό Μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM2022?

Μαριάννα Μητσιώνη, Τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα διαθέτει ατομικό και μοναδικό σύνδεσμο σύνδεσης, τον οποίο θα λάβει με ηλεκτρονική αλληλογραφία, αμέσως μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, ιδιότητα) στον σύνδεσμο: http://bit.ly/3RKuiq1

Χωρίς την προεγγραφή σας δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση