Την 9η θέση κατέλαβε η Σχολή μας στην τελική φάση του EUSO

Το Σάββατο 27/1 διεξήχθη η τελική φάση του Πανελληνίου διαγωνισμού EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών).

Και φέτος διεξήχθησαν δυο τελικοί. Οι 40 νικήτριες ομάδες των τοπικών διαγωνισμών των Ε.Κ.Φ.Ε. της Νότιου Ελλάδος συναντήθηκαν στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αγίων Αναργύρων, ενώ οι 26 αντίστοιχες ομάδες προερχόμενες από τα Ε.Κ.Φ.Ε. της Βόρειας Ελλάδος συναντήθηκαν στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το σχολείο μας προκρίθηκε στο τελικό της Νοτίου Ελλάδος μετά τον τοπικό διαγωνισμό του Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης όπου κατέλαβε την πρώτη θέση

Συνολικά φέτος στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 311 σχολεία με 335 ομάδες και 1032 μαθητές.

Ο συναγωνισμός υπήρξε μεγάλος. Η ομάδα της σχολής μας συγκέντρωσε τελικά 219/300 μονάδες και βρέθηκε στη 9η θέση του τελικού της Ν. Ελλάδος, ενώ η πρώτη ομάδα συγκέντρωσε μόλις 9 μονάδες περισσότερες (228/300).

Την επόμενη μέρα όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο τελικό των Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στο οποίο φιλοξενήθηκε η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων στους μαθητές. Η ομάδα του σχολείου μας αποτελείτο από τους μαθητές Χρίστο Κονίδα, Χρύσα Πανηγυράκη και Περσεφόνη Πολάκη, ενώ ως αναπληρωματικό μέλος συμμετείχε ο Πέτρος Πανηγυράκης.

Από τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδιά και στους καθηγητές / καθηγήτριες Αγγελίδου Χρύσα (Χημικό), Διακόνου Μαρία (Φυσικό), Θεοδωρίδη Γεράσιμο (Βιολόγο) και Μακεδόνα Χριστόδουλο (Χημικό) που προπόνησαν τα παιδιά!