Τρίτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Playing Europe στο Παρτινίκο της Ιταλίας (16-23/10/2022)

Την εβδομάδα 16-23/10/2022 υλοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Σχολικών Συμπράξεων Erasmus+ KA229 με τίτλο ?Playing Europe? (2020-2023), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο Παρτινίκο της Ιταλίας, όπου μετακινήθηκαν έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγήτριες του σχολείου μας, καθώς επίσης αντίστοιχες ομάδες από την Ισπανία και το Βέλγιο.

Ελληνική ομάδα συμμετοχής, μαθητές/μαθήτριες της Γ τάξης: Μπέση Ελπίδα, Καρρά Αναστασία, Δαφέρμος Δημήτριος, Πανσίνης-Καραχάλιος Εμμανουήλ-Γεώργιος, Νότη Χρυσή, Οικονόμου Κωνσταντίνα

Συνοδοί καθηγητές: Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06, Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος), Αργύρη Παναγιώτα (ΠΕ03)

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενεργά μέρος στις εργασίες του έργου, συνεργάστηκαν με τα μέλη των ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ασχολήθηκαν με τα ιταλικά παραδοσιακά παιχνίδια και την παιδαγωγική τους αξιοποίηση και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δράσεις. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις αποσκευές τους γεμάτες νέα γνώση, πλούσιες εμπειρίες και βαθιά συναισθήματα, έχοντας βιώσει την ουσία της έννοιας του Ευρωπαίου πολίτη.