Συμμετοχή του σχολείου μας στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδευόμενοι από την μπάντα του σχολείου μας, που παιάνισε το “Μακεδονία ξακουστή”, παρέλασαν σε ομοιόμορφο σχηματισμό, συμμετέχοντας στην μαθητική παρέλαση του Δήμου Νέας Σμύρνης, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην οδό Αγίας Φωτεινής. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που έλαβαν μέρος, για την συμμετοχή και την άψογη παρουσία τους.

parelasi20230325_110041.jpg

parelasi20230325_110042.jpg

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2021

Την Τετάρτη 27/10/2021 οι μαθητές πρέπει να είναι στο σχολείο στις 08:50. Στις 09:00 θα καταμετρηθούν οι απουσίες στα τμήματά τους.

Η Γ Λυκείου θα παρακολουθήσει εκδήλωση για την 28η στο Αμφιθέατρο όπου θα γίνει και η τελετή παράδοσης της σημαίας. Η τελετή θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου. Η Α και η Β Λυκείου θα παρακολουθήσουν αντίστοιχη εκδήλωση στις τάξεις τους.

Το πέρας της εκδήλωσης θα είναι περίπου στις 10.30 π.μ. Για υγειονομικούς λόγους παρακαλούνται οι γονείς να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2021

Μια λαμπρή τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν των τελειόφοιτων μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά κατάφεραν να εισαχθούν σε υψηλόβαθμες πανεπιστημιακές σχολές εκπληρώνοντας το όνειρό τους και κάνοντας υπερήφανους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε επίσης αριστείο του «Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα» στην μαθήτρια Σπαϊδιώτη Βασιλεία, η οποία στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2020, είχε την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στους συμμαθητές/τριες της , συγκεντρώνοντας 19.200 μόρια.

Τιμώμενος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιάννης Ματσίνος, απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Ο κ. Ματσίνος είναι σήμερα καθηγητής Διαχείρισης Οικοσυστημάτων του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ). Ο κ. Ματσίνος έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο ΕΚΠΑ. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Tennessee των Η.Π.Α. από το οποίο έλαβε, με υποτροφία, το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στα Βιομαθηματικά αλλά και το Διδακτορικό του στη Θεωρητική Οικολογία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό: εκ μέρους του ΕΠ.Ε.Σ. το μέλος του ΕΠ.Ε. Σ. η Δρ. Α. Κοντογεωργίου Ασημίνα σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου, ο Διευθυντής του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Δρ. Χρ. Φανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γ. Καζαντζόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης κ. Τ. Τσάτσος, ο τιμώμενος προσκεκλημένος καθηγητής κ. Γ. Ματσίνος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης κ. Πολύδωρος Συρίγος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ι. Φωστηρόπουλος και το μέλος της Σχολικής Επιτροπής κα. Δρόλια.

Εορτή 25ης Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου 1821 ? 25η Μαρτίου 2021.

200 χρόνια ιστορίας συνοψίζονται στη Μνήμη μιας ημέρας με σημασία θρησκευτική και εθνική. Την ημέρα του Ευαγγελισμού του 1821, η δύσκολη αλλά νικηφόρα πορεία προς την Κάθαρση και την Ελευθερία του Γένους είχε ήδη αρχίσει.

Με καταστροφές και νίκες, με πράξεις Τραγωδίας αλλά και Μεγαλείου, μα πάνω απ? όλα με αξιοπρέπεια και Θυσίες οι αγωνιστές, οι αγωνίστριες, ο ελληνικός λαός ανέδειξαν υπερήφανα στον κόσμο όλο το Θαύμα του Εικοσιένα!

Γιατί, βέβαια, η ψυχή, μην αναγνωρίζοντας τετελεσμένα και σε πείσμα ανθρώπων, κρατών, καιρών και γεγονότων, κράτησε ζωντανή τη Μνήμη, γνωρίζοντας ότι το ποιος είσαι και από πού έρχεσαι είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον προορισμό, ακόμα κι αν η διαδρομή απαιτεί χρόνια 200?απαιτεί αιώνες!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια της Εορτής

Μαρία Λιτσάρδου, δ.φ.

 

Γιορτή Απόκρεω 2021

Για να μην μας καταβάλλει η καραντίνα, οργανώσαμε μια μικρή διαδικτυακή γιορτή “Μάσκες και Μασκαρέματα” την Παρασκευή 12/3/2021, στην οποία συμμετείχαν όλοι/όλες οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας .

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις δημιουργίες των μαθητών/τριών μας.

Εορτή 17 Νοέμβρη 2020

Την 17η Νοέμβρη το πρωί οι μαθητές/τριες θα συνδεθούν κανονικά στα δωμάτια των καθηγητών/τριών που έχουν 1η ώρα μάθημα.

Θα παρακολουθήσουν μία παρουσίαση 45 λεπτών για την γιορτή της 17 Νοέμβρη, η οποία περιλαμβάνει και μία ταινία 36 λεπτών.

Άλλα μαθήματα δεν θα γίνουν.

Ο Διευθυντής

Δοξολογία – Κατάθεση στεφάνου, εορτή 28ης Οκτωβρίου 2020

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Δήμου Νέας Σμύρνης το σχολείο εκπροσωπήθηκε φέτος στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου 2020 μόνο από τον σημαιοφόρο Τσουβαλά Ανδρέα και τον συνοδό του, γυμναστή κ. Σάρλα Γεώργιο.

Αποκριές 2020

Αγρότες, γιάπηδες, πειρατές, σωματοφύλακες, χίπηδες και η Καλάμιτυ Τζέην εμφανίστηκαν μεταξύ πολλών άλλων την Τσικνοπέμπτη στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελικής Σχολής….