Βράβευση αποφοίτου μας από τη Eurobank

Τη Δευτέρα 15/1/2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έλαβε χώρα η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών/ριών των Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής και Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2023. Οι αριστούχοι μαθητές/ριες βραβεύτηκαν από τον Όμιλο της τράπεζας Eurobank μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μπροστά για την Παιδεία». Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία, πρυτανικών αρχών, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής κ.α.

Η κ. Μπέση κατά την τελετή βράβευσης.

Από τη Σχολή μας βραβεύτηκε η κ. Ελπίδα Μπέση, η οποία με την επίδοσή της εισήχθη 1η στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, η κ. Μπέση με συνολική βαθμολογία στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα 79,10/80 πρώτευσε και στην Δ΄ Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αττικής. Το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία», ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τους δασκάλους και τα σχολεία που παράγουν αριστεία, βραβεύει και τα Λύκεια από τα οποία προέρχονται οι πρώτοι/ες ανά περιφέρεια. Είναι η δεύτερη φορά που η Σχολή μας τιμάται με αυτό το βραβείο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Διευθύντρια του Λυκείου μας κ. Αντιγόνη Λασκαρίδου. Η κ. Λασκαρίδου στην ομιλία της επεσήμανε «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παραλαμβάνω απόψε αυτό το βραβείο για το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Η Ευαγγελική Σχολή είναι ένα ιστορικό σχολείο που στηρίζει τη συλλογική μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού και ταυτόχρονα είναι και ένα Πρότυπο Σχολείο που στηρίζει την αριστεία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια τόσο για τη μαθήτριά μας, που μας έφερε σε αυτήν τη θέση, όσο και για όλους εσάς, τα αγαπημένα μας παιδιά! Σας εύχομαι από καρδιάς καλή σταδιοδρομία!».

Η κ. Αντιγόνη Λασκαρίδου ομιλεί στην εκδήλωση υπό το βλέμμα του προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank κ. Γεωργίου Ζανιά.

Στην εκδήλωση βράβευσης η Σχολή μας ήταν παρούσα και στο εισαγωγικό video, αφού από τους χιλιάδες βραβευθέντες των προηγούμενων ετών επιλέχθηκαν για να μιλήσουν η κ. Νάνσυ Οικονομοπούλου (απόφοιτος 2022) και η κ. Βάσω Σιγαλού, μητέρα του αποφοίτου μας κ. Δημήτρη Κασιμάτη (αποφοίτου 2022).

Η βραβευθείσα απόφοιτός μας κ. Ελπίδα Μπέση με τη Διευθύντρια του Λυκείου της Σχολής μας κ. Αντιγόνη Λασκαρίδου.