Επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.

Μια πολύ σημαντική εμπειρία είχαν την Πέμπτη 15 Απριλίου, τα τμήματα του Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ΄ και της Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές και οι καθηγητές/συνοδοί του Προτύπου ΓΕΛ της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., συνάντησαν τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Δρόσο Δ. και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των πανεπιστημιακών καθηγητών της που αφορούσαν στον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις επαγγελματικές δυνατότητες των φοιτητών της Σχολής.

Ειδικότερα, η κ. Ευσταθίου Β. του Τμήματος Ψυχολογίας, η κ. Καρακατσούλη Α. του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ο κ. Πετρίδης Πλ. του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και η κ. Μέντη Δ. του Τμήματος Φιλολογίας μίλησαν στους μαθητές  στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, που περιλαμβάνει μοναδικής σημασίας συλλογές αντικειμένων με διαχρονική κάλυψη όλων των περιόδων του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και μια άρτια εξοπλισμένη μονάδα συντήρησης των ευρημάτων. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ. Μπενέτο Δ. του Τμήματος Φιλολογίας, στο Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών Γλωσσικών Πόρων.

Σε συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές έλυσαν πολλές από τις απορίες τους για θέματα που αφορούν στα προγράμματα σπουδών και τις προοπτικές των αποφοίτων των παραπάνω τμημάτων.

Τέλος, οι συμμετέχοντες μαθητές  με τη συνοδεία των φιλολόγων καθηγητών κ. Θώδη Γ. και κ. Λασκαρίδου Α., Διευθύντριας του Σχολείου επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής σχολής, όπου ενημερώθηκαν για το ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων των ανθρωπιστικών σπουδών που καλύπτει και τις ποικίλες κατηγορίες σχετικού υλικού που περιλαμβάνει.

Ευχαριστούμε θερμά τα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., τους διδάσκοντες που ενημέρωσαν τους μαθητές μας και κυρίως τον καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Πλάτωνα Πετρίδη για τη σημαντικότατη βοήθεια και τον προγραμματισμό της επίσκεψης αυτής.