Παραλαβή αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED

rs=w_1200,h_1200.jpeg

Παραδόθηκε στην Διευθύντρια του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, κα Αντιγόνη Λασκαρίδου, Αυτόματος Eξωτερικός Απινιδωτής AED προς χρήση αν απαιτηθεί, για την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και την εγγύτερη τοπική κοινωνία. Ο απινιδωτής αποτελεί προσφορά, η οποία εξασφαλίστηκε για την Ευαγγελική Σχολή από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κ. Αναστάσιο Τσάτσο. Αποτελεί το επιστέγασμα της δράσης από τα προηγούμενα σχολικά έτη στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών και της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων με την πραγματοποίηση του σεμιναρίου βασικής υποστήριξης ζωής (B.L.S.), και πιστοποίησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόνησης (E.R.C.) στη χρήση εξωτερικού απινιδωτή για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Το σεμινάριο ήταν προσφορά του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ίδιο σεμινάριο προετοιμάζεται και για τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου.

20221006_101816apinidotis.jpg

Η δράση συνεχίζεται το σχολικό έτος 2023 – 2024 με την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των μαθητών / μαθητριών της Γ Λυκείου ως αυριανών πολιτών, στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών και της εθελοντικής προσφοράς. Συγκεκριμένα στις 17-18-19 Οκτωβρίου 2023, 11:00 – 14:00, η Προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης & Βιβλιοθήκης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια κ. Μαρία Μεϊδάνη με την ομάδα πιστοποιημένων εκπαιδευτών του Κέντρου, σε συνεργασία με τον Κ.Φ.Α. κ. Σάρλα Γεώργιο, θα υλοποιήσει ενημερωτικό σεμινάριο σε όλα τα τμήματα της Γ Λυκείου.

Ευχαριστούμε θερμά για τις προσφορές, την εταιρεία – χορηγό του Απινιδωτή, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων κ. Αναστάσιο Τσάτσο, τον Γενικό Διευθυντή του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Πάνο Μινογιάννη και την Προϊσταμένη του Γραφείου Εκπαίδευσης & Βιβλιοθήκης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Μαρία Μεϊδάνη.