Η κα Ειρήνη Καριώρη, επαγγελματίας του χώρου του κινηματογράφου, στους Ομίλους Κινηματογραφικής Παιδείας Ι και ΙΙ

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:30-16:00, οι Όμιλοι Κινηματογραφικής Παιδείας Ι και ΙΙ υποδέχτηκαν διαδικτυακά την απόφοιτο της Σχολής μας και πλέον μόνιμο κάτοικο Λονδίνου και εργαζόμενη στη βιομηχανία του διεθνούς κινηματογράφου, κα Ειρήνη Καριώρη.

Η κα Καριώρη μίλησε στους μαθητές για το πώς της γεννήθηκε το ενδιαφέρον για τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες, χάρη στην εμπειρία που απέκτησε στις κινηματογραφικές δράσεις και τον Θεατρικό Όμιλο του σχολείου μας. Μίλησε για τις σπουδές της στο Λονδίνο πάνω στα τρισδιάστατα αντικείμενα και ενδύματα, την πορεία της σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, έως τη συμμετοχή της στην πρόσφατη μεγάλη παραγωγή της Warner Bros “Barbie” και τώρα στην παραγωγή του «Μονομάχου 2».

Παρουσίασε στους συμμετέχοντες των Ομίλων δείγματα προηγούμενων δουλειών της και τους εξήγησε την ιεραρχία στον τομέα όπου απασχολείται (Drapes Department), τη δημιουργία ταπετσαριών και υφασμάτινων για σκηνικά. Επίσης αναφέρθηκε στο χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία τους, για τις απαιτήσεις της εργασίας της, το εργασιακό της ωράριο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και την ηθική ικανοποίηση που αποκομίζει.

Έπειτα απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και μας αποχαιρέτησε με την ενθάρρυνση προς όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μία καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Η συνάντηση ήταν ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για τους συμμετέχοντες καθότι ήρθαν σε επαφή με μία επαγγελματία του χώρου, η οποία ασκεί ένα πιο εξειδικευμένο καλλιτεχνικό επάγγελμα και διεύρυνε τους ορίζοντές τους σχετικά με τη γκάμα των επαγγελματιών του κινηματογράφου.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Καριώρη για τον χρόνο της και για το ότι μοιράστηκε τις εμπειρίες της μαζί μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα έργα που αναλαμβάνει!

Οι υπεύθυνοι των Ομίλων Κινηματογραφικής Παιδείας Ι και ΙΙ

Ειρήνη Αρναούτη

Σωτήριος Κόλλιας