Εισήγηση στο 15o “Conference on Informatics in Education CIE2023” – H πληροφορική στην Εκπαίδευση

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (MSc-Καθηγήτρια Πληροφορικής) και Δρ. Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), συμμετείχαν με εισήγησή τους στο 15o “Conference on Informatics in Education CIE2023” – H πληροφορική στην Εκπαίδευση, που διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έδρα εργασιών του CIE2023) σε συνεργασία με την ΕΠΥ.

Η εισήγηση με τίτλο «Πρόταση για Διαθεματική Συνεργασία σε Χημεία και Πληροφορική σύμφωνη με τα Νέα Προγράμματα Σπουδών», παρουσίαζε και ανέλυε τη Διαθεματική συνεργασία εκπαιδευτικών Χημείας και Πληροφορικής στο πλαίσιο συμμετοχής στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό 2022-2023 «Τα εκθέματα μέσα από τα μάτια των μαθητών» με θέμα: «Η παρασκευή ενός φαρμάκου σε καιρούς πανδημίας». Η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2022-2023 στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολή Σμύρνης από τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ (MSc-Καθηγήτρια Πληροφορικής), Δρ. Χρυσή Αγγελίδου (Χημικός), Δρ. Χριστόδουλο Μακεδόνα (Χημικός) και μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου. Η συμμετοχή, βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο.

Την κεντρική ομιλία του συνεδρίου παρουσίασε ο πρώην απόφοιτος του σχολείου μας Δρ. Εμμανουήλ Ζαμπετάκης, Assistant Professor at the Computer Science Department of Yale University, USA. Το θέμα της κεντρικής ομιλίας είχε τίτλο: «A Brief Introduction to Modern Machine Learning Methods and Challenges»

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Δρ. Εμ. Ζαμπετάκη:

Ο Μανώλης Ζαμπετάκης σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ενώ συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Berkley. Σήμερα εργάζεται ως Assistant Professor στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Yale. Έχει δημοσιεύσει 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.