Επιτυχία μαθητών/ριών μας στον 1ο Διαγωνισμό με θέμα: «Ικανότητες διερεύνησης στη Φυσική και τη Χημεία»

Φέτος, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΓΕ.Λ. της Ιονίου Σχολής οργανώθηκε ο 1ος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Ικανότητες διερεύνησης στη Φυσική και τη Χημεία». Ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των γνώσεων των μαθητών/ριών στις βασικές έννοιες της Φυσικής και της Χημείας καθώς και την καλλιέργεια της ικανότητάς τους να σκέφτονται κριτικά, να αναλύουν πληροφορίες, να αξιολογούν στοιχεία, να εξάγουν συμπεράσματα από δεδομένα και να επιλύουν προβλήματα που συνδέονται με τον πραγματικό κόσμο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 20/4 στις εγκαταστάσεις της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη. Την Τρίτη 4/6 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Σχολής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/ριών που συμμετείχαν. Το 1ο και το 2ο βραβείο δόθηκαν σε μαθητές της Σχολής μας και συγκεκριμένα στους Γεώργιο Πνευματικάτο και Κωνσταντίνο Μπουλαμάτση, αντιστοίχως. Στη 15άδα των μαθητών που βραβεύτηκαν ήταν και η μαθήτριά μας Ειρήνη Βασιλείου. Επιπλέον οι μαθητές/ριές μας Ιάσων Φωτάκης και Παναγιώτα Τσαβαλά βραβεύτηκαν με επαίνους συμμετοχής.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν!

Μαθητής μας παραλαμβάνει το βραβείο του από την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. κ. Ε. Παυλάτου και τον σύμβουλο εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Κ. Αποστολόπουλο.

Μαθητής μας παραλαμβάνει το βραβείο του από τον σύμβουλο εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Κ. Αποστολόπουλο.

Η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. κ. Ε. Παυλάτου.

Ο διευθυντής του Λυκείου της Ιονίου Σχολής κ. Μ. Μελετόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. κ. Α. Φαλούκας.

Η αφίσα του διαγωνισμού.