Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη της διδασκαλίας

Εκπαιδευτικοί του σχολείου δημιούργησαν εκπαιδευτικό υλικό το διαμοίρασαν στους μαθητές και τέλος έγινε συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού που παρήχθη στο σχολείο από όλους τους κλάδους

1. Αρχαία Ελληνικά Α΄ Λυκείου, Ξενοφώντος Ελληνικά

http://photodentro.edu.gr/ugc/retrieve/6762/xenophonellinika.pdf

2. «Στο βωμό της Πατρίδος» Από τον Ρήγα Φεραίο έως τον Ιωάννη Καποδίστρια (Επετηρίδα Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ)

http://lyk-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/wordpress/?p=10537

3. Οι λοιμώδεις ασθένειες στον χώρο και τον χρόνο: μια διαθεματική προσέγγιση μέσω των γνωστικών αντικειμένων των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Βιοχημείας

https://georgethodis.webnode.gr/news/oi-loimodeis-astheneies-ston-choro-kai-ton-chrono-mia-diathematiki-proseggisi-meso-ton-gnostikon-antikeimenon-ton-archaion-ellinikon-tis-istorias-kai-tis-viochimeias/

4. Η Συνοχή των Μαθηματικών Εννοιών http://lyk-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/wordpress/?p=11132

5. Προβλήματα Κίνησης http://lyk-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/wordpress/?p=11135

6. Learn English, do maths and enjoy storytelling!

για την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομίας (Europeana) για τη δημιουργία ψηφιακού μαθησιακού υλικού για τα μαθήματα STEM στην Αγγλική Γλώσσα.

https://live.etwinning.net/projects/project/300102

7. Υλικό για την πιλοτική εφαρμογή των ΠΣ (Άλγεβρα Β΄ Λυκείου)

http://shasapis.sites.sch.gr/index.php/41-2021-07-17-16-02-28/125-2022

 

 

 

Προβλήματα Κίνησης

Τα προβλήματα κίνησης είναι σημαντικές εφαρμογές των μαθηματικών στη φυσική. Αναδεικνύουν δε, την αναγκαιότητα γνώσης βασικών μαθηματικών εννοιών, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων στις φυσικές επιστήμες.

Στο άρθρο υπάρχει ένα πρόβλημα κίνησης στο ίδιο μέσο (σταθερή ταχύτητα κίνησης) και τρία προβλήματα κίνησης σε δύο μέσα (διαφορετικές ταχύτητες κίνησης).

Προβλήματα Κίνησης

Η Συνοχή των Μαθηματικών Εννοιών

Η βασική ιδέα και η αιτία για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου ήταν η ανάδειξη της συνέχειας στη διδασκαλία των μαθηματικών στο λύκειο. Οι βασικοί άξονες του είναι οι κάτωθι:

  • Η γνώση της Γεωμετρίας είναι απαραίτητη για την κατανόηση και απόδειξη βασικών Αλγεβρικών εννοιών. Η βαθιά γνώση της Γεωμετρίας είναι αναγκαίο εφόδιο για να προχωρήσουν οι μαθητές στην Άλγεβρα και την Ανάλυση.
  • Η ανάγκη και η χρησιμότητα της εποπτείας. Όπως στην Γεωμετρία το γεωμετρικό σχήμα είναι απαραίτητο για τη διαπραγμάτευση θεωρημάτων και ασκήσεων, έτσι η γνώση της δημιουργίας και της σωστής ?ανάγνωσης? των γραφικών παραστάσεων συναρτήσεων συμβάλει στην περαιτέρω κατανόησή τους.
  • H σύνδεση των μαθηματικών αντικειμένων της Γεωμετρίας, της Άλγεβρας και της Ανάλυσης, ακολουθώντας την πορεία των τριών τάξεων του Λυκείου, αναδεικνύοντας έτσι τη συνοχή και εξέλιξη των Μαθηματικών εννοιών.
Συνέπεια μαθηματικών εννοιών

Διάκριση Εκπαιδευτικής Πρακτικής σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Την Ετικέτα Ποιότητας «Καλής Πρακτικής» μεταξύ των συμμετοχών της ενότητας «Γενικό Λύκειο» έλαβε η Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική με τίτλο «Η Εικονομαχία», που υλοποιήθηκε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Θώδη.

Η παραπάνω Πρακτική διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Συμμετέχω» του έργου «Ψηφιακό Σχολείο: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Ετικέτα.jpg

Γράψας Ιωάννης

Παρατίθεται εκπαιδευτικό υλικό από διδάσκοντες και διδάσκουσες που δίδαξαν στο παρελθόν στο σχολείο μας.

Γράψας Ιωάννης PhD, Χημικός

Χημική Κινητική – Χημική Ισορροπία

ChimikikinIsoropia

 

Ρολόϊ Ιωδίου

IodineClock

 

Σενάριο Αλκοόλες

SenarioAlcooles

 

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό κατά διδάσκοντα/διδάσκουσα (εν ενεργεία)

Εκπαιδευτικό υλικό κατά διδάσκοντα από τους εν ενεργεία διδάσκοντες/διδάσκουσες του Σχολείου.