Επιτυχία μαθητών του σχολείου μας με τη συμμετοχή τους στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε)

Τα θερμά συγχαρητήρια της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στους μαθητές μας, Μάξιμο Γεωργάρα και Σέργιο Γεωργάρα, οι οποίοι διακρίθηκαν (ανάμεσα σε 120 μαθητές από όλη τη χώρα) στην 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και θα στελεχώσουν την οκταμελή ελληνική αποστολή στην 101η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι του 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος – European Youth Parliament Greece (ΕΚΝΕ, EYP Greece) συστάθηκε ως σωματείο στη Θεσσαλονίκη το 1994 και αποτελεί τον επίσημο φορέα του διεθνούς δικτύου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα. Από το 1994, το ΕΚΝΕ διοργανώνει με συνέπεια, κάθε χρόνο, δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες συμμετέχουν μαθητές Λυκείου. Όσοι διακριθούν, συμμετέχουν στις Διεθνείς Συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, απαρτίζοντας την εκάστοτε εθνική μας αποστολή. Οι Εθνικές Συνδιασκέψεις του ΕΚΝΕ, τα τελευταία χρόνια, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλες οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων τελούν υπό την αιγίδα της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η 47η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024 στην Αθήνα υπό την εξής θεματική: «Perpetual Bloom of the Youth: Creating the basis for an innovative and empoweredEuropean future» / «Αέναη Άνθηση των Νέων: Δημιουργούμε τις βάσεις για ένα καινοτόμο καιενδυναμωμένο ευρωπαϊκό μέλλον».

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός – σύνδεσμος: Ματθαίος Γιανναράς ΠΕ80&ΠΕ78

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, γυναίκα, ανθρώπινο πρόσωπο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει ρουχισμός, άτομο, ανθρώπινο πρόσωπο, άνδρας

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Εικόνα που περιέχει άτομο, ρουχισμός, ανθρώπινο πρόσωπο, άνδρας

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα