Βράβευση στον διαγωνισμό “Φτιάξε τον Δικό σου Σεισμογράφο”

Στα πλαίσια του διαγωνισμού “Φτιάξε τον δικό σου Σεισμογράφο” seismografos.ea.gr/, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (grant agreement No.741572) με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος OpenAIRE-Advanced (grant agreement No.777541), απο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή οι εργασίες της ομάδας των μαθητών του ομίλου “Ευρωπαϊκά Μονοπάτια Γνώσης Θετικών Επιστημών” με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αργύρη Παναγιώτα ξεχώρισαν (κατόπιν αξιολόγησης απο την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού) στις καλύτερες από αυτές που υποβλήθηκαν.
Οι επικεφαλείς μαθητές της κατασκευής του σεισμογράφου με Arduino και υπολογιστικό πρόγραμμα καταγραφής των δεδομένων των σεισμών ήταν ο Μαργαρίτης Χρήστος και ο Καραογλάνης Χρήστος.
Οι μαθήτριες Φραγκάκη Θεοδώρα και Σταματιάδη Σοφία ήταν επικεφαλής της κατασκευής πρωτότυπου σεισμογράφου με απλά υλικά.
Στην επιτυχία της διάκρισης συνέβαλαν και μαθητές/τριες: Πρωτονοταρίου Ε., Θεοδωρατου Ευαγγελία, Ζώτου Ελισσάβετ, Δρακουλάκου Γεωργία, Γουργουλέτης Νικόλαος, Γιάππας Χαράλαμπος, Αυγερινού Κατερίνα, Γκογιάννος Ιωσήφ, Τσιρώνης Χρήστος, καθώς στα κριτήρια του διαγωνισμού, εκτός από την κατασκευή περιλαμβάνονταν και η πλήρη επιστημονική μελέτη του φαινομένου των σεισμών, ζητήματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης τους.
Η ομάδα των παραπάνω μαθητών/τριών εργάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία καταθέτοντας πλούσιο υλικό παρουσιάσεων, άρθρων, δημιουργικών κατασκευών για ζητήματα αντισεισμικών κατασκευών και πρωτότυπες μελέτες από την  τοπική κοινωνία.
Η ομάδα των μαθητών (μαζί με τις άλλες ομάδες των σχολικών μονάδων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό) βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση «Σεισμοί: Το σχολείο κάνει τη διαφορά…» που έγινε στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.
Τους μαθητές/μαθήτριες βράβευσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Φίλντισης.
Στην εκδήλωση απηύθηνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Οι μαθητές/τριες μετά την βράβευση παρουσίασαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  τις εργασίες τους.
 
Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες και την καθηγήτριά τους!