Παλαιότερες διακρίσεις

Διακρίσεις στο Διεθνές Συνέδριο EUROMATH

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015
Οι μαθητές της σχολής με την καθοδήγηση των καθηγητών τους σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις τον τελευταίο μήνα.

Στο διεθνές συνέδριο EUROMATH που διοργάνωσε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία οι μαθητές του Λυκείου είχαν δυο σημαντικές διακρίσεις.

Η ομάδα του Θεατρικού Ομίλου πήρε το πρώτο βραβείο, με θεματική παράσταση μαθηματικών εννοιών, στην ηλικιακή κατηγορία 14-18 ετών.
MATHeatre Europe 2015
Final Competition
R E S U L T S

1st Prize

MTU10 ? ?What is infinity? by Evangeliki Model School of Smyrna, Greece

Students: Nikolaos Christopoulos, Nikolaos Nikolaou, Odysseus ? Ioannis Pantelakis, Hermes Geladas, Stergios Sozos, Alexander Farmakis, Bassiliki Siafou, Maria Zoga, Dimitra Tsolka, Agelina Abrithi

Teachers: Maria Diakonou and Kalliopi Siopi

Οι παρακάτω μαθητές της Β΄Λυκείου για την εργασία τους στα Μαθηματικά.
MATHPresentation Competition 2015
R E S U L T S

Group Presentation

2nd Prize
The problem of division into ?Extreme and mean ratio?
Elina Andritsou and Ioannis Alonistiotis, Model Lyceum Evagelici School of Smyrna, Greece

 

Βουλή των εφήβων

Τα τελευταία είκοσι χρόνια το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Βουλή των Εφήβων», του οποίου πρώτος Πρόεδρος υπήρξε ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής, του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών, αλλά και η ενίσχυση του νεανικού ενδιαφέροντος για τα κοινά.
Όπως κάθε χρόνο, οι 300 «έφηβοι βουλευτές» θα πάρουν μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Κ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου 2015.

Η μαθήτρια του Β2 Κρασανάκη Μαριάννα, με κωδικό 029700283, αναδείχθηκε τακτική έφηβος-βουλευτής και θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην Κ΄ Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων, υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Λασκαριδου Αντιγόνης.

Επιτυχία Μαθητών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

 Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας Αγγελική-Ευαγγελία Ανδρίτσου, Αριστοτέλη Κούτρη, Χρήστο Ορφανόπουλο και Νικόλαο Χριστόπουλο, οι οποίοι ύστερα από την επιτυχία τους  στη Α? Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β? φάση του Διαγωνισμού.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ομίλου Πληροφορικής του Λυκείου και του Ομίλου «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» του Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής. Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή συνέχεια!

Αποτελέσματα Α΄Φάσης

 

Επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στο διαγωνισμό «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

 Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες ατο διαγωνισμό «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μαθητές μας Χρήστο Γαλάνη,  Μαρίνο Κονταρά & Νικόλαο Χριστόπουλο. Καλή επιτυχία και στο διαγωνισμό «Αρχιμήδης»!

 

Διάκριση του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2015

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

 

Το Σάββατο 7/2 διεξήχθησαν οι δυο τελικοί της 2ης φάσης του Πανελληνίου Διαγωνισμού EUSO 2015. Ο διαγωνισμός EUSO (Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών) διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) και αφορά κυρίως τα παιδιά που φοιτούν στη Β΄ Λυκείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο διαγωνισμό, μιας που συνδυάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Είναι εργαστηριακός. Οι μαθητές δοκιμάζονται στην εκτέλεση πειραματικών διεργασιών και την ανάλυση των πειραματικών τους δεδομένων με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων.
  • Είναι διεπιστημονικός. Πρόκειται για έναν τρίωρο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές δοκιμάζονται εργαστηριακά στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία.
  • Είναι ομαδοσυνεργατικός. Εν αντιθέσει προς άλλους γραπτούς διαγωνισμούς, κάθε σχολείο συμμετέχει με 3μελή ομάδα μαθητών. Οι μαθητές προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους οφείλουν να συνεργαστούν.

Ο τελικός της Νοτίου Ελλάδος φιλοξενήθηκε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω (6ο ΓΕ.Λ. Αιγάλεω), ενώ ο τελικός της Βορείου Ελλάδος έλαβε χώρα στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Στους δύο τελικούς συμμετείχαν, με δικά τους έξοδα, τριμελείς ομάδες μαθητών από 78 σχολεία της χώρας (50 της Αθήνα και 28 της Θεσσαλονίκης), οι οποίες είχαν προκριθεί από τους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς. Συνολικά φέτος στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 398 σχολεία με 469 ομάδες και 1407 μαθητές. Το σχολείο μας προκρίθηκε στο τελικό της Νοτίου Ελλάδος ως πρώτο από τον τοπικό διαγωνισμό του Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Σμύρνης.

Τελικά η ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση στο τελικό της Ν. Ελλάδος (1η θέση στη Βιολογία και 4η στη Χημεία). Συνολικά συγκεντρώσαμε 259/300 μονάδες και χάσαμε την 1η θέση και το ταξίδι στο Klagenfurt της Αυστρίας  για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα μόλις για 6/300 μονάδες. Η τελική κατάταξη των 5 πρώτων σχολείων έχει ως εξής:

Σχολείο Μονάδες Θέση
Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αναβρύττων 265
St. Catherine?s British School 260
Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης 259
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce 248
Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωννιδείου 246

 

Στους δυο τελικούς, για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού μπήκαν κοινά θέματα. Οι πρώτες ομάδες στον τελικό της Β. Ελλάδος ήταν:

 Σχολείο Μονάδες Θέση
3ο ΓΕΛ Σερρών 240,4
2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας 231,4
18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης 219

 

Την επόμενη μέρα όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο τελικό του Αιγάλεω βρέθηκαν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, στο οποίο φιλοξενήθηκε η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων στους μαθητές. Η ομάδα του σχολείου μας αποτελείτο από τους μαθητές Δέσποινα Ζαμπετάκη, Μαρία-Φωτεινή Καλλιμάνη και Αχιλλέας Λασκαράτο, ενώ ως αναπληρωματικό μέλος συμμετείχε η Χλόη Τηλιακού.

 

Οι μαθητές μας παραλαμβάνουν τα βραβεία τους

από τον Καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. κ. Νίκο Τράκα

 

Τους μαθητές μας προετοίμασαν για αμφότερες τις φάσεις του διαγωνισμού οι καθηγητές της Σχολής μας Δρ. Νικολέττα Μοσχοπούλου (Βιολογία), Δρ. Βασίλειος Ορφανόπουλος (Φυσική) και Δρ. Χριστόδουλος Μακεδόνας (Χημεία).

Β. Ορφανόπουλος, Μ.Καλλιμάνη, Α. Λασκαράτος,  Ε. Βογιάννης (Διευθυντής ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής),

Ν. Μοσχοπούλου, Χ. Μακεδόνας, Δ. Ζαμπετάκη, Χ. Τηλιακού και Μ. Διακόνου.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν καθ? όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και για την επιτυχία τους.

 

Επιλογή μαθητών μας για την ημερίδα Euroscola 2015

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015

Επιλέχθηκαν ύστερα από γραπτό διαγωνισμό για να συμμετάσχουν στην Ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο οι μαθητές/τριες του σχολείου μας ΚΑΚΟΥΡΗ ΑΛΕΞΙΑ, ΣΤΕΦΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ και ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στον Διαγωνισμό «Θαλής»

 Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Στον διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πέτυχαν οι ακόλουθοι μαθητές-μαθήτριες του οποίους συγχαίρουμε ευχόμενοι καλή επιτυχία και στον διαγωνισμό «Ευκλείδης».

 

Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΪΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΛΥΤΣΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΗΣ ΡΕΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΣΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΥΤΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΗΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΠΑΓΙΟΝΕΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΜΥΡΝΙΟΥΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΖΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Νικητές διαγωνισμού “First Voters”

aej logo

Οι νικητές του διαγωνισμού FIRST VOTERS προέκυψαν μέσα από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Από το Λύκειό μας οι μαθητές που επελέγησαν για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες είναι οι:

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 11-14 Φεβρουαρίου 2014 και σκοπός του είναι να γνωρίσουν οι νέοι από κοντά την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη λειτουργία τους.

Συνοδός των μαθητών στις Βρυξέλλες θα είναι η Υπεύθυνη του προγράμματος εκ μέρους της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων κα Σόγια Τσαουσίδου και ένα ακόμη μέλος της ΕΕΔ.

 

 

Επιτυχόντες Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού “Θαλής” 2014

Από την Α’ Λυκείου:

ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΕΙΝΗ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΜΕΡΕΤΣΟΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΣΤΑΘΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΤΖΙΒΡΑΪΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Από την Β’ Λυκείου:

ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Διάκριση Mαθητών μας στον Διαγωνισμό Euroscola

Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας ΔιονυσόπουλοςΠαύλοςΚατελάνου Μαρία  καθώς καιΚαρούζος Κωνσταντίνος της Γ’ τάξης με την επίβλεψη της  καθηγήτριας κας Γλύπτη Μαιριλού διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Euroscola της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και κέρδισαν το εισιτήριο για το Στρασβούργο, όπου στις 30 Ιανουαρίου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και θα είναι ευρωβουλευτές για μια ημέρα.

Θερμά συγχαρητήρια!

 

euroscola-banner-small

 

Εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2013

Μπορείτε να δείτε τις σχολές επιτυχίας των μαθητών μας εδώ.