Αίτηση – Δήλωση για πανελλαδικές από 30/3/2020 – 9/4/2020

Ξεκινά από σήμερα 30/3/2020 η διαδικασία για την κατάθεση των Αιτήσεων-Δηλώσεων (Α-Δ) των μαθητών/μαθητριών της Γ Λυκείου καθώς και των αποφοίτων για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Σχετικό email με οδηγίες για τις πρώτες ενέργειες έχει αποσταλεί προς τους γονείς όλων των μαθητών/μαθητριών μας.

Το παρόν άρθρο αφορά μαθητές/μαθήτριες του σχολικού έτους 2019-2020 και τους αποφοίτους που εξετάζονται με το ΝΕΟ σύστημα.

Επίσης οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση πρέπει να υποβάλουν – αποστείλουν με email και τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειο υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης, δηλαδή ως 9 Απριλίου 2020. Τα δικαιολογητικά τα αποστέλλουν με email, μαζί με την Αίτηση-Δήλωση, αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνο και συμπληρώνουν ΝΑΙ στο τελευταίο κουτάκι της Α-Δ.

Σε περίπτωση που μας έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά στο παρελθόν α) το αναφέρουν στο email που θα αποστείλουν και β) συμπληρώνουν ΝΑΙ στο τελευταίο κουτάκι της Α-Δ.

ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Σημεία προσοχής από τους μαθητές/μαθήτριες

Ι) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  1. Η αίτηση δήλωση (Α-Δ)θα κατατεθεί από το προσωπικό email των μαθητών/μαθητριών στο email του σχολείου lykevschgon?AT?sch.gr (αντικαταστείστε το “ΑΤ” με @)
  2. Η Α-Δ είναι διαθέσιμη στο ΥΠΑΙΘ στον σύνδεσμο αυτόν
  3. Αφού την κατεβάσετε συμπληρώνετε τα γκρί πεδία με έναν επεξεργαστή κειμένου.
  4. Την μετατρέπετε σε αρχείο pdf και την αποστέλλετε από το προσωπικό σας email στο email lykevschgon?AT?sch.gr .
  5. Ο τίτλος του email πρέπει να είναι «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ – το όνομά σας»
  6. Το σχολείο απαντώντας στο email σας θα επιβεβαιώσει ότι παρέλαβε την αίτηση δήλωσή σας.
  7. Αν και η καταληκτική ημερομηνία είναι 9/4/2020 παρακαλούμε, αν είναι δυνατόν, να έχετε στείλει την αίτηση ? δήλωσή σας μέχρι 7/4/2020.
  8. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, μετά την λήξη των έκτακτων μέτρων, θα παραλάβετε έντυπο αντίγραφο της αίτησής σας, εκτυπωμένο από το σύστημα Myschool.

ΙΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

1) Διαβάζετε προσεκτικά την εγκύκλιο ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που παρατίθεται στο τέλος του παρόντος άρθρου.

2) Με την Αίτηση – Δήλωση ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τέσσερα (4) μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε 1 συγκεκριμένο πεδίο

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19δ) Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι Σχολές και τα Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα ή Προκαταρκτικές Εξετάσεις ή Ειδικές Δοκιμασίες αναφέρονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο της εγκυκλίου για το Νέο Σύστημα

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19ε) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α:

– για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος..

– για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. – για τα ΤΕΦΑΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η δήλωση για το στοιχείο ε) δεν είναι δεσμευτική, πλην των ΤΕΦΑΑ, η δήλωση για τα οποία είναι υποχρεωτική. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όλα τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος στην Αίτηση-Δήλωση είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από την επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που είναι απλώς ενδεικτική.

3) Για ορισμένα τμήματα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τα τμήματα θα τα βρείτε στην εγκύκλιο αλλά και στην 2η σελίδα της Α-Δ που την κατεβάζετε από εδώ

4) Όσοι/όσες επιθυμούν να φοιτήσουν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις με ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία έχει τον τύπο Παραρτήματος της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αυτή πρέπει να την κατεβάσετε από εδώ

Παρατίθεται η εγκύκλιος για τους εξεταζομένους με το νέο σύστημα

20200327_ΝΕΟ_ΓΕΛ_εγκύκλιος_srch-1

και η εγκύκλιος για τα δικαιολογητικά όσων θα εξεταστούν με ειδικό τρόπο.

20200327_Δικαιολογητικά_Προφορική_εξέταση_ΓΕΛ_srch

Ο Διευθυντής