Υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948: Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης. Κάθε άνθρωπος είναι υποκείμενο όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών που αναφέρονται στην παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, όπως το φύλο, η γλώσσα, η θρησκεία, οι πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, η εθνική ή κοινωνική καταγωγή, η περιουσία, η γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. Δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται καμία διάκριση λόγω του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, δημιουργήσαμε σε ομάδες αφίσες υποστηρίζοντας η κάθε ομάδα και από ένα ανθρώπινο δικαίωμα που επέλεξε.

Ο σύγχρονος πολιτισμός δεν μπορεί να ερμηνευτεί χωρίς τη χριστιανική παράδοση, όπως αυτή διαμορφώθηκε στον δυτικό κόσμο. Η ισότητα, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, και όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτές τις αξίες προβάλλονται ως ύψιστες κατακτήσεις του πολιτισμένου κόσμου και έχουν τις ρίζες τους στη μακραίωνη χριστιανική παράδοση.

 

Το αποτέλεσμα των δημιουργιών των παιδιών μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω: