Αγιασμός 2021-2022. Πότε και για ποιούς γίνονται οι αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες

Ο Αγιασμός για την έναρξη του διδακτικού έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/9/2021 στις 08:30 στος προαύλιο του σχολείου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Η σειρά διανομής των βιβλίων θα είναι Γ, Β, Α Λυκείου.

Για την είσοδο στο σχολείο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αυτοδιαγνωστικό (self test) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) καθώς και η χρήση μάσκας.

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας  ανακοίνωσαν πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την Τρίτη και την Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω  αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης