3η Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα « Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας»

Το Σάββατο 21/01/2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το σχολικό έτος 2022-23 με θέμα «Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας » στο πλαίσιο των δράσεων για τη «Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής, το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τα Επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας είχαν, ;eχουν και θα έχουν πάντα μοναδικό και σημαντικό ρόλο στην διάγνωση , τη θεραπεία και την βελτίωση του επιπέδου της υγείας μας.

Με την βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων από τον τομέα της Υγείας & Πρόνοιας, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εθελοντική συμμετοχή τους, είχαμε την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούμε να λάβουμε κρίσιμες και σημαντικές πληροφορίες για τις ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες, τις Επαγγελματικές Προοπτικές της Οδοντιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας και τις Εργοθεραπείας, αλλά και λάβουμε συμβουλές για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μέσα από πραγματικές εμπειρίες.

Ερευνητικές δυνατότητες στις Ιατροβιολογικές Επιστήμες?.

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ,

Πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Ν.Α. “Η ΕΛΠΙΣ”.

?Γνωριμία με την Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Άσκηση της Οδοντιατρικής.

Που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε?.

Γιώργος Βαδιάκας, DDS, MSc, PhD, Παιδοδοντρίατρος, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής, ΕΚΠΑ

?Επαγγελματικές Προοπτικές Φαρμακευτικής?.

Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός.

?Επαγγελματικές διαδρομές στον τομέα της Ψυχολογίας?.

Ιωάννα Πανταζή, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη στη τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR. Ιδιοκτήτρια Youniverse Therapy ? Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης για expats στη Χάγη Ολλανδίας.

?Η εργοθεραπεία και οι ανθρώπινες δεξιότητες?.

Αικατερίνη Αλεβιζοπούλου, Εργοθεραπεύτρια.

Στην οργάνωση της 3ης διαδικτυακής εκδήλωσης είχε συμβάλει ο Σύνδεσμος των των Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής, με εκπροσώπους τον Γραμματέα Κ. Παπαδημητρίου Δημήτρη και τον Πρόεδρο Κ. Τσάτσος , Γιατρό Πνευμονολόγο με πολύ μεγάλη εμπειρία σε Θέματα Υγείας.