Αποτελέσματα σχολικού συμβουλίου της 22/10/2020

Στο σχολικό συμβούλιο της 22/10/2020 συζητήθηκαν οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί από γονείς στον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων (σύνολο 9 σελίδων Α4) και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα :

1) Παράκληση και προτροπή στα παιδιά για να φορούν συνέχεια τις μάσκες τους ακόμη και στα διαλείμματα. (Σημ : Η πολιτεία αποφάσισε από 26/10/2020 το ίδιο μέτρο)

2) Το καλοριφέρ τον χειμώνα θα ρυθμιστεί να λειτουργεί με μικρές διακοπές καθ? όλη την ημέρα ώστε τα παράθυρα να παραμένουν ανοιχτά.

3) Να αγοραστούν θερμόμετρα για κάθε τμήμα και τα παιδιά να θερμομετρούνται την πρώτη ώρα, πριν την έναρξη του μαθήματος.

4) Υπήρξε ενημέρωση από τον Διευθυντή ότι η τρίτη καθαρίστρια, μειωμένου ωραρίου, που κάλυπτε ανάγκες της πρωινής ζώνης τοποθετήθηκε σε άλλο σχολείο λόγω ασθενείας συναδέλφου της. Κατόπιν επισήμανσης του κενού αυτού προς τον κύριο Αντιδήμαρχο το σχολείο έχει λάβει εγγράφως την διαβεβαίωση του ότι όταν τοποθετηθούν οι 8 νέοι καθαριστές τα κενά που έχουν επισημανθεί θα καλυφθούν.

5) Εξετάστηκε η πρόταση γονέα για την τοποθέτηση θρανίων όπως στην Ιταλία ώστε να κάθεται ένα παιδί ανά θρανίο. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό σε 3 αίθουσες, με υπάρχοντα θρανία που έχει στην αποθήκη του το σχολείο.

Η λύση αυτή θα υλοποιηθεί όταν έχουμε την τρίτη καθαρίστρια ώστε να εξασφαλισθεί η καθημερινή απολύμανση του αυξημένου αριθμού των θρανίων.

6) Ο Σύλλογος Γονέων θα καλύψει την δαπάνη για απολυμαντικά spray (Dettol, Topine..) που θα χρησιμοποιούνται από την καθαρίστρια για την καθημερινή απολύμανση των άνω επιφανειών των θρανίων μετά το πέρας των μαθημάτων.

7) Να ζητηθεί από τα παιδιά να προσέχουν την καθαριότητα του σχολείου ώστε να μένει χρόνος στην καθαρίστρια για την απολύμανση των θρανίων.

8) Ομάδα γονέων πρότεινε και έγινε αποδεκτό να πραγματοποιηθεί, από ειδικούς που θα καλέσουν αυτοί, εκπαίδευση της καθαρίστριας για τον τρόπο καθαρισμού και του διδακτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση κρούσματος Covid.

9) Ο εκπρόσωπος του Δήμου Δημοτικός Σύμβουλος και απόφοιτος του Σχολείου μας κ. Οδυσσέας Νασιμπιάν προσφέρθηκε να εξετάσει την δυνατότητα μειωμένης τιμής για το τεστ Covid για το προσωπικό και τους μαθητές/μαθήτριες σε συμβεβλημένο με τον Δήμο Ν. Σμύρνης Ιατρικό Κέντρο.

Ο Διευθυντής