Συνεργασία Π.Γ.Λ.Ε.Σ.Σ. με τις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Σάρλας Γιώργος υλοποιεί συνεργασία του σχολείου μας, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ως ακολούθως:

  • Συνεργασία με τη Σ.ΕΦ.Α.Α. του  Ε.Κ.Π.Α για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών (Mentoring) στην Αθλητική Παιδαγωγική και Διδακτική της Φυσικής Αγωγής. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δύο περιόδους, το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2020 και τον Μάιο 2021, στα περισσότερα τμήματα του σχολείου μετά από σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Συνεργασία με τη Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε επίπεδο Έρευνας στο σχολείο, στην διερεύνηση νέων μεθόδων διδασκαλίας για την αλλαγή το Προγράμματος Σπουδών στο Λύκειο. Η παρέμβαση υλοποιήθηκε στην Α΄ Λυκείου, σε 3 φάσεις, με 3 διαφορετικά στυλ διδασκαλίας, του παραγγέλματος, της αμοιβαίας διδασκαλίας, και της αμοιβαίας διδασκαλίας με παρατήρηση. Η έρευνα υλοποιήθηκε με αρχικό, τελικό και 2 ενδιάμεσα ερωτηματολόγια και η Παρατήρηση με 4 φόρμες παρατήρησης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στην βελτίωση και αλλαγή του Π.Σ. στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.